insomnie dupa operatie

29-02-2012
Oana Maria 1979
Nu este medic/terapeut
Oana Maria 1979
Buna ziua,

Tatal meu si-a rupt un picior acum fiind imobilizat la pat. I s-a pus tija si se mai poate deplasa putin cu cadrul metalic.

Problema este ca nu poate sa doarma noaptea. A primit de la spital medicamente pentru somn cu indicatia sa le ia 3 zile, dar totusi dupa aceste zile nu poate sa doarma, ba mai mult ieri seara cand totusi a mai luat un medicament de somn a adormit abia pe la ora 1. Incearca sa nu doarma ziua, dar si asa adoarme greu se trezeste des si iar nu poate adormi.

Va multumesc.
3 comentarii
0
01-03-2012, ora 12:06
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Mai intai incercati cu un medic psihiatru, daca tatal Dumneavoastra mai are si alte simptome psihice: oboseala, lipsa poftei de mancare, somnolenta diurna etc.Daca nu, va recomand melatonina, inainte de culcare cu o jumatate de ora, dupa care nu mai expuneti tatal la lumina televizorului(care in mod normal ar trebui sa nu stea in dormitor, dar si eu si multi il punem acolo ca-i mai comod) sau la alta sursa de lumina.Se ia o capsula inainte de culcare cu o jumatate de ora si eu sper ca va reechilibra ritmul circadianl, somn-veghe.Dar vedeti, sunt insomnii si insomnii, care se manifesta diferit si se poate vedea cate ceva pe EEG.Poate anunta o depresie daca se trezeste si nu mai poate adormi(insomnie de trezire), si nu e de neglijat si imposibilitatea de a a dormi.
0
01-03-2012, ora 18:10
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Exista cateva remedii homeopatice pentru insomnie. Pentru tatal dumneavoastra, va sugerez Ignatia 15CH - 5 granule sublingual, cu 30 minute inainte de culcare, eventual se poate repeta inca o doza( 5 granule ) dupa alte 30 minute. Dimineata, va recomand Satphysagria 15 CH - 5 granule sublingual, cu jumatate de ora inainte de masa.
Durata administrarii remediilor sa fie 10 zile. In cursul tratamentului cu preparate homeopatice, se recomanda evitarea pastei de dinti mentolate si a produselor care contin menta. Numai bine
0
05-03-2012, ora 15:05
Oana Maria 1979
Nu este medic/terapeut
Oana Maria 1979
Va multumesc tuturor pentru raspuns. Oana
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •