insomnie

08-10-2012
colega3
Nu este medic/terapeut
colega3
de 4 ani sufar de insomnie mai precis de imposibilitatea de a adormi. Nu adorm nici dupa 36 ore de nesomn. Fac tratament cu gerodorm, gabagamma de 6 luni. mai am 1 luna de tratament si nu stiu ce se va intampla dupa. Fara pastile mi e imposibil sa adorm. stie cineva o solutie, un remediu?
17 comentarii
0
08-10-2012, ora 18:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergi la medicul psihiatru sa iti prescrie un tratament care sa nu dea dependenta.
0
08-10-2012, ora 20:33
dana54
Nu este medic/terapeut
dana54
Ptr. Colega3 si ptr. cei care sufera de insomnie totala

De aproape 3 ani dorm numai cu medicamente, altfel numai pot adormi deloc.
Insomnia a inceput cu 6 ani in urma unor evenimente neplacute si ireversibile din viata mea.
La inceput am folosit ceaiuri, produse naturiste(comprimate), in prima faza doza maxima, dupa aceea am depasit aceste doze, am rotit produsele caci nu aveau efect decat 2-3 saptamani. Am incercat aproape tot ce am gasit in oraselul meu. Au fost foarte putine zilele in care am dormit fara sa iau ceva.Au trecut asa 3 ani pana cand insomnia a devenit totala.
Am ajuns la medic dupa 5 zile nedormite.Nu puteam sa ma tin pe picioare. Am primit imovane.L-am luat 3 luni, desi trebuia sa-l iau doar o luna.Cu acordul medicului. Pot sa spun ca atunci m-a pus pe picioare.Am putut manca, sa ies fara frica din casa.Doua luni dupa aceea a fost bine.Dupa doua luni s-a instalat din nou insomnia.
Am inceput cu benzodiazepine : xanax, lexotan, anxiar, ansilan rotite ptr. a nu da dependenta.Am incercat si stilnox, dar cam slabut..
Din martie anul acesta iau trittico ac.La inceput am luat 1/3, acum incerc sa iau 2/3 din comprimat, e un pic mai bine, dar ma simt cam sedata a doua zi.Tratamentul era ptr. 6 luni, dar se pare ca va mai dura si imi este greu sa accept ideea.Cand nu pot sa dorm rumeg idei, pot sa dezvolt o idee pana dimineata, deci anxietate.Ptr. zilele cand sunt f.agitata mai iau si 1/2 lexotan.
Deci nici eu nu vad nici un remediu, desi caut, caut.,., dar m-ar interesa experienta unui om care efectiv nu poate dormi deloc fara pastile.In ultimii 2 ani am tot incercat sa renunt la medicamente, rezultatul zero ore dormite.
Eu am 58 de ani si multe nopti la rand nedormite imi pot provoca probleme neurologice mult mai grave.
La o persoana mai tanara cred ca totusi problema se mai poate rezolva.
Daca doriti, spuneti-mi si mie cu ce tratamente a-ti avut rezultate bune? Cand nu dormiti, aveti ganduri repetitive, analize fara de sfarsit si inutile? Mie asa mi se intimpla.

Numai bine si un somn mai bun
0
08-10-2012, ora 20:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ dana54

Spuneti doctorului si despre acestea.
Poate va da un antipsihotic ceva si va linistiti.
0
09-10-2012, ora 06:03
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, psihoterapia cognitiva si compotamentala insotita de hipnoza da rezultate foarte bune in tratamentul insomniei. Va recomand cu incredere. Se pot obtine rezultate foarte bune in timp.
0
09-10-2012, ora 10:27
dana54
Nu este medic/terapeut
dana54
@clara_p, multumesc mult ptr. interventie

Am spus doctorului despre ruminatii, despre despicatul firului in 44 la culcare.A spus ca tendinta spre analiza ar putea fi o deformatie profesionala, care cu timpul se va atenua.Mi-dat 1/2 lexotan numai in noptiile in care trttico nu ma ajuta.
De 2 ani nu lucrez si dupa 33 de ani de activitate se pare ca mintea mea rumega in gol.
Ziua, daca am dormit 5-6 ore functionez normal si nu am nevoie de tratament.
La medicamente gen zyprexa nu vreau deocamdata sa ma gandesc.
Am citit zeci de articole despre Trittico AC (trazodone). Se pare ca este un AD atipic, de generatie veche, folosit in SUA si in multe state europene mai mult ptr. efectul hipnotic.Dar da dependenta, am probat pe pielea mea.
0
09-10-2012, ora 13:57
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Buna ziua,

Imi pare rau sa aud cat de mult va chinuie problema insomniei. Stiiu ca va poate afecta foarte mult viata de zi cu zi. Asa cum v-a recomandat si domnul psiholog mai sus, este indicat sa ijcepeti cat mai curand un demers psihoterapeutic potrivit. Prin cateva sedinte veti intelege cauzele problemelor de insomnie si veti putea invata exercitii de relaxare pe care sa le faceti apoi acasa, seara inainte de a adormi. Este greu cand au trecut cativa ani de cand va confruntati cu asta, dar nu este imposibil. Medicatia este folositoare si ea va ajuta corpul, dar nu va schimba gandurile si ruminatiile mintii. E nevoie sa incepeti sa controlati putin cate putin aceste framantari si gaduri repetitive. Apelati la un specialist psihoterapeut, indiferent de varsta, caci somnul este important.

Cu speranta ca v-am putut fi de ajutor, va doresc toate cele bune!

Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu.
0
09-10-2012, ora 17:05
dana54
Nu este medic/terapeut
dana54
Buna ziua,

@psihoterapeut Doina Grasu, @psiholog Cristian Andrei Nica

Va multumesc f.mult ptr.raspuns, dar in orasul meu exista doar un singur psiholog si acela specializat pe medicina muncii.Deplasarea intr-un alt oras implica costuri mai mari si nu mi le pot permite.
M-am analizat si supraanalizat singura, am cautat in toate colturile ascunse ale mintii mele.
Cauzele insomniei cred ca le-am identificat inca de la inceout si am inceput sa le accept din pacate mai tarziu.
Acestea sunt : -decesul mamei mele in urma unei boli incurabile
-decesul celei mai bune prietene la mai putin de un an
- pensionarea mea (anticipat partial) datorita intrarii in insolventa a firmei
- un somaj temporar al sotului si ulterior contracte pe perioade limitate
Nu cedez de regula usor, dar atunci am pierdut 3 puncte de sprijin, poate cele mai importante ptr. mine, intr-un timp f.scurt. A urmat supararea, furia, frustrarea, si intr-un final. acceptarea.

Mi-am cumparat de pe internet cartea psihologuiui GREGG D. JACOBS, Noapte buna, insomnie!.
In prima faza m-a ajutat sa privesc altfel insomnia, nu ma mai gandesc ziua, ca nu voi dormi noaptea.Voi vedea noaptea ce va fi. Am vazut ca mai sunt si altii ca mine, deci nu sunt singura defecta.
Incerc sa invat tehnica relaxarii lui Schulz(sper ca am scris bine), dar daca nu voi respira corect, se pare ca nu voi obtine rezultate.
Incerc sa inving ruminatiile de peste zi usor, le redirectionez intr-o zona utila, ceva gen vrei analize, citeste despre HTA, tot ce gasesti, poti sa iei si notite.Ca in sesiune. Poti sa citesti si maine.etc.Studiul ma fura si anxietate a murit. Fac acest lucru de 2 ori pe saptamana pe post de terapie, mereu alte subiecte, nu mai mult, ca pe urma ar deveni obsesie.Si nici timp nu as avea.As vrea sa controlez cu puterea gandului ruminatiile nocturne.Dar este f.greu.Intr-o noapte mintea mea cea buna, a amenintat mintea mea cea rea, ca va trece la trece la calcat rufe(nu-mi place deloc sa calc) daca tot n-am chef sa dorm.Si am adormit.Dar luasem si 1/3 trittico.
INTREBARE: Sunt defecta rau?Mintea mea cea buna spune NU, mintea mea cea rea zice DA.
Of, cat de mult am scris
0
09-10-2012, ora 23:01
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Va încurajez să realizaţi acest pas, ţinând cont că identific lucruri în postarea dvs care ţin strict de intervenţia psihologică (ruminatii) şi mă întreb ce înţelegeţi prindeformaţie profesională. Felicitări pentru modul în care aplicaţi tehnicile psihologice dar este dificil de apreciat efectul dacă nu aţi beneficiat de psihoterapie profesională. Pentru insomnie terapiile psihologice sunt disponibile şi on-line, la un preţ mai accesibil chiar.
0
10-10-2012, ora 16:54
mirodenia
Nu este medic/terapeut
mirodenia
Pentru colega insomniaca


Si eu am suferit de insomnie. Si eu am luat multe pastile. Si eu am incercat psihoterapie.
Acum sunt bine, multumesc lui Dumnezeu.
Am de spus ceva, ceva ce si pe mine m-ar fi ajutat daca mi-ar fi spus cineva cind eram bolnava:

1. Problemele care au declansat insomnia nu vor fi rezolvate cu pastile
2. Sunt foarte putini psihologi buni, am incercat mai multi, de psihoterapie nu mai vorbesc, eu nu am avut succes cu asa ceva
3. O carte de ajutor privind viata personala este salutar de citit, pe mine m-au ajutat cele care vorbeau despre cum sa-ti faci ordine in viata
4. Sport, sport si iar sport contra chimicale care se experimenteaza pe noi - mi-a cazut parul de la ele, m-am ingrasat, mi s-a oprit ciclul menstrual si dupa ce le-am lasat simptomele au revenit
5. O viata ordonata si putine toxine in organism ajuta la somn, ultima masa la ora 19.30, relatii sociale si mers pe afara zilnic


Nimeni dar nimeni si nimic nu va rezolva problema mea daca eu nu vreau s-o rezolv si noaptea tot ce e nerezolvat ziua iese la suprafata si nu ne lasa sa dormim. Cam atit. Mult succes!
0
10-10-2012, ora 18:42
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Da, este adevărat, stilul de viaţă în insomnie contează foarte mult. cartea v-a oferit mesajul unui psiholog bun, atunci când a fost nevoie. Este adevărat, există puţini psihologi buni şi mă bucur că aţi făcut diferenţa între psiholog şi psihoterapeut, fiindcă un psihoterapeut în România nu trebuie să fie neapărat psiholog (absolvent al facultăţii de psihologie). Astfel, cei care ajung să practice psihoterapia pot avea alte profesii (management, asistenţă socială, drept etc şi adesea au lacune în ceea ce priveşte abordarea în funcţie de procese psihice). Dar nici licenţa în psihologie nu garantează succesul, pentru că se practică anumite forme de psihoterapie care s-au dovedit a nu fi eficiente. Cea mai susţinută formă de intervenţie este terapia cognitivă şi comportamentală.
0
18-10-2012, ora 05:47
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Pentru Dana54...Cu aceiaşi problema ma confrunt si eu de circa 4 ani..Am aceleasi ganduri si in noptile de insomnie analizez totul si pe toate fetele.E cumplit, mai ales si pentrui faptul ca multa lume nu intelege prin ce trece un insomniac. Uneori nici membrii familiei nu inteleg ca nu poti dormi~!!!!!!!!!
In prezent urmez o cura cu Seroquel, Remeron, Trittico si Orfiril..dar deja nu isi mai fac efectul, , , asa ca in fiecare noapte stau pe net.asa, ca sa treaca timpul...Sunt disperat dar nu mai vad nici o solutie~!!!!!!!! Toate cele bune~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
18-10-2012, ora 13:40
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua. După cum aţi observat, chiar şi pacienţii recomandă psihoterapia. Toate intenţiile comportamentale (sport, organizare), sunt controlate pe cale din perspectiva psihologica. Medicatia functioneaza pentru atenuarea reactivitatii psihologice, dar partea psihologica (gandurile, emotiile / ce susţin intenţiile şi comportamentul somn-veghe) rămân neschimbate. Pentru insomnie psihoterapia funcţionează atât faţă în faţă dar şi online (prin audiochat). Puteţi alege chiar şi un psiholog dintr-un alt oraş, totul e să fie format în terapia potrivită şi să dispună de experienţa necesară.
0
19-10-2012, ora 09:59
dana54
Nu este medic/terapeut
dana54
@Readylife

Buna ziua. Daca cele doua medicamente si ma refer strict la Remeron+Trittico (luate in acelasi timp ?) nu va mai ajuta sa dormiti, e cazul sa va reevalueze tratamentul. Medicul nu a gasit nici o solutie??? Se pare ca si AD-urle rezolva insomnia doar ptr. scurt timp.Si urmeaza alt AD, In acest caz de ce anxioliticele sunt mai rele ??
Cautati in paralel si solutii alternative, care ar functiona cu medicatia. Dupa natura tratamentului banuiesc ca ca e si o depresie puternica la mijloc.
Eu iau acum Trittico (1/3) o data la 2 zile.Vreau sa-l retrag de tot in urmatoarele zile.Cu sau fara trittico tot nu dorm.
Am stilnox ptr. 20 de zile, stresclin dupa stilnox, si o gramada de suplimente alimentare+detoxifiere.Nu stiu ce rezultate voi avea, dar incerc.
E buna si relaxarea, ziua am inceput sa obtin rezultate f. bune. O stare de bine si de liniste.Noaptea mai putin.Dar voi exersa in continuare.

Sanatate si ganduri mai putine la noapte.
0
12-04-2013, ora 13:21
Kkristi
Nu este medic/terapeut
Kkristi
Buna ziua,
am 26 de ani si sufar de o insomnie severa din ianuarie 2013 (adica de 3 luni si ceva). Nu dorm deloc cate 3-4 nopti pe saptamana, imi afecteaza munca, nu ma pot concentra. In iarna am avut tot feluri de stresuri, acum parca nu ma mai simt stresata sau anxiosa, dar insomnia persista...am atacuri de panica in timpul noptii...cu toate ca ma straduiesc din puteri sa ma tin in maini. Din ianuarie iau tratament naturist : ceai din tei combinat cu hamei si sunatoarea sub forma de infuzie, Sedocalm, Bien Dormir cu melatonina, extract din tei si valeriana. Nu ma ajuta!! Ce sa fac?! Am fost la psihiatru si mi-a prescris un tratament cu Frontin si Sanval, dar n-am curaj sa-l incep, mi-e teama sa nu-mi creeze dependenta sau alte reactii adverse. Psihiatrul la care am fost, era o doamna foarte indiferenta...nici macar nu m-a intrebat de cauza insomniei mele si nu prea am incredere in ce mi-a prescris. Vreau solutii, idei, pareri..orice... La psiholog nu-mi permit sa merg ca este foarte scump, dar parca nici nu am nevoie...Astept sfaturile Dvs.
0
12-04-2013, ora 21:13
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Pentru insomnii pasagere ar fi fost mai mult decit suficiente produsele luate.Se pare ca stresul a lasat amprenta in organism, conteaza si daca ati luat medicamente in ultima vreme, unele creeaza astfel de stari.
Psihiatria este axata doar pe simptome, daca va oferiti ragazul de a va cunoaste mai bine organismul, raspunsul lui la toti stimulii externi si toate conflictele interne, veti rezolva problema.
Un articol pe subiect:

http://www.revistavip.net/Arhiva_RevistaVIP/Insomnie_Trateaza-i_cauzele!/14/1014/

E bun prilejul pt poezia, , Somnoroase pasarele, ,
0
19-02-2019, ora 01:15
Radua35
Nu este medic/terapeut
Radua35
Eu folosesc picaturi, medicamentul original se numeste MINIAS, dupa 3 zile de nesomn si cu tot feluri de gandiri, creierul lucand in continuu m-am prezentat la Doctorul meu de familie si mi -a dat aceste picaturi. La inceput 30 picatiri inainte de culcare, timp de o saptamana apoi in scadere 25-20-15, am ajuns la 10 cu acelasi rezultat 8-9 ore de somn continuu si iau asa de 2 ani, clar ca creeaza dependenta, dar ce mai conteaza, ma trezesc odihnit si dorm relaxat Acesta este practic un medicament pentru relaxarea creierului alternativa este LORMETRAZEPAM, nu este la fel de puternic, ca MINIAS, dar cu 15 picaturi reusesc sa dorm linistit 8 ore ! INCERCATI ! Eu locuiesc in Italia, nu stiu daca se gaseste in Romania acest produs !
0
13-06-2019, ora 17:46
Raluca Eonia
Nu este medic/terapeut
Raluca Eonia
Mi se pare o nebunie sa nu dormi atat ?! de unde pana unde ati ajuns asa ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •