insomnie

09-03-2010
victorasul
Nu este medic/terapeut
victorasul
Am 51 ani si cam de 2, 5 ani sufar de insomnie, pe care am tratat-o initial la medicul de familie cu diazepam si in 14 zile nu am mai avut probleme. Acestea mi-au reaparut dupa 3-4 luni, cred ca pe fondul unor neintelegeri la serviciu, care sa zicem ca au trecut dar insomnia a ramas. In acest timp tot la indicatia medicului de famile m-am tratat cu sanval, stilnox, frontin medicamente care au inrautatit starea mea pt ca am avut si 2 nopti in care am dormit ff putin 15-30 min. Am consultat 3 psihiatri toti mi-au prescris tratamente diferite chiar daca diagnosticul era aprox. la fel tulburare anxioasa, tulburare de somn iar o doamna doctor a spus ca am o depresie. Vreau sa spun ca am luat tratamentul indicat de primul medic psihiatru cu tranxene restul nu mai retin dar pe parcursul tratamentului 20 zile si inca vreo patru zile am fost impotent. Eu consider ca nu ma regasesc in simptomele diagnosticelor puse de medici( pe de alta parte mai stiu ca orice nebun nu recunoaste ca e nebun) dar m-am hotarat sa nu mai iau medicamente de genul pe care le-am enumerat, in afara de diazepam. De aprox.7-8 luni iau diazepam in doua reprize pe luna, una de 4-5 zile si alta de doua zile, cate o pastila seara, nu iau mai mult pentru ca in primul rant produce dependenta dar si impotenta. Diazepamul imi face bine in sensul ca daca ma trezesc in jurul orei 3, readorm cat de cat mai repede. In perioada cand nu iau diazepam ma trezesc aproape intotdeauna la ora 3 iar dupa aceea nu mai am un somn odihnitor, de cele mai multe ori nu mai readorm.
As vrea sa-mi spui ce parere ai despre simptomele mele si daca tratamentul cu 5 htp m-ar ajuta si pe mine. In general dorm cam 4, 5 ore pe noapte, fara probleme la adormire dar cu probleme la readormire. Cunosc faptul ca insomnia nu este rezolvata pe plan mondial si ca aceasta s-ar datora si unor probleme de sanatate, dar in general orice medic internist te trimite la psihiatrie. Eu chiar ma regasesc in simptomatologia dischineziei biliare care ar crea insomnie, am facut de mai multe ori ecograf si medicul mi-a spus ca am ficatul gras si o piatra de 4 mm la fiere. A m facut si un tomograf abdominal dar la fiere au spus ca e totul normal.
In speranta ca imi vei da un raspuns, multumesc foarte mult.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul