insomnia

07-10-2009
zu
Nu este medic/terapeut
zu
buna ziua,
De cativa ani am probleme serioase de somn. De aceea, acum vreo 7 ani am fost la medic si mi-a dat un tratament destul de dur cu zoloft si Zyprexa pt vreo cateva saptamani si apoi o perioada mai mare xanax pe care l-am micsorat ca doza pana la 1/2 tableta seara. un timp luam seara dar nu mereu.
In prezent cateodata, la cateva zile iau lexotanil tot jumatate seara si dorm bine pana dimineata.
Cum as putea scapa de medicamente avand in vedere ca seara cand nu iau nimic, stau si ma uit pe pereti pana se face ziua. Si trebuie sa muncesc ziua si chiar este munca intelectuala care ma solicita foarte mult. Mai nou xanaxul nu e fara reteta si la medic nu am mai ajuns. Acel medic de acum multi ani a decedat intre timp.
Ce medic bun in Bucuresti imi recomandati pentru o consultatie, pentru a vedea ce trebuie facut sau ce safturi aveti in aceasta situatie?

multumesc
4 comentarii
0
07-10-2009, ora 16:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Vă recomand următorul ceai complex:

Tei - flori (40 g), Hamei - conuri {30 g), Talpa gâştii - ta (20 g), Valeriană -radacină (20 g), Păducel - fructe (20 g). Infuzie din 2 linguriţe de amestec, la o cană cu apa clocotită (250 ml). Se bea 1 cană cu 30 de minute înainte de culcare!

Ca şi medic, v-o recomand pe dna Ţigănişteanu Constanţa din Bucureşti, cum de altfel v-aţi şi dorit (0751.030.553)!

Toate cele bune;)


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
15-10-2009, ora 19:22
zu
Nu este medic/terapeut
zu
buna ziua,
multumesc pentru raspuns. De ceva vreme am luat seara un medicament "Somn usor" de la Hofigal (2 tablete/seara)si l-am combinat cu o pastila de melatonina. Aceasta combinatie pare a fi in regula pentru mine. Face rau vreunul din ele sau au vreo contraindicatie? Ceaiul preparat la recomandarea dvs de asemenea ajuta.
Momentan fara lexotanil e bine. Chiar daca ma trezesc noaptea reusesc sa adorm imediat.
Multumesc
0
15-10-2009, ora 22:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara,

NU, combinaţia nu interferează, dar să nu măriţi cantitatea de melatonină (nu mai mult de 3 mg; asta în condiţiile în care luaţi şi Somn uşor de la Hofigal). Fără Lexotanil este FOARTE BINE, Doamne ajută să vă fie în continuare, pentru că numai gândul că folosiţi o benzodiazepină este deranjant (cel puţin pentru mine). Natura are atât de multe alternative/remedii, încât practic o jignim zilnic că nu recurgem la ele - Natura NU minte niciodată - Mihai Eminescu!!!
Trezirile nocturne sunt relativ normale în condiţiile actuale de mediu ambiant, însă este excelent că puteţi readormi cu uşurinţă - tot natura este principala vinovată pentru această facilitate/revirisment!

Toate cele bune şi multe binecuvântări!!! ;))))


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
16-10-2009, ora 08:35
Diduta
Nu este medic/terapeut
Diduta
Draga Nick,
Iau Somn Usor de la Hofigal, 2 capsule seara si beau ceai somn linistit de la Fares, in timpul zilei, iau sedatif PC, calmogen plant si fac sport, aerobic la sala.Am probleme cu somnul de vreo 7 luni.Incerc din rasputeri sa nu iau lexotanil, dar fara el somnul este scurt, adica adorm la ora 11 seara, fara probleme, si la ora 2, trezirea, adorm la loc dar somnul e agitat si foarte usor, nu e un somn profund, e o foiala continua.Nu vreau sa mai iau lexotanil, care stiu ca da si el dependenta.
Poate valeriana din capsulele de Somn Usor sa dea efect contrar, adica poate provoca insomnie?
Cantitatea de valeriana dintr-o capsula este de 400mg pulbere radacina valeriana, dar cred ca stii, caci esti adeptul unui tratament ce nu contine benzo.Daca am facu tratament de 6 saptamani cu valeriana, scrie in prospect ca tb facuta pauza mai mult de o luna.In acest timp, in care fac pauza de la valeriana, ce altceva pentru somn pot lua? Am si extrasistole care sunt suparatoare, obositoare, sacaitoare si nu ma lasa sa-mi continui somnul si tensiunea mica(10/7). Pentru acestea ce este indicat sa iau, tot naturist?
Iti multumesc, toate cele bune si sanatate din belsug si mai ales intelegerea si ajutorul celor dragi, de care eu nu prea am parte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •