inghitire corp strain

24-03-2008
rugina petronela
Nu este medic/terapeut
rugina petronela
Autor: rugina petronela Data: 24-03-2008
Fetita mea in varsta de 1 an inghitit o clamita de metal de aprox 2 cm. La radiografie s-a descoperit la intrarea in stomac. Doctorul mi-a spus sa ii supraveghez scaunele si sa ii dau sa manance mazare si fasole verde 2, 3 zile. Explicatia ? Acestea ii imbraca corpul strain intr-un strat protector si alunecos ajutandu-l sa iasa mai repede. Dar intrebarea mea este: poate suporta intestinul unui copil de 1 an aceasta trauma? Ce diametru are intestinul unui copil asa de mic? Poate trece o clama metalica plata de 2 cm lungime si 1 cm latime prin intestin fara sa il raneasca? Si daca a trecut cum imi dau seama daca s-au produs rani interne? Multumesc anticipat.
1 comentarii
0
24-03-2008, ora 00:00
pisicutzaai
Nu este medic/terapeut
pisicutzaai
trebuie in primul rand sa te gandesti cum arata clama, daca avea margini ascutite, deoarece aceste ii pot face rau. in ceea ce priveste dimensiunile nu ai de ce sa te ingrijorezi deoarece intestinul are si capacitatea de a se dilata. oricum daca a ajuns in stomac poa sa iasa pe partea cealalta fara probleme. daca nu iese in cam 2-3 zile ar fi bine sa mergi sa ii repeti o radiografie sa vezi cam pe unde se afla
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul