inflamatie laringe

03-07-2010
emilianoorosbk
Nu este medic/terapeut
emilianoorosbk
Salutare !!!! Am fost diagnosticat cu helicobacter pylori si am o intrebare de la aceasta bacterie la stomac se poate sa imi afecteze laringele faringe etc (raguseala ) probleme la corzile vocale iritatie ???
1 comentarii
0
03-07-2010, ora 11:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Helicobacter Pylori poate să producă dereglări funcţionale gastrologice (dereglări produse la nivelul stomacului). Astfel de dereglări se pot rezuma la hiperaciditate şi chiar reflux gastro-esofagian. Refluxul, adică refularea acidului gastric în afara stomacului, poate să ajungă până în zona hipofaringelui, laringelui, orofaringelui etc. şi, astfel, poate să producă simptomele pe care dvs. le acuzaţi (iritaţie faringo-laringiană, disfonie (răguşeală), fonastenie, durere specifică etc.). În alte condiţii, Helicobacterul nu cred că vă poate afecta funcţionalitatea şi aspectul organelor menţionate - faringe şi laringe.
Consultaţi un medic specialist în ORL (otorinolaringologie) pentru a fi examinat, diagnosticat şi tratat.
Presupun că aţi depistat prezenţa acestei bacterii prin intermediul unui test serologic (testul de decelare a anticorpilor) sau prin intermediul antigenului din materiile fecale; un test recomandat de medicul de familie, nu?! Dacă este adevărat, înseamnă că nu aţi consultat şi un medic gastroenterolog. Consultaţi şi un astfel de medic pentru a vi se face o endoscopie digestivă superioară. În timpul endoscopiei vi se poate preleva ţesut pentru biopsie şi, bineînţeles, se poate aprecia gradul afectării zonei gastrice (afectare produsă de Helicobacter). Tot prin endoscopie se poate observa şi existenţa unui reflux.
Dvs. prezentaţi simptomele specifice refluxului? (în afară de problemele cu faringele şi laringele). Aveţi arsuri în epigastru sau arsuri retrosternale? Simţiţi că vă vine ceva pe gât după ce aţi mâncat sau chiar şi înainte? etc.
Consultaţi medicul pentru că aveţi nevoie de o examinare destul de amănunţită.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)

P.S. - Dacă nu doriţi să fiţi tratat cu medicamente sintetice - cu medicaţie alopată - vă puteţi orienta către homeopatie sau fitoterapie, şi nu numai. Un medic homeopat / fitoterapeut vă poate ajuta foarte mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.