inflamare, durere si semi-paralizie falanga proximala

04-01-2009
andreeavoiku
Nu este medic/terapeut
andreeavoiku
Buna ziua si va multumesc anticipat pentru atentia pe care o acordati problemelor grave, sau mai putin grave (sper) ale celor care nu au timp pe moment sa ajunga la un cabinet medical. Locuiesc in Luxemburg, si nu pot ajunge pe moment la Casa de asigurari medicale, pentru a ma inscrie pe listele unui medic. Prin urmare, apelez la dvoastra, cu promisiunea ca saptamana viitoare sa fac un control medical.

In urma cu cateva zile, am constatat la trezire ca degetul mijlociu al mainii stangi nu mai... asculta de mine. La palpare, am remarcat o inflamare a falangei; problema a devenit vizibila, iar senzatia de durere a devenit tot mai puternica. Acum nu pot tine degetul mijlociu intins, asa ca pumnul a mai debraba strans permanent. Ma trezesc asa, si incerc prin masaj, care e dureros... sa permit flexarea degetului. Orice incercare de a intinde degetul mijlociu, in pozitia normala este foarte dureroasa.

Am suferit de periatrita scopulo-humerala, in urma cu 3 ani, dupa doua luni petrecute intr-o tara cu clima umeda. Luxemburgul este din acelasi tip... si nu ma pot gandi decat la o atrita reumatoida. Dar... dvoastra sunteti specialistii, astept cu rabdare sa imi oferiti un indiciu, pana la prezentarea mea la un consult, cu o radiografie.

Un an cu reusite si sanatate !
Andreea Voicu
5 comentarii
0
04-01-2009, ora 14:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Este extrem de greu de stabilit un diagnostic in absenta unei consultatii si cu datle extrem de sarace pe care le furnizati.
Nu ati precizat absolut nimic din amanuntele esentiale, legate de varsta, ocupatie, antecedente, durata durerii si multe alte date minimale necesare unui diagnostic de probabilitate.
Ar putea, intr-adevar, fi vorba despre o poliartrita reumatoida. Trebuie sa priviti aceasta suferinta cu toata seriozitatea, iar fiecare zi pierduta pana la stabilirea diagnosticului si tratamentului duce inevitabil catre degradarea ireversibila a articulatiilor.
Cautati un reumatolog si urmati indicatiile sale.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
04-01-2009, ora 15:13
andreeavoiku
Nu este medic/terapeut
andreeavoiku
Multumesc foarte mult pentru raspunsul extrem de prompt si pentru profesionalism. Am 33 de ani, sunt diplomat, nu am avut alte probleme de sanatate in afara acelei periatrite scopulo-humerale, din urma cu 3 ani, care a necesitat o luna si jumatate de tratament, inclusiv gimnastica medicala. Durerea a aparut in urma cu o saptamana, dar s-a acutizat treptat. Suferinta majora se manifesta dimineata, dar inutil sa mai precizez ca... nu dorm prea bine. Daca incerca sa indrept degetul, ligamentul iese in evidenta, ca si cum ar fi... un os rupt. Nu am suferit nicio lovitura sau traumatism minor la mana, si sunt perfect sanatoasa, din fericire. Am insa un arbore genealogic feminin dominat de... osteoropoza si artroze. La varsta mea, astfel de probleme sunt cred de... viitor indepartat. Inca o data multumiri pentru ajutorul dvoastra, si pentru profesionalismul care abordati fiecare caz in parte. O zi linistita si o saptamana plina de energie !
0
05-01-2009, ora 21:11
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
Artrita reumatoida este o boala de sistem care se manifesta prin afectarea mai multor articulatii concomitent (in special falange). Daca simptomatologia dvs este localizata la o singura articulatie puteti sa excludeti A.R.
Poate fi o afectare osoasa, tendinoasa sau nervoasa. trebuie sa faceti o radiografie a degetului afectat si eventual un test de conducere a nervului median (apropos de artrita scapulo-humerala). Consultati un serviciu specializat pe chirurgia mainii (ortopedie sau chirurgie plastica). Centrele din Franta sunt excelente. Multa sanatate!
0
10-01-2009, ora 12:42
andreeavoiku
Nu este medic/terapeut
andreeavoiku
Va multumesc foarte mult pentru ajutor, si va doresc un an plin de realizari si satisfactii personale. Am facut deja o programare la o clinica recomandata din Luxemburg. Inca o data, recunostinta mea pentru raspunsul profesionist si extrem de prompt.
0
22-05-2009, ora 09:15
elisor44
Nu este medic/terapeut
elisor44
Buna ziua!
Sant Elena, am 44 de ani si de aproximativ 2 saptamani imi pocnesc degetele de la maini, langa cuticule iar de 2 zile am observat ca aratatorul de la mana stanga s-a deformat (prima articulatie de langa cuticul), ma frige si am senzatia ca e amortita acea zona, si desigur ca am intrat in panica, ma puteti ajuta cu vreun sfat sau o parere? Nu am mai avut probleme de sanatate ca sa fie evidentiate.
Va multumesc aniticipat si scuze pentru formulare. (nu prea cunosc termenii medicali)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.