infectie vagin si penis

26-03-2013
jorj1949
Nu este medic/terapeut
jorj1949
Buna ziua, domule doctor!
Am rugamintea ca in putinul timp liber de care dispuneti sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarele probleme. Suntem un cuplu si avem o problema legata de contaminarea cu candida si herpes. De mai bine de un an ne confruntam(ambii soti in varsta de 63 ani) cu o candidoza si herpes (pe penis si respective vagin) care nu se vindeca sub nici o forma.Am fost de nenumarate ori la medic, am urmat tratamentele care mi s-au dat sub diferite scheme;
Mentionez ca eu sunt inregistrat de cca 3 ani la medicul diabetolog cu diabet zaharat non insulino sub tratament. Deasemenea, ma consider o persoana cu o dantura deficitara din toate punctele de vedere si in consecinta am fost nevoit sa-mi administrez la sfatul stomatologului pe perioade mari diverse antibiotice.
In schimb sotia are colesterol sub tratament.
Partea cea mai delicata o reprezinta faptul ca sotia(fost cadru medical) fiind deja cu nervii la pamant sustine ca eu sunt singurul vinovat de toate relele de pe pamant.I-am explicat la modul cel mai sincer si calm cu putinta ca eu nu am avut relatii extraconjugale cel putin in ultimii 20 ani.Linistea mea in casnicie (mai mare rusine la varsta asta) va depinde de raspunsul d-stra, in masura in care veti considera credibile cele mentionate mai sus.
Intrebare: presupunand ca eu sunt vinovatul e posibil ca aceste simtome(candida si herpes) sa apara dupa o asemenea perioada indelungata de 20 ani?

.Va multumesc anticipat si astept intelegere si o indrumare de la dumneavo
20 comentarii
0
26-03-2013, ora 09:58
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu sunt cadru medical insa va pot raspunde din ce m-am documentat eu de-a lungul anilor cu privire la cele doua probleme.
Herpesul poate sa erupa oricand de-a lungul vietii, chiar si dupa 20 de ani de la contactare, acesta ataca atunci cand organismul este slabit si dispare atunci cand sistemul imunitar redevine puternic, insa acest virus odata contactat ramane pe viata in organism, ramanand cantonat in nervi.. Chiar si o simpla raceala poate sa provoace eruptia herpetica.. Avand in vedere problemele de sanatate aparute odata cu varsta si scaderea sistemului imunitar, este normal ca si herpesul sa recidiveze frecvent.. Incercati in paralel cu tratamentele medicamentoase si ceva naturist pentru cresterea imunitatii, mai ales primavara si toamna.
Candidoza este provocata de ciuperca numita Candida albicans care traieste in mod normal in flora vaginala si are anumite roluri impreuna cu celelalte microorganisme pentru mentinerea imunitatii vaginale insa daca PH-ul vaginal se schimba din diferite cauze ( chiar si hormonal) atunci candida se inmulteste in exces si provoaca inflamarea mucoasei vaginale. De regula candidoza se trateaza rapid, problema ei este recidiva.. Nu va ramane decat sa o tratati de fiecare data cand apare.
0
26-03-2013, ora 20:41
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Domnule draga, daca dumneata nu i-ai fost fidel sotiei, ai contactat cu siguranta un herpes genital cu denumirea sa de HPV. Ar trebui sa va faceti investigatii amanuntite, in special sotia, examenul Babes Papanicolau din 6 in 6 luni, daca tulpina contactata are o virulenta ridicata, acest lucru o va afecta pe sotie, riscul fiind de cancer de col uterin. Poate sunteti norocos si aveti o tulpina cu un grad de periculozitate scazut, ideea este ca barbatii detin starea de purtator ani de zile putand sa-si infecteze partenerele in orice moment de slabiciune al sistemului imunitar. In unele cazuri, cand pacientul are un sistem imunitar puternic, poate elimina virusul, dar la dvs. observ ca nu s-a intamplat. Cam are dreptate sotia cand va invinovateste :)).
Acum, despre Candida. Aceasta este o ciuperca/fung/levura (are mai multe sinonimii), care traieste in mod obisnuit in tractul gastrointestinal al omului. Prin aceasta afirmatie, imi permit s-o contrazic pe doamna Otilia, care v-a dat informatia eronata cum ca aceasta Candida traieste in flora normala a vaginului. Nici vorba! Pe fondul unei imunitati scazute, a administrarii de antibiotice pe o perioada mai indelungata, a schimbarii pH-ului vaginal pe fond de stress sau pe fondul lenjeriei de corp neadecvate sau a produselor de igiena intima folosite (sapunuri, absorbante zilnice, etc), aceasta Candida poate popula vaginul, de acest lucru nefacandu-va dvs. vinovat. La barbati nu se manifesta atat de "dur" precum la femei, respectiv prin mancarimi, usturimi, secretie albicioasa, pastoasa/branzoasa, usoara inflamare a vulvei/labiilor. Daca sunteti activi din punct de vedere sexual, o puteti plimba de la unul la celalalt. Trebuie sa luati tratament impreuna, cu abstinenta sexuala de rigoare. Nimeni nu va garanteaza ca aceasta Candida va disparea definitiv. Poate sa reapara oricand, din motivele mai sus amintite. Am prietene care au Candida de ani de zile si dupa ce s-au luptat cu ea in fel si chip, au ales sa nu se mai trateze. Evident ca n-au o simptomatologie tipica dar faptul ca stii ca se afla in locul nepotrivit deranjeaza.
0
27-03-2013, ora 18:43
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Ionyssa, te contrazic:
1.Candida este o ciuperca ce traieste in mod normal in flora vaginala, in gura, in intestin, alaturi de alte microorganisme care fac parte din flora normala a vaginului. Exista momente in care imunitatea mucoasei vaginale scade, aparand astfel un dezechilibru al florei vaginale, astfel incat Candida Albicans se poate inmulti excesiv, provocand boala numita candidoza vaginala.
2.Virusul HSV-2 cauzeaza majoritatea formelor de herpes genital, nu este vorba de HPV
3 Nu prin examenul Babes Papanicolau se depisteaza tulpinile de HPV
4.Exista un test specific pentru HPV care se face pentru a depista infectia si a determina tipul de HPV prezent
Domnule jorj1949, nu va ramane decat sa incercati diverse scheme de tratament, apelati la produsele naturiste si asteptati-va mereu la recidive!!!
0
27-03-2013, ora 19:07
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga bestyutza:
1-Candida nu traieste in mod normal in flora vaginala! Traieste in sfera gastro-intestinala, pe ce baza ma contrazici? Doar de dragul de a o face? Flora vaginala normala in niciun caz nu accepta prezenta levurilor! O flora vaginala normala e constituita din bacili Doderlein! Astia sunt singurii care au ce cauta in vagin. Mai citeste si tu o carte de medicina.
2. Da, HSV poate fi cauza negilor vaginali ca si HPV. N-ai de unde sa stii de care e pana nu-ti faci analize.
3.Nu am spus ca testul Babes depisteaza tulpinile de HPV, te rog sa citesti cu atentie, nu printre randuri.
4. Stiu foarte bine ce teste se fac pentru depistarea HPV. Daca vrei, iti spun si procedura de lucru si costurile :)) Asta asa, ca data viitoare cand te mai bagi intr-o discutie, sa te bazezi pe ceva real, nu pe articole de pe internet.
Vezi ca mai am niste posturi in care explic ce-i ala Babes-Papanicolau, ce-ar fi sa le citesti? :)) Poate te lamuresti:)
0
27-03-2013, ora 19:23
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Domnul precizeaza ca e vorba despre herpes...asa ca e clar vorba de virusul HSV.
Candida albicans este o ciuperca ce traieste in mod normal in flora vaginala, alaturi de alte microorganisme ce fac parte din flora normala a vaginului...cred ca aici e cazul sa te mai documentezi tu.
"Ar trebui sa va faceti investigatii amanuntite, in special sotia, examenul Babes Papanicolau din 6 in 6 luni, daca tulpina contactata are o virulenta ridicata, acest lucru o va afecta pe sotie, riscul fiind de cancer de col uterin." Tu deja vorbesti de tulpini HPV, de cancer, in conditiile in care e vorba despre HSV, repet. Daca ai fi facut in alt context aceasta recomandare(testare papanicolau/hpv) as fi inteles(e oricum recomandata oricui, nu numai persoanelor cu probleme), dar ai legat cuvinetele-n fraza incat e clar ca ai facut o confuzie intre HSV si HPV.
0
27-03-2013, ora 20:18
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Unde ai citit ca aceasta Candida face parte din flora vaginala normala? Vreau si eu sa citesc :)) Si de unde stii ca-i HSV?
0
27-03-2013, ora 20:32
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Daca as recurge la ironie pentru a prelungi la infinit aceste discutii, ti-as raspunde ca am citit informatiile astea intr-o carte cu povesti...ma limitez la a spune ca sunt informatii obtinute din carti/site-uri de specialitate, confirmate de catre o persoana abilitata. Sunt convinsa ca ti-ai raspuns la ambele intrebari dand un simplu search pe google. O seara placuta!!!
0
27-03-2013, ora 20:56
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Pai sunt ferm convinsa ca n-ai gasit informatiile astea in Buiuc :))). Eu nu sunt aici sa te ironizez, n-am nimic cu tine, eu am ceva cu informatiile eronate :)
0
27-03-2013, ora 21:18
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Chiar nu stiu daca domnului care a postat intrebarile ii folosesc mesajele noastre. Mi-e greu sa cred ca atat eu, cat si Otilia am oferit informatii eronate, iar tu ai venit sa faci lumina in negura in care-l adancisem pe bietul om.
Pentru ca n-am cum sa-ti prezint specialistul si nici sa-ti trimit cartile, voi atasa patru linkuri edificatoare:
-----*

(*modificat de admin)
0
27-03-2013, ora 21:25
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Dragut link-ul despre Candida. Referinte bibliografice? :))
0
27-03-2013, ora 21:36
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Deja exagerezi.iti atasez inca3 linkuri sa votezi 'dragalasenia' lor
-----------*
Iti recomand ultimul site, unde se precizeaza:
Microorganismele prezente în mod normal la nivelul vaginului:

Specii de bacterii gram pozitive, Lactobacili;
Coci gram pozitivi (stafilococi şi streptococi);
Microorganisme gram negative (coli şi alţii);
Microorganisme anaerobe (Peptococcus, Peptostreptococcus, Bacterioides);
Specii de Candida.
De curiozitate, unde ai gasit informatiile 'CORECTE', conform carora candida nu traieste in flora normala a vaginului?

(*modificat de admin)
0
27-03-2013, ora 22:09
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
In Buiuc.
0
27-03-2013, ora 22:15
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Atata timp cat am avut bunul simt sa-ti raspund desi, inca de la inceput, m-ai tratat cu superioritate, aveam pretentia sa-mi raspunzi 'cu aceeasi moneda' si sa atasezi un link doua, sa dai numele unei carti, etc...

p.s ai folosit pentru a doua oara cuvantul Buiuc, pe care realizez ca-l folosesti la misto, dar habar n-am ce inseamna.(daca nu cumva te referi la Dumitru Buiuc)
Un om inteligent se contrazice argumentat, nu arunca vorbe aiurea cand nu mai stie cum s-o scoata la capat
0
27-03-2013, ora 22:21
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Ca sa completez mesajul anterior, in cazul in care te referi la tratatul de microbiologie a lui Dumitru Buiuc, te asigur ca acolo nu scrie asa ceva...lucru confirmat din nou de un specialist.
0
27-03-2013, ora 22:25
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Da, la acel tratat ma refer, si da, acolo nu scrie ca aceasta Candida face parte din flora normala a vaginului :))
0
27-03-2013, ora 22:41
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Mie mi-au confirmat 5 specialisti :))
0
27-03-2013, ora 22:49
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
ok, concluzia, toti suntem tampiti. Daca nici site-ul de mai jos nu te convinge, chiar nu mai duc munca de lamurire...
-----------*
O singura intrebare as mai avea: esti convinsa de ce spui in conditiile in care de ore bune iti prezint dovezi care intaresc spusele mele si tu nu mi-ai aratat macar un site care sa ateste ce spui?

(*modificat de admin)
0
28-03-2013, ora 10:07
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Ionyssa, cu tot respectul dar bestyutza79 are dreptate.
Candida se regaseste printre microorganismele ce populeaza flora vaginala, afectiunea numita candidoza apare atunci cand aceasta ciuperca se inmulteste excesiv, iar herpesul nu este provocat de virusul HPV ci de virusul HSV.
0
28-03-2013, ora 13:43
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Iar HSV nu cauzeaza negi genitali asa cum ai precizat mai sus.. Doar anumite tulpini ale virusului HPV sunt cauzatoare de negi genitali. Confunzi HSV cu HPV.
0
28-03-2013, ora 19:29
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Nu vreau sa starnesc polemici ;)) Nu ma contrazic aiurea, in Buiuc si Dorobat scrie ca flora normala contine lactobacili Gram-pozitivi (Bacidophillus acidophilus sau Doderlein), cocobacili Gram-variabili (Gardnerella vaginalis), coci (Streptococ de grup B, Stafilococ), bacili Gram-negativi (enterobacteriacee). Nu scrie ca si Candida face parte din flora normala insa, se precizeaza ca aceasta Candida a fost izolata intr-un procent de 35-45 % si din vaginul unor femei care, in aparenta, nu prezentau simptome. Aceasta chestiune nu poate fi general valabila la toata lumea si este interpretabila. Daca s-ar fi aflat in vagin in mod normal, nu s-ar fi vorbit de acest procent ci s-ar fi vorbit de o certitudine a prezentei acestei ciuperci in vagin, in proportie de 100%. Unii specialisti accepta prezenta in vagin a ciupercii, bazandu-se pe procentul acesta de 35-45% dar eu nu sustin ideea aceasta, din experienta clinica. Nu sunt singura care se impotriveste acestei idei, cei care m-au scolit si monitorizat interpreteaza ceea ce scrie in carti exact ca si mine. Oricum, chiar daca este asimptomatica in unele cazuri, prezenta Candidei in vagin nu este normala deloc. Eu asa am invatat, nu trebuie sa va suparati pe mine. Daca voi ati gasit in vreun tratat de medicina ca scrie negru pe alb ca prezenta ciupercii in vagin este certa si normala, va rog sa-mi dati de stire. Niciodata nu e prea tarziu sa mai inveti cate ceva si eu sunt mai mult decat deschisa acumularii de noi informatii corecte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce este un tuseu vaginal?
  • Ce este secreția vaginală?
  • Marirea penisului
  • Faloplastia - interventie chirurgicala pentru marirea penisului
  • Circumcizia la barbati
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Secrețiile vaginale
  • Dușurile vaginale – benefice sau nu tocmai?
  • Penisul normal vs penisul anormal - dimensiuni, caracteristici, limite
  •