infectie urinara cu E.coli

16-11-2009
nokta
Nu este medic/terapeut
nokta
Buna ziua. Sufeream de senzatie de usturime la urinare si o permanenta senzatie de nevoie de urinare. In urocultura mi a fost depistat E. coli is urmeaza sa iau antibioticul recomandat de catre medic. Problema este ca este a cincea oara in ultimul an cand am aceste simptome si de fiecare data am impresia (poate ma insel) ca imi apar in urma cotnactului sexual cu partenerul. Este posibil asa ceva? Daca da, nu putem face ceva pentru a preintampina reaparitai, in viitor, a infectiei? Ar trebui sa faca si partenerul analize sau sa ia tratament?
Va multumesc
1 comentarii
0
16-11-2009, ora 23:15
Ana Cristea
Nu este medic/terapeut
Ana Cristea
Stimata doamna,

Infectia urinara joasa (cistita) la femeie este foarte frecventa. De vina este, in principiu, anatomia (lungime mai mica a uretrei feminine, situare in apropierea anusului). Perineul poate fi populat astfel de bacterii provenite din propriul tract digestiv. Raportul sexual poate fi intr-adevar asociat cu infectia urinara, pentru ca ajuta microorganismul sa avanseze prin uretra inspre vezica. O solutie ar fi sa urinati imediat dupa contact.
Alti factori ce predispun la infectii urinare ar fi utilizarea de diafragma si/sau spermicide ca metode contraceptive (altereaza flora vaginala normala) si infectiile genitale.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.