infectie sub coroana ceramica?

02-02-2012
cipri_j
Nu este medic/terapeut
cipri_j
Buna seara! Va rog daca se poate sa primesc si eu un raspuns cu ce am de facur in cazul urmator:
in partea de sus stanga imi lipsea dantura de dupa canin si pana la ultima masea. Ultima masea a inceput sa se deplaseze spre interior. Nu am os suficient pentru implant asa ca am ales punte de pe canin pe ultima masea. Ultima masea avea o mica plomba pe un colt.Caninul perfect sanatos cu gingia un pic ridicata(un pic descoperit la baza).
In partea de jos stanga imi lipsea a 2-a masea dinspre ultima din spate spre fata.Am ales de asemenea punte de pe ultima masea pe a 3-a (din spate in fata).Ultima masea a fost plombata in urma cu un an pe un sfert din suprafata totala(un colt era spart/nu m-a durut nicioadata). Cealalta pe care se sprijina puntea era perfect sanatoasa.
Imediat dupa pilirea dintilor au inceput durerile. Toti dintii sunt inca vitali. Astazi sunt 3 saptamani de cand am inceput toata treaba si o saptamana de cand am lucrarea finala in partea de sus lipita provizorie(deoarece are un mic defect si nu a mai fost timp sa se refaca eu nefiind momentan in tara) si in partea de jos e lipita definitiv tot de o saptamana. De trei saptamani alin durerile cu Tador (3/24 ore) si de o saptamana ajut si cu Lidocaina spray. In partea de sus durerea se manifesta printr-o pulsatie puternica ce incepe de la ultima masea si ajunge pana la canin si am impresia ca ma dor si dintii pe care nu ii am intre masea si canin( am o senzatie ca as avea dintii acolo desi nu ii mai am de foarte mult timp), iar in partea de jos am o umflatura ce a aparut imediat dupa prima vizita la stomatolog dupa ce a pilit dintii si care nu s-a retras nici pana azi si care doare(durere suportabila, cateodata pulsatii, dar nu mari ca si intensitate). La pipaire se simte chiar pe mandibula in dreptul ultimei masele si la apasare doare groaznic, astazi chiar am observat un lichid albicios ce se scurgea de sub ultima masea la apasare. Doctorul mi-a spus ca e iritatie de la injectiiile suferite in timpul pilirii dintilor si o sa treaca de la sine si a considerat ca nu e nicio problema pentru lipirea definitiva a lucrarii. Momentan nu sunt in tara si nu voi fi inca 2 luni asa ca va rog sa imi spuneti cam ce problema ar putea fi in partea de jos cu umflatura si in partea de sus cu pulasatiile. Sa ma duc la doctor aici sa imi de-a lucrarea jos si sa o refaca nu imi permit, iar sa o de-a jos si sa raman cu dintii descoperiti si cu dureri si mai mari iar nu cred ca imi doresc. Daca e infectie in partea de jos s-ar putea taia jumatate din lucrare sa imi ramana ultima masea descoperita si sa i se faca tratament de canal si cand ajung acasa sa refac complet lucrarea? La fel si in partea de sus un tratament de canal la ultima masea de la care pleaca pulsatiile? Doua luni nu cred ca mai rezist cu Tador si Lidocaina ca deja sunt 3 saptamani si imi cam tremura mainile si nu ma pot concentra la ce am de facut.
Daca se poate un indiciu despre ce este de facut as fi recunoscator.
Multumeesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul