infectie la ochi

17-10-2009
dega
Nu este medic/terapeut
dega
Buna Ziua!
Sotul meu are o infectie la o ochiul drept care s-a intins pe nas si in jos pe fata. Simte ochiul de parca arde, pleoapele sunt umflate in special dimineata iar globul ocular e rosu. In jurul ochiului arata de parca a pus apa fierbinte. In fiecare dimineata de trezeste cu ochiul lipit. Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca exista ceva crema pt asta. Nu vreau sa folosesc alt fel de creme ce pot fi daunatoare pt ochi. Momentan noi nu suntem in tara si avem posibilitatea de a merge la un medic si mi-e teama ca problema sa nu se agraveze. Mentionez ca noi sunt intr-un oras la malul marii iar cu cativa ani in urma sotul mi-a spus ca a mai avut prob de genul asta dar nu atat de grave, doar i se inrosea ochiul. In acel timp lucra pe plaja, poate fi fungii?
Va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc anticipat!
Dega
4 comentarii
0
17-10-2009, ora 22:27
dega
Nu este medic/terapeut
dega
nu ma poate ajuta nimeni?
0
18-10-2009, ora 11:49
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Ok, cred ca este vorba despre o celulita preseptala( daca nu are febra) sau celulita orbitara( daca are febra); daca are febra, se recomanda internarea de urgenta; Si daca nu are febra, este necesar sa incepem tratamentul cu antibotic pe cale generala: Amoxicilina 500mg 1cps la 8h sau Eficef ( Cefiximum) 200mg, 1 cps la 12 ore, timp de 7 zile; in plus, se asociaza Ciprofloxacina 500mg 1 cps la 12 ore, 7 zile; (daca are si febra, adaugam si Metronidazol 500mg la 8h, 7 zile); mai este necesar sa asociem un antiinflamator nesteroidian, Indometacin 200mg-1cps de 3 ori pe zi, 7 zile, Claritine-1 tb pe zi, 7 zile; local, igiena locala riguroasa cu un sampon "No Tears", pentru bebelusi, Floxal 1 picatura de 5 ori pe zi, in AO, 7 zile, seara, un unguent cu Floxal- 1 a aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor plapebrale, 7 zile; mai recomnad reevaluare oftalmologica in fiecare zi, pana la remiterea simptomelor; numai bine
0
18-10-2009, ora 12:25
dega
Nu este medic/terapeut
dega
Buna Dimineata!
Multumesc mult Doamna Doctor. Nu are febra. Am sa urmez tratamentul recomandat de dumneavoastra, pentru ca sincer m-ati speriat un pic. O sa va tin la curent cu rezultatul.
Multumesc inca odata.
0
18-10-2009, ora 12:27
dega
Nu este medic/terapeut
dega
Am uitat sa va intreb in timpul tratamentului are voie sa iasa sau treb aplicat un pansament?
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: