infectie la masea

21-12-2010
tatoava
Nu este medic/terapeut
tatoava
Buna, am o problema cu 3 masele care sunt imbracate, una era sanatoasa, una lipsea, si una era cariata dar stomatologul mi-a salvat-o prin tratament, scos nervul si pus stift. Dupa 6 luni, pe mine a inceput sa ma doara acceptabil, nu puternic, cand trag aer rece ma deranjeaza. Maseaua din mijloc unde lipsea, adica era extrasa, este o denivelare, este loc intre maseaua pusa si gingia, si am o periuta mica care intra in golul acela pt spalare.
Am fost la medic si zice ca mi inflamata gingia, de aceea nu am intrat demult cu periuta acolo. Intrebarea mea este, de ce ma doare, din cauza frigului rece sau din cauza inflamatie gingiei, oare am infectie la radacina la dintele salvat? Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
21-12-2010, ora 15:00
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Faptul ca gingia este inflamata nu este un motiv sa nu mai folositi periuta. Dimpotriva. Resturile alimentare necuratate intretin in continuare inflamatia. Deci folositi tot timpul periuta!

Durerea la rece nu este de la dintele salvat, ci de la alt dinte din zona. Control la stomatolog pt a depista care este dintele care doare.
0
10-01-2011, ora 19:15
anda30
Nu este medic/terapeut
anda30
Buna ziua.Am fost la medicul orl-ist si am fost depistata cu o sinuzita frontalo maxilara.Am mers la medicul stomatolog si dupa o radiografie panoramica a rezultat ca ambii molari de sus au infectie la radacina si radacinile sunt in sinusuri.A spus ca trebuie facuta extractie.Nu este periculos daca fac extractiile acum cand este infectie? Sunt in tratament cu augmentin de 3 zile.Nu exista alta solutie acesti molari fiind singurii dinti pe care ii aveam de legatura?Va multumesc mult.
0
13-01-2011, ora 21:35
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca dintii respectivi au provocat sinuzita maxilara trebuie extrasi.
in conditiile in care infectia nu e in faza acuta ( adica nu sunteti umflata), se pot face extractiile.
recomandarea mea ar fi sa va faca extractiile un medic cu specializare in chirurgie. in cazul in care in urma extractiilor se deschid sinusurile maxilare, chirurgul va actiona in consecinta pentru inchiderea sinusurilor cu o sutura speciala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul