interventie de prostata... infectie cu klebsiella | Forumul Medical ROmedic

interventie de prostata... infectie cu klebsiella

02-03-2007
rodicapopescu
Nu este medic/terapeut
rodicapopescu
salut! tatal meu a facut o interventie pe prostata acum 4 ani, tot de atunci in urma sondarii la externare s-a contaminat cu klebsiella cu care pana in prezent se lupta...a urmat tratament medicamentuos cf. antibiogramei dar rezultatul este acelasi...sapt. trecuta a facut o noua interventie, strictura posterioara si inca nu a terminat tratamentul medicamentuos...suntem disperati si ne este teama ca nu va disparea nici acum..cf. antibiogramei sensibilitatea a fost la amikacina, dar in timpul tratamentului in urma unei uroculturi ne-am dat seama ca nr. de germeni a cresut enorm si credem ca nici de data asta nu raspunde la tratament...a mai ramas doar imipenemul la care este sensibil...ajutati-ne sa gasim solutii
50 comentarii 12 ÃŽnainte ›
0
04-03-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Recoltati probe de urina si efectuati uroculturi multiple cu antibiograma, la mai multe laboratoare pentru ca germenele sa fie testat la o baterie cat mai larga de antibiotice. Dupa cura completa de antibiotic, fiind purtator de sonda, ar trebui sa urmeze un tratament profilactic cu antibiotic in doza mica. De asemenea, se poate administra antibiotic prin instilatii la nivelul sondei in paralel cu tratamentul sistemic (injectabil sau pastile). Pentru prevenirea reaparitiei infectiei urinare se poate incerca tratament timp de 2 luni cu Urovaxom comprimate - un extras antigenic care creste imunitatea in fata infectiilor urinare, 1 cp pe zi. Sanatate!
0
05-03-2007, ora 00:00
rodicapopescu
Nu este medic/terapeut
rodicapopescu
multumim pentru informatii...azi au trecut 3 zile de la finalizarea curei cu amikacina.a trimis deja o proba de urina pt. urocultura...i s-a sugerat sa ia nitrofurantoin 3 tablete/zi si urinal..abia asteptam sa aflam rezultatul ultimei probe...

va tinem la curent

cu multumiri
rodica popescu
0
09-03-2007, ora 00:00
rodicapopescu
Nu este medic/terapeut
rodicapopescu
buna..suntem dezamagiti..am primit rezultatul antibiogramei.sensibilitate la amikacina, colistin si imipenem...dupa ce a facut tratament injectabil cu amika 10 zile...inca au mai crescut nr. de germeni..acum este sub nitrofurantoin si-l va termina si pe asta...ce ne sugerati...continuoam cu colistinul??ar fi a treia cura de tratament?? putem incepe si cu uravaxom??
cu multumiri!
rodica popescu
0
09-03-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca prezinta si semne de infectie urinara - prezenta de leucocite in urina sau cresterea leucocitelor in sange, a VSH-ului si a altor markeri inflamatorii, precum si febra si urini modificate la culoare, atunci trebuie sterilizata urina si trebuie continuat tratamentul antibiotic. Daca este vorba doar de prezenta germenilor, fara ca acestia sa conduca la infectie asociata, atunci este doar bacteriurie asimptomatica, care nu reprezinta o urgenta; din pacate, este comuna purtatorilor de sonda. Pentru infectie, trbuie sa fie mai mult de 100000 de germeni la rezultat.
Puteti continua cu colistin, care face parte din alta clasa de antibiotice decat amikacina, care nu trebuie utilizata mai mult de 10 zile intrucat are si efecte secundare. Aria de alegere a antibioticului este limitata, asa ca ar trebui sa repete urocultura, dar aceasta in pauzale dintre curele de antibiotice, pentru ca altfel nu este relevanta.
Urovaxom-ul poate fi administrat si in paralel cu antibioticul, si continuat ca profilaxie dupa terminarea curei de antibiotic. De asemenea, mai exista preparate din plante cu efect adjuvant, cum ar fi Urinex sau Rowatinex.
Va recomand sa va sfatuiti si cu un specialist infectionist la care sa mergeti cu toate rezultatele antibiogramelor si cu analizele pacietului pentru a va putea ajuta sa alegeti antibioticul in functie si de starea generala, ficat, rinichi, etc. - este vorba de o tulpina rezistenta de Klebsiella, in ultima instanta exista imipenem-ul, dar care e de obicei o solutie pentru germeni extrem de rezistenti. Va tin pumnii!
0
10-03-2007, ora 00:00
rodicapopescu
Nu este medic/terapeut
rodicapopescu
multumim pt. incurajari...o sa continuam cu colistin, specialistul urolog ne-a recomandat 3x3 mil/la 8 ore pt. 7 zile...nu-i cam mult oare?? Imipinemul, am citit ca se administreaza doar in cazuri extrem de grave(septicemii) si se da doar in spital prin perfuzie...si este extrem de scump...starea generala este buna, fara febra...la ultima antibigrama se specifica ca" fenotip secretor de penicilinoza cu nivel crescut de rezistenta la aminoglicozide" ce inseamna??
cu multumiri!
0
10-03-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Doza standard la Colistin este 50.000 ui per kg corp pe zi. Faptul ca tulpina este secretorie de penicilinaza inseamna ca secreta enzime de inactivare a clasei penicilinelor (penicilina, ampicilina, oxacilina, etc.). Penntru aceste infectii se recomanda de obicei antibiotice ca Augmentin (amoxicilina + acid clavulanic), Unasyn (ampicilina + sulbactam) - care se pot administra oral sau intravenos sau Timentin (ticarcilina + acid clavulanic) pentru ca includ in asociere un inhibitor al acestor penicilinaze. Inainte de a relua cura de antibiotic ar trebui recoltata urocultura pentru testare prin antibiograma si la aceste antibiotice, intrucat de obicei sunt putin toxice (de evitat in alergia la Peniciline).
Cat priveste rezistenta la aminoglicozide, inseamna ca amikacina nu avea sanse de reusita, intrucat face parte din aceasta clasa.
Pentru protejarea organismului fata de curele numeroase de antibiotic, va sugerez sa-i dati si Biotics 3 cp pe zi plus un trofic hepatic - Liv 52 sau Heptatofort, daca nu exista alte indicatii.
0
18-03-2007, ora 00:00
rodicapopescu
Nu este medic/terapeut
rodicapopescu
multumim pt. informatii, nu v-am tinut la curent pt. ca au intervenit probleme mai complicate, nu v-am informat cu un amanunt, in rinichiul stang exista un calcul de 9 mm, sapatamana asta a fost de cosmar, colica renala stg. puternica, febra cu frisoane, 40 grade valorile foarte crescute la analize(creatinina, uree, aprox. de 5 ori marite) abia azi l-am internat de urg. la spit. jud. din timisoara si am aflat ca, calculul bloca partial unul din canalele prin care se elimina urina.Nu stim ce decizie vor lua medicii..abia luni vom afla...nu mai avem incredere in noi, stima de sine e la pamant.imp. ca am aflat ca poate chiar calculul respectiv intretine infectia urinara...Timp de 7 zile a luat urinal 6/zi...ar fi putut sa-i declansese criza aceasta...a fost o doza fff mare????Nu se mai gaseste colistin sub nici-o forma.
O sa-i cumpar pt. protejarea organismului..sper sa nu dea si alte reactii..
cu multumiri!
0
21-03-2007, ora 00:00
rodicapopescu
Nu este medic/terapeut
rodicapopescu
ieri a fost operat, piatra de 12 mm, vrem sa mergem cu ea la analiza de laborator, este o forma conica cu multe colturi..cred ca a scapat de cosmar, este sub invanz( ertapenem), se simte putin relaxat si sper sa fie ok!

rodica
0
17-04-2009, ora 08:51
stefan1983tnt
Nu este medic/terapeut
stefan1983tnt
Buna dimineata!!!

Este pentru prima data cand intru pe acest forum, ceea ce m-a determinat sa intru fiind boala tatalui meu.
A fos diagnosticat acum 3 zile cu o infectie urinara cu klebsiella, dupa ce in toamna(septembrie) a fost operat la spitalul CF2, la vezica.
Simtindu-se tot mai rau a mers la un control medical la Spitalul Panduri saptamana trecuta si in urma analizelor la urina si sange i-a fost depistata aceasta infectie si i-a fost recomandat un tratament de 5 zile cu Zanocin si Pyroxicam. Trebuie sa mai mentionez ca a fost din nou operat la Pandurii, deoarece tumoarea)infectia) din vezica ii recidivase.
Ceea ce ma inspaimanta e faptul ca ieri a fost externat, iar azi noapte i-a fost foarte rau( avea febra, frisoane, a vomitat de nenumarate ori).
Credeti-ma ca e pentru prima oara candil vad pe tatal meu asa bolnav si nu stiu ce sa fac pentru a-l ajuta.
Sunt disperata!!!!!!
Spuneti-mi ce ar trebui sa fac- azi dimineata a avut temperatura 39.5, iar in momentul in care bea putina apa -vomita imediat.

Ajutati-ma, va rog mult de tot!!!
Cu stima!!
0
21-04-2009, ora 19:07
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Stefan - chiar sub tratament antibiotic febra poate persista 48 de ore. Zanocin-ul e activ pe infectiile urinare cu germeni detipul Klebsiella, iar daca nu se remit simptomele in 48 de ore, antibioticul va fi cu siguranta schimbat cu altul mai puternic. De asemenea, e util, avand in vedere operatia la vezica ca tatal sa faca regulat sumarul de urina si urocltura.
0
23-04-2009, ora 15:28
stefan1983tnt
Nu este medic/terapeut
stefan1983tnt
Buna ziua!
Imi cer scuze ca in ultimele zile nu am putut sa va multumesc pt. mesaje/sfaturi.
Vreau sa va precizez urmatoarele lucruri:
1. Diagnostic principal: Tumoare vezicala, fara precizare
2. Diag. secundar: Infectia tractului urinar + Klebsiella pneumoniae
Epicriza: Tumora vezicala(TUR-V 09.2008-G3pT2b), cu instilatii intravezica, farmarubicina.
La urocultura rezultatele au fost >=100.000 germeni/ml;
Urocultura -Antibiograma Difuzimetrica (Sensibil: Cefoperazona cu sulbactam;Ipinem. Intermediar: Piperacilina Cu Tazo... . Rezistent : Ampicilina cu sulbactam, Cefoperazona, Ceftazidime, Ceftriaxona, Cefuroxime, Levofloxacin.
Urocultura -Bacterii aerobe: Klebsiella

Aceste constatari sunt trecute in biletul de externare, impreuna cu alte analize de sange.

Vreau sa va spun ca i-a fost prescris tratament cu Zanocin si trebuia sa-l inceapa din data de 17.04.09, dar fiindu-i foarte rau in noaptea 16-17.04.09 si internandu-l la urgenta nu a mai inceput acest tratament.
In prezent i se fac injectii cu CEFOB(antibiotic).
Credeti-ma ca nu e nici o imbunatatire in starea lui de sanatate, ba chiar mai rau: vomita intr-una, are in continuare temperatura. Tot ce pune in gura vomita. Nu doarme. E transfigurat. E galben la fata, e palid, abia mai vorbeste, nu mai are chef de viata. A slabit aproape 15 kg in decursul a 6zile(pe de-oparte e de inteles neputand manca nimic). Chiar si apa daca consuma, imediat vomita.

Nu mai stiu ce sa facem cu tata. Mi-e mila de el cand il vad cum se chinuie.
Apropo- i se mai administreaza si Metoclopramid.

Astept impresiile dvs.
Pt. dna Rodica Popescu- Am sa va contactez si dvs. pe mess.

Multumesc pt. sfaturile anterioare si sper sa ma consiliati si pe viitor.

Respectele mele.
La revedere.
Tantica Stefan
0
01-06-2009, ora 23:45
jolly66
Nu este medic/terapeut
jolly66
Daca sunt alergic la PENICILINA, pot lua ZANOCIN si AZITROX ?
0
19-06-2009, ora 13:27
HcMaria
Nu este medic/terapeut
HcMaria
buna.ma numesc maria am 27 ani si de 7 ani in urma unui accident care a urmat cu paralize si mai multe afectiuni grave de la sonda am luat echerichia coli am facut mii de tratamente si la 3 luni tot urocultura si antibiotice kum doua luni in urma unei crize puternice am ajuns la spital de urgenta si mi-a gasit klebsiella.am urmat tratament cu antibitice de pe antibiograma in fiecare luna mi-a dat cite un antibiotic zanocin apoi augumentin si inca ceva.akum luna asta iar am dureri jos si usturimi si sincer nu mai stiu ec sa iau ca mi-am stricat si stomacul de la atitaea antibiotice ca ma gindsc ca poate nu-si mai fac efectul la mine.chiar azi tb sa merg la doctor sa vad ec imi mai zice dar parac vad acelasi raspuns ca tb sa fac iar anlize si tot asa.am luat si naturiste si ceaiuri dar degeaba o luna cit iau e bien apoi incepe iar cosmarul.dak cunoasteti vreun medicament sau nu stiu sa fac un tratament va rog sa-mi ziceti si mie sau sa ma contactati -.va multumesc.e prima oara cind intru ep asa ceva dar sunt disperata si nu stiu ce sa mai iau..multa sanatate
0
16-10-2009, ora 22:22
daniela ana
Nu este medic/terapeut
daniela ana
buna. ma numesc daniela si am 27 de ani in urma cu 6 ani am fost operata de reflux vezico ureteral pe partea stanga de atunci am mai facut crize de rinchii dar de fiecare cand am fost la medic nu mi-au zis exact ce am. in urma unui control si a unor analize am fost diagnosticata cu klebsiella. nimeni nu mia spus concret ce infectie este, as dori daca imi puteti spune ce microb este in organism si cum as putea sa il tratez.
respectele mele
daniela-ana
0
20-10-2009, ora 01:34
dyally_11
Nu este medic/terapeut
dyally_11
buna maria si daniela-ana, eu tocmai am aflat ca am klebsiella oxytaca si sunt foarte speriata, mi s-a pus foarte des intrebarea daca am fost de curand internata, daca am avut interventii chirurgicale si ambele sunt adevarate, din ce am mai citit pe net din ce am gasit sunt mari sansele ca aceasta infectie sa fi fost luata din spital.cum? nu stiu, azi mi s-a dat un tratament pe baza de antibiotic dar nu la cele care microbul este sensibil cum ar fi: amikacin, ceftazidime si imipenem mi s-a zis ca nu se gasesc, am intrat pe net si la noi nu se gasesc, numai in america, tratamentul este de incercare.si eu sper sa scap de aceasta infectie de care sunt foarte speriata, daca se poate sa facem schimb de id si in functie dece mai aflam sa ne ajutam una pe cealalta fiindca nu este de joaca cu asa ceva, e o infectie foarte periculoasa, mi s-a zis ca microbul e rezistent, f rezistent la aproape orice, la tot ce se gaseste la noi, trist dar adevarat.-as dorii daca se poate sa ma contactati, maria am vazut ca a postat in luna iunie, ma gandesc si bine ar fi daca ar fi scapat pana acum de aceasta infectie si ne poate ajuta si pe noi, id ei l-am luat si sper sa-mi dea accept, maria iti urez succes si daca imi scri pe id te tin si eu la curent cum decurge tratamentul si sper sa ne fie bine la toate care suntem in aceasta situatie. multa sanatate la toata lumea.
0
24-05-2010, ora 16:49
shocky7
Nu este medic/terapeut
shocky7
buna. Si tatal meu a luat klebsiella din spital dupa ce s-a operat la vezica si am trecut printr-un cosmar in acea perioada deoarece facea mereu febra si era slabit, nu mai avea pofta de mancare etc. A facut tratamente cu diverse antibiotice conform antibiogramei ( la inceput cu gentamicina, apoi cu colistin si in final chiar cu meronem care a fost foarte scump) insa dupa cateva zile de tratament bacteria devenea rezistenta la antibioticul luat. Din fericire am ajuns la Cluj, la un doctor extraordinar care a reusit sa il vindece de aceasta klebsiella.
1
07-06-2010, ora 09:18
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In general, cine este alergic la Penicilina poate face tratament cu Zanocin sau Azitromicina.
0
07-06-2010, ora 09:21
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru infectiile urinare recidivante se poate face tratament cu Urovaxom 1 cp pe zi 3 luni. Acesta este un preparat de stimulare a imunitatii specific pentru infectiile bacteriene cu E. coli, Klebsiella, Proteus. In paralel trebuie tratament antibiotic conform antibiogramei. In caz de sonda urinara sau tumora vezicala e necesar tratament zilnic cu antibiotic in doze mici (gen Biseptol sau cefaclor) pentru prevenirea recidivelor.
0
07-06-2010, ora 09:22
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Alte preparate de stimulare a imunitatii pe infectiile urinare sunt Urisan sau Cistiflux sau Cystone.
0
11-06-2010, ora 10:04
fitness
Nu este medic/terapeut
fitness
Buna dimineata!Ma numesc Ionut si am unele probleme de 6 ani de zile.Va rog din suflet sa-mi raspundeti.
Am avut colon iritabil si l-am tratat, dupa aceea au inceput probleme urinare.
Cand merg cu mijlocul de transport si pune frana deabea ma pot abtine sa nu fac fac pipi pe mine, e foarte jenant.
Am fost la urolog, am facut analize, urocultura, etc.sange...toate analizele bune...doar ca e o mica infectie urinara.
Am baut lichide multe, ceaiuri, cate o lamaie pe zi, ceai de merisor dar degeaba.
Urocultura si sumarul de urina ies mereu bine.
Ma duc la toaleta si simt ca nu ma golesc, fac intrerupt si cate putin.
De cateva luni am inceput usor usor sa se modifice in intensitate orgasmul, acum nu-l mai simt deloc, doar ejaculez si nu mai e aceeasi forta si ma jeneaza.
Ce sa fac?ca am facut totul...cred, VA MULTUMESC ANTICIPAT!
0
05-07-2010, ora 08:44
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru a exclude o infectie urinara atipica care se asociaza cu urtetrita, ar trebui facuti anticorpii pentru infectii urinare atipice - Mycoplasma si Ureaplasma. In acest caz, este necesar un tratament de 3 zile cu azitromicina. daca nu, insemna ca este vorba de o hiperreactivitate vezicala - pentru care se poate face tratament cu Driptane + Mentat.
0
16-07-2010, ora 19:10
feliciapavel
Nu este medic/terapeut
feliciapavel
Buna seara, va rog mult indrumati-ma...am 38 ani si am avut un episod urat acum 2 sapt. mictiuni f. frecvente, apoi in 3 ore am obs. si sange in urina. am facut imediat analize de urina:sediment si urocultura, unde s-au obs. celule epiteliale, eritrocite, mai multe de 5obuc/... etc, dar la urocultura nimic care sa fie recunoscut. A crescut ceva dar nimic ce poate fi asociat cu un microb etc la indrumare am luat 5 zile de Ciprinol de 500 mg. Imediat mi-au trecut simptomele (a doua zi chiar), dar acum am obs, dupa doar doua sapt. ca urina mea este foarte tulbure si parca simt o mancarime oarecum dureroasa pe tractul dintre vezica si uretra. de dimineata urina mi-era foarte limpede dar dintr-o nu stiu care curiozitate mi-am obs si in aceasta dupa-amiaza.
Ce parere aveti, incotro sa ma indrept?
Ce sa fac? Sunt destul de speriata.Astept cu nerabdare rasp. dvs.
Cu multa consideratie
Felicia Pavel
0
16-07-2010, ora 21:13
dyally_11
Nu este medic/terapeut
dyally_11
Buna Doamna Felicia Pavel, nu sunt medic, am 25 de ani, sunt din Timisoara si am trecut prin asa ceva anul trecut, m-am tratat cu antibiotice, produse naturiste si foarte multa lamaie mancata desii nu se stie poate acest lucru, pentru mai multe detalii daca doriti va las id meu, -*, id poate sa-l ia oricine crede ca putem sa "schimbam" pareri si despre cum s-a procedat in tratamentul acestei "afectiuni".


(*modificat de administrator)
0
07-08-2010, ora 07:06
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Dupa o cura de antibiotice poate aparea o candidoza la nivelul mucoaselor. Incercati sa folositi Canesten crema si repetati o urocultura de control.
0
21-09-2010, ora 22:55
Ancutza_12
Nu este medic/terapeut
Ancutza_12
Buna ziua,
Numele meu este Stoica Anca, am un baietel de 1 an si o luna, cand avea 9 luni l-am operat de fimoza, iar acum i-am facut un buletin de analize:sange, exudat, coprocultura, urocultura. La examenul de urina i-a iesit ca are UFC/ml=60.000 Klebsiella, Sensibil la urmatoarele: Acid nalidixic, Cefoperazone, Gentamicina. Medicul de fam. mi-a dat sa-i dau antibioticul Cedax.
Intrebarea mea este: Este posibil sa fi facut acceasta infectie de la opereatie de fimoza? si Ce mi-ati mai recomanda sa fac, sunt foarte speriata., este posibil sa nu-i treaca???
Va multumesc!!
0
27-09-2010, ora 14:25
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Sunt medic specialist pe boli infectioase si recomand dnei Stoica repetarea uroculturii inainte de orice tratament. La copii infectia urinara e totdeauna zgomotoasa, asociata cu stare generala alterata, febra, varsaturi sau dureri de burta. Recoltarea trebuie facuta dupa toaleta cu apa si sapun cu clatire cu apa oxigenata. 60000UFC/ml nu pune diagnostic de infrctie, poate fi bacteriurie asimptomatica sau contaminare cu flora de pe piele. La repetare, daca iese acelasi germen, cu aceeasi sensibilitate, se confirma infectia si doar atunci trebuie tratat. Este important si sumarul de urina:in infectia urinara sunt nitritii pozitivi si pH-ul este de obicei mai mic, pot fi prezente si leucocite.
Operatia de fimoza este indepartata, nu poate fi incriminata acum, oricum diagnosticul nu este cert.
Succes!
0
04-10-2010, ora 10:30
cosmo2
Nu este medic/terapeut
cosmo2
Buna seara sunt o mamica disperata a unui baiat de 20 ani care a fost operat in urma cu 3 luni si a suferit o heminefrectomie, dupa care ne luptam cu o infectie urinara cu enterococ a luat 2 cutii cu nitrofurantoin am asteptat 2 saptamani si i-am repetat urocultura si i-a iesit din nou iar sensibilitatea a iesit doar la augmentin, care a luat 10 zile 2 pe zi si am repetat dupa o saptamina si jumatate urina si a iesit din nou leucocite 500, proteine 30, hematii 10, epitelii foarte frecvente si sensibilitate doar la imipinem. Suntem disperati iar este demoralizat.
0
09-10-2010, ora 01:14
shocky7
Nu este medic/terapeut
shocky7
buna seara! nu sunt medic si nici nu ma pricep la acest domeniu, insa din experienta cu tatal meu care a avut klebsiella am vazut ca doar tratamentul cu antibioticul la care este sensibil conform antibiogramei nu este eficient. cel putin in cazul meu de fiecare data dupa tratamentul luat, bacteria devenea imuna la medicamentul luat. tatalui meu i s-au facut si niste spalaturi vezicale in paralel si abia asa a reusit sa scape. e tot ce pot sa va spun...consultati-va bineinteles cu medicul dvs.
0
10-10-2010, ora 17:11
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Pt. cosmo2: fiul dvs. trebuie sa afle cauzele care pot intretine o infectie in sfera renala, daca este vorba de o infectie inalta-pielonefrita, eventual cu infectie a prostatei, caz in care tratamentele de 10 zile sunt insuficiente: trebuie cam 3 saptamani cu verificarea si in timpul trat. a uroculturii. In cazuri rare, germenii pot ramane in diverse focare care nu pot fi sterilizate. Pt. ce a facut heminefrectomie, a fost tot ceva infectios sau o tumora? Poate mai trebuie intervenit chirurgical-consultati medicul care l-a operat. Incercati inca o urocultura(sau mai multe) undeva unde exista posibilitatea de efectuare unei antibiograme extinse, cu testarea sensibilitatii pt. mai multe antibiotice, poate iese sensibil la ceva care se ia pe gura (imipenemul este doar iv si este si f scump, fiind de rezerva folosit)
Multa sanatate!
0
12-10-2010, ora 10:21
Ana Ivanica
Nu este medic/terapeut
Ana Ivanica
Buna ziua. As dori sa stiu cum pot trata o infectie cu klebsiella pe care o am de 1 an. Anul trecut fiind gravida in 5 luni am descoperit ca am o infectie cu klebsiella. In acel moment doctorul ginecolog a decis sa fiu internata la maternitatea Polizu pentru a face un tratament cu antibiotic - cefuroxim. Dupa tratament am repetat analizele si a aparut ca am infectie cu e-coli. Doctorul ginecolog mi-a facut trimitere la spitalul de urologie. La spital mi-au spus ca nu am nimic la rinichi si nu au ce sa-mi faca atata timp cat sunt gravida, sa astept sa vad cum se manifesta boala. La aproximativ 1 luna jumatate am facut temperatura 39 si am ajuns de urgenta la maternitatea Bucur unde mi-au spus ca infectia s-a extins si a ajuns la rinichi. Am fost internata si am facut tratament cu augmentin. Dupa externare nu am apucat sa-mi refac analizele pentru ca am facut o noua criza, am fost internata din nou si am facut tratament cu Cefatoxim. Dupa tratament in momentul in care am fost internata sa nasc nu mai aveam nicio infectie. Dupa ce am nascut am refacut analizele si mi-a aparut ca am infectie cu e-coli. Nu am putut face tratament pentru ca alaptam, dar am baut foarte multe lichide. Acum am refacut analizele si mi-a aparut ca am din nou infectie cu klebsiella.

Eu nu stiu cum sa scap de aceasta infectie. In cursul saptamanii viitoare voi merge la doctor sa vedem ce tratament imi recomanda.
Puteti sa-mi spuneti ce sanse exista pentru a scapa definit de infectie? Tin sa precizez ca in ultima perioada ma dor si rinichii.

Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 12 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când ar trebui să-È›i investighezi prostata?
  • Simptome frecvente în cancerul de prostată - când mergem la medic?
  • Beneficiile practicării yoga pentru sănătatea prostatei
  •