infectie cu citrobacter la baietel de 1 an si 2 luni

04-10-2010
nacu_cris
Nu este medic/terapeut
nacu_cris
buna, sunt mamica unui baietel de 1 an si 2 luni si azi am aflat ca avem infectie cu citrobacter, in urma analizei de scaun (coprocultura). aveam scaune cand diareice, cand mai moi, cand normale, nu multe pe zi, doar 2 dar ma speria ca deja dureaza de prea mult timp, de aproape 3 saptamani. asa am hotarat sa merg sa ii fac scaunul si. m-am speriat ca am citit pe internet ca poate da pneumonii si chiar meningite. ajutati-ma!
1 comentarii
0
11-10-2010, ora 12:39
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Citrobacter populeaza in mod normal tubul digestiv, la fel ca si alte multe bacterii care traiesc intr-un echilibru cu corpul omului(e periculos daca exista in alte locuri: sange, urina, sputa). A crescut in coprocultura pt. ca exista un dismicrobism bacterian in organism, caz in care unele bacterii sunt mai multe decat restul, apar si tulburari de scaun, poate apare candida, se favorizeaza contaminarea cu bacterii din afara organismului, cele care dau diaree:E.coli, Shigella, Salmonella, Yersinia, Campylobacter, etc. Dismicrobismul apare dupa tratamente cu antibiotice, greseli in alimentatie. Dati-i iaurt si probiotice de genul enterolactis, erce-flora pt a-i reface flora intestinala.
Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul