inceput de rosu in gat

20-10-2010
monykalexa
Nu este medic/terapeut
monykalexa
buna, am o fetita de 7 luni si o saptamana siimi facea febra 39, i-am dat paracetamol supozitoare si nurofen, si ii scadea cat timp isi facea efectul dupa care revenea.Am fost cu ea la medic pediatru si mi-a spus ca are inceput de rosu in gat si mi-a spus sa continui cu nurofen si paracetamol si sa revin a doua zi sa vedem cum avanseaza boala.Din pacate nu am reusit sa ma duc si nu stiu ce sa fac in continuare.Fetita se simte bine, i-a scazut febra doar ca e un pic fornaita.i-am mai dat vitamina c si un sirop de tuse eurespal ca incepuse un pic sa tuseasca si am aspirat-o cu batista bebelusului nu inainte de a-i da cu spray rinomer in nasuc.se poate sa ii revina febra daca nu mai continui sa ii dau nurofen si para... sau se poate agrava ?ce fac?
6 comentarii
0
22-10-2010, ora 17:22
iustina_florica
Nu este medic/terapeut
iustina_florica
Buna Mony, sunt si eu mama unui baietel de 1 an si 8 luni. Iti dau o schema de trat pe care mi-a dat-o si mie pediatra, urmatoarea, se administreaza 3, 5ml nurofen la interval de 8 ore iar daca febra persista peste 38 grade intercalezi cu supozitor novocalmin pt copii la 4 ore de la administrarea nurofenului, daca febra este sub 38 grade atunci intercalezi cu supozitor de paracetamol. La noi a functionat, dar am facut impachetari cu comprese reci si baita cu apa mai rece decat in mod obisnuit. Atentie ca voi aveti doar 7 luni, cred ca in cazul vostru ajunge doar 2, 5 ml nurofen si supozitorul doar jumate. Sper sa nu fie prea tarziu pt acest tratament ca sa nu ajungeti la antibiotiotice, eu totodata iti mai recomand sirop PROSPAN se poate da si la copii sub un an. Iti recomand acest sirop din proprie experienta pt ca am ajuns sa am oroare cand trebuie sa meg la doctori, toti recomanda repede un antibiotic. A m avut si noi niste episoade urate legat de raceli iarna trecuta, dar acuma noi ne ducem la un medic homeopat cand avem nevoie dar si preventiv. Iti recomand si tie daca poti sa faci acelasi lucru pt binele bebitei tale. Eu sunt foarte suparata pe medicii astia, ma rog unii din ei, care sar repede cu antibioticele, copilului meu i-a distrus flora intestinala cu antibiotice de unde si faptul ca nu mi-a pus in greutate de la varsta de 1 an. Ceea ce ti-am scris este o parere dar nu neglija si parerea unui specialist. Tine-ma la curent. Sanatate multa.
0
09-11-2010, ora 13:36
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
Un truc pentru a evita rosu in gat cat si pt a-l trata(daca nu este fff grav) este bandijonarea cu albastru de metil. Cu un betisor cumparat de la farmacie se aplica ffff usor pe limba cat si aproape de amigdale, in gat albastru de metil. Eu o dau zilnic cu albastru d metil, seara, si deja s-a obisnuit deschide limba de placere, chiar daca cateodata ii vine a vomita, oricum o amuza.
SANATATE
0
01-12-2010, ora 20:33
monykalexa
Nu este medic/terapeut
monykalexa
multumesc de sfaturi, dar din pacate am ajuns cu ea la spital, deoarece nu mai reusesc sa-i dau nimic pe cale orala, inghite dupa care isi face greata si vomita.Acum e bine si sper sa fie asa si de acum incolo
0
02-12-2010, ora 10:24
nikolleta27
Nu este medic/terapeut
nikolleta27
eu sunt de parere ca trebuie mers cat mai repede cu bebeul la doctor... el este cel mai in masura sa dea un tratement corect. In ultima vreme am auzit foarte multe cazuri urate, asta pentru ca parintele a preferat sa isi trateze copilul de capul lui.
Chiar in acest weekend o cunostinta a ajuns la spital cu copilasul de 1 an si 7 luni, asta dupa ce au tratat-o cu panadol si alte siropuri homeopate... iar cand parea ca si-a revenit, a facut convulsie si au dus-o de urgenta la spital..
eu sunt de parere ca nu e de jucat cu bolile la copii... sunt atat de fragili..
Si bebeul meu are amigdalele umflate si rosii si are muculeti cam multi... insa am preferat sa imi prescrie medicul reteta..
Aseara, dupa prima zi de medicatie, a dormit foarte bine, reusind intr-un final sa respire pe nasuc..
0
02-12-2010, ora 10:27
nikolleta27
Nu este medic/terapeut
nikolleta27
Iar cat despre batista bebelusului am auzit numai pareri contra (asta de la medici)...
Am folosit-o si noi cateva luni, intr-adevar e mult mai usor de aspirat... insa am inteles ca din acest motiv, in timp se secreta din ce in ce mai multa mucoasa...
Asa ca am revenit la banala pompita manuala.e chinuitor... dar asta e!
0
12-12-2010, ora 11:44
alexia sandu
Nu este medic/terapeut
alexia sandu
pentru monialexa
si eu am prb cu baietelul meu. imi face des rosu in gat si ii dau vitamina c si decasept care contine albastr de metil si vad ca incepe sa dea inapoi, asta fara sa fi inceput sa faca febra. eu am mers si la un medic homeopar si urmeaza sa iau niste granule pt gat, dar ii fac si o cura de imunizare ci oscilo si imunogrp junior.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Copil cu stare generală relativ bună - când tratezi febra?
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •