inceput de gastrita???

03-09-2011
roxxana_90
Nu este medic/terapeut
roxxana_90
Am si eu o nelamurire foarte mare.De curand am fost la dentist si in legatura cu o problema pe care o am la o masea mi-a dat sa iau ampicilina 4 zile si in cazul in care am dureri sa iau si ketonal si am luat asa de 2 ori si de fiecare data m-a durut stomacul foarte rau, atat de rau ca am crezut ca ajung la urgente.Norocul meu a fost ca dupa cateva ore ma lasa durerea iar a doua zi cand am fost la farmacie sa intreb daca ar putea sa-mi dea ceva pt durerea de stomac mi-a zis k e posibil sa am un inceput de gastrita si mi-a dat sa iau omez in fiecare dimineata pe stomacul gol.Problema este ca eu luna de luna iau ibuprofen din diferite motive, pt dureri de masea sau de burta.Incerc sa nu abuzez de acest medicament dar uneori nu se poate fara si nu stiu ce sa fac acum si unde sa merg la un consult si nici nu stiu cat ar costa o consultatie si o analiza necesara ca sa se depisteze aceasta boala.V-as ruga frumos sa ma sfatuiti in aceasta privinta.Va multumesc!
2 comentarii
0
03-09-2011, ora 17:55
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Orice medicament, cu atat mai mult astea pentru dureri si/sau aspirina, antibioticele irita stomacul! Medicamentele gen omez te ajuta, dar daca iei in continuare ibuprofen poti face gastrita. Incearca sa remediezi problema pe care o ai ca sa nu mai fi nevoita sa iei ibuprofen! Pentru depistare gastrita se merge la un gastroenterolog. Costa cam 100 lei consultatia la particular, dar te poti interesa dianinte, depinde de clinica. Poti merge si cu trimitere de la medicul de familie.
Oricum, acelasi lucru iti va spune: medicamentele astea irita mucoasa stomacului!
Daca iei ibuprofen ptr. dureri menstruale, poti schimba medicatia sau afla cauza. Daca algocalminul fiola nu te ajuta, poti lua si o fiola de calciu, daca nu ai probleme cu rinichii.
Sanatate!
0
05-09-2011, ora 02:22
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Acţiune împotriva durerii asemănătoare cu ibuprofenul sau cu ketonalul, dar reacţii adverse gastrice incomparabil mai mici au următoarele analgezice: acetaminofenul, paracetamolul, Algocalminul. Toate acestea sunt SIMPTOMATICE.

Tratamentul de fond al problemelor, atât dentare cât şi de burtă, este întotdeauna altul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici