pe decolteu si gat o iritatie/alergie mi-a aparut o iritatie care imi provoaca si mancarime

28-02-2013
dichiseanu
Nu este medic/terapeut
dichiseanu
Ieri mi a aparat pe decolteu si gat o iritatie/alergie care imi provoaca si mancarime. Ce este, cum pot sa tratez.
Mentionez ca fac tratamentul cu fluconazol crema si pastile, timp de 3 saptamani, insa am intrerupt astazi gandindu ma ca poate ar fi o reactie adversa de la acesta...desi nu pe zona mentionata dau cu crema..Sau sa fie de la un aliment alterat???
Va multumesc anticipat pentru rapsuns, il astept cu nerabdare..;la dermatolog n as suna ca e poveste lunga, tre sa astept mult si bine ca sa aflu un raspuns, aici pe forum moi e mai la ndemana
3 comentarii
0
28-02-2013, ora 18:41
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Trebui facute analize pentru a vedea de ce au aparut bubitele (alergie, infectie, parazitoza, etc) si trebuie sa va vada fie un medic dermatolog, fie alergolog. Pana ajungeti la medic puteti folosi Elocom ung. 1 - 2 aplic/zi (pe bubite) si un antialergic (pt mancarime) Xyzal 5 mg 1 cp/zi seara 2 sapt - max 1 luna. Multa sanatate!
0
11-03-2013, ora 14:19
pyaa
Nu este medic/terapeut
pyaa
Buna ziua, de ceva vreme pe piciorul stang mi au aparut cateva pete rosii maronii iesite in relief, nu ma deranjeaza dar asi vrea sa stiu ce sunt si cum le pot face sa dispara.De asemenea am senzatzia de mancarime in diferite zone ale corpului, fara a avea bubite sau ceva pe piele, am schimbat gelul de dush, e posibil sa fie aceasta cauza?Multumesc anticipat!
0
15-03-2013, ora 00:03
tulip
Nu este medic/terapeut
tulip
Buna seara,

As avea nevoie de un raspuns din partea unui medic dermatolog.
In urma cu aproximativ 2 luni, in timpul unei vacante, am mers foarte mult pe jos si am purtat niste ghete. Dupa aproximativ 5 zile a inceput sa ma doara unghia de la degetul mare de la picior, iar cand am revenit acasa, am observat in partea de la radacina unghiei o pata micuta, mov pal. Dupa aproximativ 1 luna jumate, am observat un punct mic de tot de culoare bruna, situat aproape de marginea unghiei, adica de locul unde se taie unghia cand creste, dar este sub piele.
Nu inteleg de ce acest punct a aparut dupa 1 luna jumate, ce poate fi? Melanonichia din cauza unui traumatism, hematom e melanom sau poate degenera in melanom?
Am fost si la dermatolog, s-a uitat la unghie, dar a zis ca nu pune problema, insa nici nu mi-a spus ce este. Precizez ca nu am durere, singurul lucru pe care mi l-a spus medicul a fost ca am onicomicoza, in colturile mari ale unghiei mari am o nuanta albicioasa, am inceput sa folosesc kitonail la indicatia dermatologului.

A doua problema este ca tot in urma cu 2 luni, m-am scarpinat unde aveam o alunita plata, nu in relief, de culoare maron inchis spre brun. Uitasem ca am alunita acolo si cand m-am uitat mi-am dat seama ca m-am scarpinat cu unghia destul de puternic la alunita, am avut usoare intepaturi in urmatoarele zile. Alunita nu s-a modificat, la momentul incidentului intr-o partea a ei, prezenta o usoara tenta rozalie, repet intr-o margine, pe o suprafata cat un punct micut.
Am fost a doua zi la doi dermatologi, unul din ei s-a uitat de la distanta la ea si mi-a zis s-o scot, a inceput sa-mi spuna de metastaze etc si am hotarat sa mai merg la un alt doctor dermatolog, acesta s-a uitat la ea, s-a uitat si cu lupa si mi-a zis sa o las in pace, ca nu e cazul sa o scot. Asa am facut, insa aveam usoare intepaturi in zona, care ulterior mi-au trecut, insa de vreo luna si ceva simt o intepatura mai puternica, ca o durere undeva inauntru, in zona alunitei.
Am revenit la dermatolog sa se mai uite la ea si mi-a zis acelasi lucru ca prima oara, sa o las in pace ca nu e cazul sa o scot.
As vrea sa stiu daca ar trebui sa-mi fac probleme si daca aceasta jena, intepatura durere ar putea inseamna ca se intampla ceva rau.
Din popor se spune ca alunitele traumatizate sau rupte se transforma in cancere.

Sper sa primesc un raspuns din partea unui specialist.

Va multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai frecvente cauze de piele iritată
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Iritațiile pielii - topul celor mai frecvente cauze
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •