icter sclero-tegumentar

10-04-2009
roxena0_o
Nu este medic/terapeut
roxena0_o
Tatal meu in varsta de 51 de ani cu o greutate de 120kg a fost internat acum 7 zile cu diagnostic principal :colecistita acuta, diagnostic secundar:infarct miocardic vechi, calcul al vezicii biliare cu o alta forma de colecistita, cu obstructie si icter; diagnostic formulare libera:colecistita acuta litiazica, calcul eliminat, litiaza biliara, icter mecanic.cicd.imv.Se efectueaza EDS ce evidentiaza CBP si Wirsung vizibile, dilatate, pancreas neomogen fara calculi in CBP apoi ERCP-papila hipertrofiata fara calculi in CBP, dura, sfincterotomie cu sonda "per cut", cateterizarea CBP nu identifica calculi:drenaj biliar prin papila cu bila curata.Tratametul de pe foaia de externare pentru 2zile de weekend(deoarece luni trebuie sa revina la un control la medicul chirurg in vederea efectuarii interventiei chirurgicale de eliminare fiere deoarece contine o"cariera de pietre")este:Ursofalk250 4/zi, 2 dim 2 seara, Augmentin 1cp/12h si No-Spa 1tb de 3 ori pe zi.Ursofalk din cautarile mele pe internet observ ca este folosit pt ciroza biliara primara.INTREBAREA MEA ESTE:TATA ARE O FORMA DE CANCER???
1 comentarii
0
12-04-2009, ora 21:02
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Icterul se pare ca a fost cauzat de catre obstructia litiazica printr-un calcul mobilizat din vezicula biliara si care ulterior a fost eliminat ; o alta cauza a icterului ar putea fi un cancer de cap de pancreas, dar nu pare a fi aceasta cauza.Ecografia ce arata? Eu zic ca nu este cancer.Vei vorbi luni cu medicul.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici