histerosalpingografie

15-09-2007
bm8478
Nu este medic/terapeut
bm8478
Buna, eu sunt noua pe forum, iar problema mea este ca incerc de cca 3 ani sa raman insarcinata. am facut toate analizele (asa cred), sunt bune sotul are doar o usoara oligospermie, despre care medicii au spus ca nu constituie o probleme la acesta varsta. Toate analizele le-am facut in Italia unde locuim de 8 ani, singurul lucru de facut ar fi o histerosalpingografie pt a-mi vedea situatia trompelor, insa ma lovesc de o problema: aici nu -ti fac radoigrafia daca nu ai testul bacteriologic vaginal si urinar negativ. Si uite asa ma lupt de 1 an de zile sa scap de niste bacteriute care se tot schimba, azi e una maine alta, antibiotice cu kg-mele, dar in zadar. Unii medici mi-au spus ca e importanta si dieta, dar nu-ti dau prea multe indicatii. Ma gandesc sa fac radiografia in Romania dar nu stiu care sunt cerintele pt asa ceva. E posibil sa fie blocate trompele, in urma unui avort provocat de acum 10 ani, si o infectie cu Chlamydia?
Va multumesc.
2 comentarii
0
15-09-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Avortul nu blochează trompele, însă infecţia cu Chlamidii poate avea acest rezultat.
0
22-11-2007, ora 00:00
N.
Identitate neconfirmată
N.
Sper ca raspunsul meu sa nu ajunga prea tarziu. Inainte de a efectua histerosalpingografia este necesar sa efectuati cateva analize. Acestea sunt: 1. Cultura col uterin; 2. Antigen Chlamydia din secretie endocervicala; 3. Examen Babes-Papanicolau; 4. Urocultura.
Primele trei analize se recolteaza in cadrul examenului ginecologic de catre medicul dvs. ginecolog, printr-un simplu examen cu valve. Laboratorul unde doriti sa efectuati primele doua analize va va pune la dispozitie o eprubeta cu mediu de cultura pentru cultura col uterin si o alta eprubeta pentru efectuarea antigenului Chlamydia (aceasta din urma contine un mediu de cultura special pentru Chlamydia). Este foarte important ca rezultatele acestor analize sa fie bune (cultura col uterin trebuie sa fie sterila, antigenul Chlamydia din secretie endocervicala trebuie sa fie absent, examenul Babes - Papanicolau sa nu prezinta modificari patologice, urocultura sa fie sterila).
Exista cateva reguli pe care trebuie sa le respectati inainte de recoltarea acestor analize (asupra carora cu siguranta medicul dvs. ginecolog va va informa intr-un consult prealabil). Recoltarea analizelor mentionate se va efectua la distanta de un raport sexual (48 h), in afara perioadei menstruale, in absenta oricarui tratament local, la distanta (min. 3 saptamani) de un eventual tratament antibiotic.
Asiguradu-va ca rezultatul analizelor mai sus mentionate este cel favorabil, veti putea evita diseminarea eventualelor infectii in micul bazin.
Din pacate infectia cu Chlamydia este posibil sa fie responsabila de o eventuala sterilitate secundara dar pana la efectuarea histerosalpingografiei nu veti putea avea informatii certe in acest sens.
In cazul unor eventuale infectii, daca este necesar, medicul dvs. va va indruma spre o eventuala testare a partenerului dvs. si la nevoie va recomanda tratament adecvat. In acest mod veti putea exclude reinfectarea.
In concluzie, medicul dvs. din Italia are dreptate atunci cand insista ca rezultatele analizelor mentionate sa fie favorabile. Este important ca efectuarea histerosalpingografiei sa se faca in deplina siguranta pentru dvs. (indiferent de tara in care efectuati investigatia).
Va doresc multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul