histerectomie (cu pastrarea ovarelor) acum ma dor sanii

13-10-2011
bbbb2011
Nu este medic/terapeut
bbbb2011
anul trecut mi s-a facut o histerectomie cu pastrarea ovarelor. acum, la un an am inceput sa am dureri in sani. medicul care m-a operat a spus ca asa li se intampla femeilor care au menopauza indusa chirurgical, la un an de zile dupa operatie, dar ca vor trece. oare este asa sau sa merg sa fac alte investigatii? a mai patit cineva asa ceva? mentionez ca sunt operata si de tiroida de multi ani si iau euthyrox. va rog sa ma ajutati!!! oare am dat din una in alta?
8 comentarii
0
14-10-2011, ora 08:06
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pentru ce boala s-a practicat histerectomia si cati ani ai ?
0
14-10-2011, ora 09:52
bbbb2011
Nu este medic/terapeut
bbbb2011
multumesc ca mi-ati respuns. am avut metaplazie a colului uterin. in urma biopsiei nu a iesit ceva de natura patogena. a fost negativ. am 35 ani. multumesc in odata.
0
14-10-2011, ora 18:23
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu e sigur ca din cauza histerectomiei ai dureri de sani, deoarece s-au pastrat ovarele..te sfatuiesc sa faci un control endocrinologic, eventual o mamografie.Deci biopsia a iesit negativa pentru leziune canceroasa...atunci care a fost cauza histerectomiei ? fibrom ? endometrioza ? aveai hemoragii frecvente ?
0
12-02-2012, ora 19:50
flondor maria
Nu este medic/terapeut
flondor maria
Am 35 de ani si eu am fost operata de doua ori, prima operatie a fost miomectomie iar dupa sase luni am facut complicati si m-au operat din nou, am facut histerectomie totala lasindu-mi doar ovarul sting, dupa a doua operatie am facut infectie de la fire, am un an de la a doua operatie si acum am scos 3 fire sper sa fie ultimele.la ultimul control facut m-ia spus ca ovarul ramas s-a facut polichistic si trebuie sa ma operez din nou ce sa fac.
0
29-03-2012, ora 06:13
tinablonda59
Nu este medic/terapeut
tinablonda59
Am 41 de ani si am fost depistata in urma cu 4 ani cu fibrom uterin, pt. care mi s-a spus ca trebuie sa ma operez sa fac o histerectomie totala.Mi-am facut de curand un ecograf abdominal la care mi s-a spus iarasi : ca ce am de gand cu acest fibrom? Nu vreau sa-l operez? Nu stiu ce sa fac, oare numai asa pot scapa de el facand o histerectomie totala ? Nu sant hotarata inca sa actionez impotriva lui si atunci ce as putea face ? Sa mai stau asa sau sa ma duc odata si sa scap de el?Imi este mai tare frica de perioada de dupa operatie decat de operatia in sine tinand cont de faptul ca mai sant operata de chist ovarian dreapta deci stiu clar prin ce ar trebui sa trec. Ce ma invatati sa fac, care ar fii concesintele in urma scoaterii uterului cu tot ce cuprinde el?O sa mai am ciclu menstrual?Nu o sa-mi fie afectata viata de cuplu din punct de vedere sexual?
0
29-09-2012, ora 13:12
heghedusmirela
Nu este medic/terapeut
heghedusmirela
ce raspuns ati primit pentru aceasta intrebare, aceeasi problema o am si eu..nu stiu ce sa fac nici eu.va multumesc, astet un raspuns!!
0
17-02-2014, ora 19:19
mariana ivan
Nu este medic/terapeut
mariana ivan
am uter fibromatos, acum 8 ani am facut o miomectomie, adica, pt cine nu stie
mi-s-a scos fibromul, a fost extrem de simplu nu credeam, am stat o noapte in spital
iar a doua zi am plecat acasa, nu m-a durut nimic, nu am avut absolut nimic, sfatuiesc pe toate
femeile care au problema asta sa faca acelas lucru daca se poate. sanatate!
0
04-10-2014, ora 19:29
marigeo
Nu este medic/terapeut
marigeo
cred ca a sta cu o prob din aceasta nu e bine..si asta mi-a spus si doamna dr..pt ca eu deja am anemie del a ibrom..si mi-a spus ca se poate zagrava si apoi sa nu mai poti face nimic..
frica nu cred ca daca crezi in domnul el ne va ajuta..si eu cred ca tot la operatie ajung pentru ca uneori abia stau pe picioare cand am ciclu..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza
  • La ce vârstă apare menopauza?
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Instalarea târzie a menstruației și menopauzei asociată cu prelungirea duratei de viață
  • Suplimentele de calciu ar putea crește riscul de demență la femei
  • Viața după histerectomie
  •