histerectomie

23-06-2010
maryc
Nu este medic/terapeut
maryc
Buna ziua!
Am 36 ani, in urma sarcinii mi s-a facut histerectomie, ramanandu-mi doar ovarele. Dupa 2 ani, la ecograf s-au vazut chisturi pe ovar, chiar de aproape 6 cm diametru. Mi s-a spus ca trebuie scoase si ovarele. Am luat 2 luni orgametril dar am intrerupt pentru ca am avut dureri mari de sani. Nu am repetat ecograful. In urma cu 14 ani am avut nodul la sani care s-a resorbit cu antibiotic, apoi altii mai mici care s-au resorbit. Ce trebuie facut? Am stat un an in spital (sarcina, cezariana, histerectomie, fistula vezico vaginala) si inca o operatie e greu de suportat pt intreaga familie.
2 comentarii
0
25-06-2010, ora 18:29
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Esti tanara si chisturile sunt destul de mari.Dupa histerectomie riscul unor asemenea chisturi de a se maligniza creste, de aceea este recomandata operatia. Poti cere parerea si unui alt ginecolog.
0
30-10-2010, ora 13:13
namiru
Nu este medic/terapeut
namiru
Am 34 ani si am fost diagnosticata cu cervicita cronica si polip endometrial. Polip mi-a aparut prima data acum 7 ani. Mi-a fost extirpat. A reaparut dar mai rar, cam an de an macar odata, insa nu luna de luna ca acum, apareau si dispareau singuri (am un copil de 15 ani si vreo 7chiuretaje).
Insa acum din iunie 2010 cand mi-a fost facuta excizie cu ansa, nu a disparut ci mi-a reaparut in fiecare luna (ca o biluta care iese din uter, singura ma controlez).
Ciclul a inceput sa fie dereglat, cu cheaguri. Am anemie la ultimele analize ceea ce nu aveam inainte. Examenul histopatologic arata ca nu sunt displazii, dar papa nicolau nu a iesit bine echivalentul a c2. Am internare la Sp.Militar Central de luni 01.11.2010. As vrea sa ma operez sa scap de griji, pentru ca un istoric de polipi cu siguranta favorizeza cancerul. Ce parere aveti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul