hipoglicemia constanta-cauze

05-01-2007
briter
Nu este medic/terapeut
briter
desi nu am diabet glicemia mea se mentine in limite constante scazute ceea ce imi genereaza un disconfort permanent cum ar fi foame permanenta, transpiratie abundenta, dureri de cap si osoase, vertij, lipsa de concentrare.doresc sa aflu din ce motive limitele glicemice se mentin atat de scazute.
5 comentarii
0
07-01-2007, ora 00:00
morrigan
Identitate neconfirmată
morrigan
probabil o fi ceva endocrin...te-ai gandit sa mergi la un endocrinolog?
tiroida mai poate da astfel de simptome...te sfatuiesc sa mergi la Parhon!
1
08-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
hipoglicemia devine manifesta clinic la valori ale glicemiei mai mici de 60 mg/dl. balanta glicemica este tinuta in echilibru de catre aportul alimentar de glucide si consumul de glucide. hipoglicemia poate fi cauzata asadar de catre o alimentatie necorespunzatoare fata de efortul depus sau de catre o afectune ce creste consumul glucozei, cum ar fi bolile endocrinologice. insulina este singurul hormon ce scade glicemia, restul hormonilor fiind cei care o cresc. daca insulina este secretata normal, atunci poate exista deficit de partea hormonilor ce trebuie sa creasca glicemia, adica hipotiroidism, insuficienta corticosuprarenala etc. Hipoglicemia poate sa apara si fara o cauza hormonala la persoanele emotive, care din cauza statusului hipervagal pot prezenta o hipersensibilitate a receptorilor insulinici. recomandarea mea este sa corectati pentru inceput aportul alimentar, adica sa incercati sa mancati 3 mese pe zi si 2 gustari(un fruct, un corn, un iaurt), astfel incat sa aveti aport glucidic din trei in trei ore. daca acuzele persista, va recomand un consult de specialitate pentru decelarea eventualelor cauze hormonale si tratament de specialitate. multa sanatate!
1
21-10-2015, ora 10:19
sofiamarin
Nu este medic/terapeut
sofiamarin
Daca puteti, va rog sa-mi raspundeti, ce ati facut intre timp si ce diagnostic vi sa pus Am fost diagnosticata cu hipoglicemie reactiva, nu sa gasit nici ocauza aparenta si nu mai stiu ce sa fac.Toti medicii au spus ca o sa fac diabet sau ca e pe sistem nervos. Dupa trei ani sunt la fel, doar cu vreo douazeci de kg in plus, nu am facut diabet si aceasta boala mi-a afectat sistemul nervos si nu invers..mananc sase mese pe zi, trei principale si trei gustari, nu pot sa mananc legume prea multe pt ca mi se face rau si mananc mai consistent.deja am probleme cu inima, ma trezesc din somn si am pulsul 130...etc Crizele sau mai rarit de cand m-am ingrasat si glicemia nu mai scade pana la 40 dar i-mi este rau si cand scade la 70. cand sunt foarte fericita sau furioasa incep sa tremur si i-mi scade glicemia, deci calitatea vietii mele este 0.trebuie doar sa mananc ca sa traiesc si sa-mi controlez permanent emotiile. va rog sa raspunda cineva, nu cunosc pe nimeni cu aceasta boala pt ca e foarte rara.
0
12-02-2016, ora 23:21
miri mire
Nu este medic/terapeut
miri mire
dar glicemiile 60?nu e hipoglicemie?si dupa 2 ore de masa sa am 70, 72, 74, 76, 86, cand am auzit si eu ca tb sa fie de la 120 in sus.cauza???va multumesc!
0
02-12-2020, ora 11:49
adriananencu
Nu este medic/terapeut
adriananencu
Buna ziua! Ma confrunt cu aceeasi problema de un an si jumatate.Oare ati reusit sa aflati cauza? Ati reusit sa scapati de hipoglicemii? Multumesc anticipat de raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipoglicemia și coma hipoglicemică
  • Cum ar putea fi prevenite episoadele de hipoglicemie apărute noaptea?
  • Un nou studiu explică de ce episoadele de hipoglicemie agravează retinopatia diabetică
  • Semne de hipoglicemie (cădere a glicemiei)
  •