hipoacuzie de transmisie

10-02-2008
coly
Nu este medic/terapeut
coly
Buna Ziua ! Problema mea sta in felu urmator, nu aud cand o persoana(e) vorbesc incet, nu le inteleg, in schimb daca suntem intr-un mediu galagios(disco) si cineva vb normal io il inteleg destul de bine.Am aceasta problema de foarte mult timp(poate ani) si nu am bagat de seama, am fost la mediul o.r.l si mi-a desfundat-spalaturi(ma scuzati, nu stiu termenii medicali) si pt un moment auzeam putin mai bine, dar porblema mea revenea, am fost din nou la dansu care mi-a dat sa fac o audiograma, rezultatu audiogramei este ca sufer de hipoacuzie de transmisie.M-am intors din nou la mediu orl-ist, dansu mi-a dat trimitere la spitalu judetean (pitesti) si acolo nu mi-au facut absolut nimic decat ca mi-au zis sa fac un gen de exercitii(trag aer pe nas apoi tinundu-ma de nas incercand sa dau aeru afara), da intr-adevar se simte un pocnit in ureche dar degeaba, fac acest lucru decateva ori pe zi plus tratamentu (picaturi pe nas cu "pinosol" + un plic de "flamexin"/zi + 1 pastila de 10mg de alerid/zi(noaptea).Sincer sa fiu tot degeaba, a sugestie, un sfat din partea d-voastra sunt bine venite.
p.s: inapoi la medicu orl numai ma duc, poate sa-l schimb
Va multumesc !


cu stima,
Alex
25 comentarii
0
10-02-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poti sa.mi trimiti audiograma pe mail?
0
28-07-2008, ora 00:00
sorin-ad
Nu este medic/terapeut
sorin-ad
Buna ziua! Am 18 ani si am o prob.la care am inceput sa ma gandesc serios, problema este daca cumva am sau nu prob cu auzul, ma refer la faptul ca, cand vorbesc cu anumite persoane intampin dificultati in intelegere, uneori ii spun sa repete intrebarea sau ceea ce a vorbit, uneori nici a doua oara nu inteleg ce a spus, deci aud vorbele dar nu inteleg, unii au considerat ca am prob cu auzul, am fost acum 2 ani la orl si doctorul a spus ca sunt in regula cu auzul, si mi-a recomandat un fel de sirop spunand ca ma va ajuta sa inteleg si sa fiu cat mai atent, dar nu am simtit nici un efect.Ceea ce pt mine este rusinos aproape peste tot unde merg mai ales la scoala.Vreau sa spun ca sunt o persoana emotiva, ma emotionez din aproape orice.M-am gandit ca poate si starile emotionale pot afecta.De aceea nustiu ce sa zic.Va rog sa-mi dati sfaturi in pe baza acestei teme.Va multumesc!
0
29-07-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sorin.
ca sa fii sigur daca ai sau nu o problema trebue sa faci o audiograma tonala si o audiograma vocala. rezultatul iti va fi de mare ajutor.
0
30-01-2010, ora 20:01
SNC0
Nu este medic/terapeut
SNC0
Buna ziua!Eu am un baietel de 3 ani i-am facut audiograma unde a spus d-na doctor ca nu are probleme cu urechile si ne-a trimis la un medic ORL unde ni s-a dat diagnosticul de hipoacuzie tip transmisie 30 db bilateral, am primit tratament cu Augmentin ES 642, 9 2*6ml, Sinupret 3*15 pic/zi, Flonidan 2ml sera 14 zile, si trebuie sa mergem dupa 14 zile la control.Ni s-a mai spus ca are polipii mari trebuie scoase si din cauza acesta nu aude asa bine.Eu as vrea sa va intreb ca boala asta se poate agrava sau cu operatie se vindeca?Va rog sa-mi dati un raspuns.Va multumesc!
0
31-01-2010, ora 19:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
polipii care sunt mai mari in volum decat trebue.. astupa intrarea in ureche din rinofaringe!
si acei polipi trebue scosi ! altfel NU are cum sa se vindece otita seroasa!
0
01-02-2010, ora 13:10
Bacan
Nu este medic/terapeut
Bacan
Buna! Ma numesc Bacan Loredana, sufar de hipoacuzie bilaterala si otomastoiodita cronica cu perforatie maxima de timpan. Simtomele care le am sunt: dureri de cap, ameteli, vedere incetosata, vartejuri, pierderi partiale de memorie, tulburare de echilibru, puroiaza continuu prin gat dar cand iau tratament (antibiotice) stagneaza, atat timp cat iau tratamen. Va rog sa imi spuneti ce se poate face in privinta acestei boli, deoarece imi provoaca multa suferinta si stari de depresie. Va multumesc anticipat
0
01-02-2010, ora 19:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebue cat mai Urgent sa va internati in clinica ORL.
dupa investigatii a urechii medii, mastoidei si a urechii interne.. o sa se decida.. daca se poate trata medicamentos.. sau este nevoie Urgenta de interventie chirurgicala !
NU asteptati !
de la mastoide si urechea medie.. pana la Vasele sangvine mari, nervii cranieni si meninge...sunt cativa milimetri de OS.
daca acest os este distrus de infectie. o sa faceti complicatii cerebrale mari !
0
20-02-2010, ora 11:03
aneva2007
Nu este medic/terapeut
aneva2007
Buna ziua. Tatal meu acum in varsta de 60 ani a avut probleme cu auzul inca de tanar, a fost operat la urechi acum 20 ani, dupa aceasta operatie a fost bine pana luna aceasta cand din nou a inceput sa isi piarda auzul, a mers la medicul ORL, probabil i-a facut spalaturi( nu stie nici el sigur ce i-a facut), acum aude fff greu( era mai bine inainte sa mearga la medic), i-a recomandat o audiograma in Bucuresti, a facut si aceasta audiograma, diagnosticul este HIPOACUZIE TIP TRANSMISIE BILATERALA, i s-a recomandat aparat de auz. Mi se pare destul de ciudat ca in cateva zile sa isi piarda auzul( va zis asta deoarece am vorbit cu el acum 2 saptamani si nu era in aceasta situatie, acum trebuie sa ii tipi in urechi ca sa inteleaga ce ii zici). Credeti ca se mai poate face ceva pt a auzi, noi vom incerca sa ii gasim si un aparat auditiv ( nu cel recomandat de cei de la audiograma care au spus ca il costa 1000 euro) dar asa cum am mai zis, ma repet, nu mi se pare normal sa iti pierzi auzul intr-un timp asa scurt.
Va rog sa imi dati un sfat.


Va multumesc.
0
20-02-2010, ora 11:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o ureche operata.. trebue ingrijita permanent .
la 3-6 luni trebue mers la medic sa.io aspire si sa.i curate in interior.. fiindca in urma interventiei sufera acel mecanizm de autocuratare a urechii si ceara NU mai ese singura din ureche.
NU e corect sa se faca spalaturi pe o ureche Operata!
cautati un alt cab. ORL.. unde au Aspirator si microscop.. sa curate si sa aspire corect acea ureche !
atunci o sa stiti daca poate auzi cu ea fara aparat auditiv !
0
12-09-2010, ora 20:03
ani88
Nu este medic/terapeut
ani88
In ce consta testul audiometric la un copil de 3 ani? Dupa o operatie de otita seroasa la o urechiusa si adenoidita la cealalta pot sa apara probleme de hipoacuzie?
0
15-09-2010, ora 06:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.
adenoidita.. poate sa revina si sa duca la otota seroasa bilaterala.
tre sa aveti mare grija la respiratia nazala ( aspirator nazal )
testele depind de dotarea clinicii ( timpanograma, potentiale evocate s.a)
0
09-01-2013, ora 14:56
brailor01
Nu este medic/terapeut
brailor01
buna ziua
vroiam sa stiu daca pe acest forum se mai scriu intrebari sau comentarii.
multumesc
0
09-01-2013, ora 17:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu va impedica nimeni sa scrieti.. unde doriti Dvs.
0
17-01-2015, ora 19:09
ioana755@outlook.com
Nu este medic/terapeut
ioana755@outlook.com
Buna ziua D-nule Dr., numele meu e Ioana. Acum 18 ani am avut un accident de masina, iar din pricina acelui accident am ramas cu otite la ambele urechi, netratate la timp urechile am dat in otomastodita cronica (sunt operata la urechea dreapta, si am timpanul extirpat /acum 6 ani m-am operat ). Iar acum dupa 6 ani de la operatie, din nou a recidivat boala. Am hipoacuzie cronica cerebrala, si otomastoidita cronica. Trebuie sa ma operz neaparat ?. Ce mi se poate intampla din pricina acestei boli ?. Care sunt consecintele ?. Credeti ca voi ramane oarba sau paralizata din pricina acestei boli ?. P. S. Am fost la un medic O. R. L. Mi-a spus ca voi ramane oarba sau paralizata daca nu merg sa ma operez. Sunt programata pe 2 februarie sa ma operez la Bucuresti. D.V.S., ce parere aveti de diagnostigarea acestui Dr. ?. Credeti ca spune adevarul ?
0
17-01-2015, ora 22:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
citeste despre otomastoidita si complicatii...
0
27-01-2015, ora 14:36
sarbul92
Nu este medic/terapeut
sarbul92
Buna ziua Domnule Doctor, ma numesc Dumitru Emanuel. Pe la varsta de 9 ani am fost diagnosticat ca avand polipi nazali dar nu am fost operat( nu stiu din ce motiv).Dupa o perioada a inceput sa-mi 'curga urechea' stanga dar nu tot timpu si sa am o hipoacuzie. Neavand probleme cu auzul am lasat-o asa(cu urechea dreapta n-am avut probleme). Totusi pe la 20 ani am decis sa ma duc la un specialist ORL sa stiu exact de ce imi curge urechea. Nu prea am inteles mare lucru de la medic dar va pot spune sigur urmatoarele lucruri:
1 am perforatie mare de timpan
2 mi-a spus ca am urechea uscata
3 mi s-a facut o radiografie pentru sinusuri si o audiograma
4 la examenul cu diapazonul se auzea culmea mai bine in urechea cu problema decat in cea sanatoasa
Ca tratament mi s-a dat aerosoli cu dexa si niste antialergice si mi s-a spus sa evit sa am nasul infundat.Nu stiu exact ce sa cred, ce diagnostic am, se mai poate recupera hipoacuzia, cum sa ingrijesc urechea stanga ?
Multumesc.
0
27-01-2015, ora 19:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 la Ureche ai : Otita medie cronica cu perfoartie totala de timpan (in remisie). NU tre sa ajunga apa in ureche, aburi, umeditate de la ploaie
cand faci baie pui vata imbiata in crema.. ca s anu treaca apa
si dupa baie se usuca interiorul urechii cu uscatorul de par
2 auzul nu se reface decat daca este posibila TIMPANOPLASTIA.. dar asta decide un medic din clinica ORL.. unde se opereaza asa ceva.
rezultatul operatiei tine foarte mult de starea nasului si functionalitatea trompei lui Eustache
3. te intorci la un medic ORL.sa examineze atent nasul si daca e cazul
trebuie operat.. polipii, cornetele nazale sau deviatia de sept
0
28-01-2015, ora 10:45
sarbul92
Nu este medic/terapeut
sarbul92
Multumesc pentru raspuns domnu Dr..As dori sa va mai intreb in legatura cu operatia de timpanoplastie daca include si refacerea mecanismului de transmitere de la timpan pana la fereastra ovala? M-am interesat si nu sunt lamurit care este pretul exact, unele clinici vorbesc de timpanoplastie dar mai adauga de exemplu; refacerea urechi medii+largirea trompei+drenaj, etc sunt separate sau intra propriu zis in operatia de timpanoplastie ca si cost de executie ? Mentionez ca m-am interesat de pe internet.
Multumesc.
0
28-01-2015, ora 19:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acest gen de interventii se face in clinici ORL, spiatal universitar, cu bilet de trimitere de la med. de familie ( daca esti asigurat)
medicul care opereaza... decide NUMAI in timpul interventiei...ce poate face in acea ureche. nu prea se poate sti ce descopera el acolo.. cat de afectate sunt osisoarele si caviatatea urechii medii
in clinici private se fac aceste interventii contracost
0
28-01-2015, ora 19:52
sarbul92
Nu este medic/terapeut
sarbul92
Ok am inteles domnu Dr. multumesc de sfat si mai ales ca in sfarsit stiu si eu ce sa zic in legatura cu diagnosticul de la ureche daca sunt intrebat de cineva :)
0
16-06-2015, ora 14:00
DianaEmilia89
Nu este medic/terapeut
DianaEmilia89
Buna ziua, am fost diagnosticata cu hipoacuzie bilaterala la ambele urechi, mi s- a recomandat proteze auditive, problema aceasta o am de cand eram copil, la vârsta de 10 ani m am operat de polipi, chiar am auzit mai bine o perioada, acum am 25 de ani si am foarte mari probleme la percepţia vocii umane"groase"pot spune, vând in vedere ca am aceasta problema dw mult timp, am învăţat sa fiu foarte concentrata cand vorbesc cu cineva si imi este foarte bine, as dori un sfat si daca exista si un altfel de tratament, in afara de proteze auditive, deoarece aici sunt foarte scumpe.Va multimesc
0
16-06-2015, ora 22:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
numai un medic ORL.. care vede Urechile, face timpanograma si audiograma
poate sa faca diferenta intre o hipoacuzie de transmisie si una de perceptie
hipoacuzia de transmisie poate fi tratata
hipoacuzia de perceptie, neurosenzoriala.. NU se trateaza
0
30-06-2015, ora 14:13
DianaEmilia89
Nu este medic/terapeut
DianaEmilia89
Buna ziua!v-am mai scris si acum cateva saptamani, am fost la 2 doctori specialisti inORL, mi am luat aparatele auditive dar continua sa fiu mereu confuza in a auzi bine va pot trimite si audiograma care o ma?Va multumesc
Aparatele sun in proba pentru o luna dar nu sunt multumita de rezultat
0
01-07-2015, ora 21:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. trimiteti audiogramele pe adresa personala pe hotmail
0
17-11-2018, ora 08:18
Genio
Nu este medic/terapeut
Genio
buna ziu. acum doua luni m-am trezit cu vuiet puternic si tiut in urechea dreapta. am mers atunci la un cabinet orl. mi s-a pus diagnosticul de otita seroasa. am facut timpanograma si audiograma deoarece era si auzul diminuat. am facut tratament cu medrol si milgama 4 zile. rezultatele nu au fot foarte bune asa ca am revenit la doctor unde m-I s-a facut o endoscopie nazala ( sper ca spun bine). aveam mucoasa putin uscata si o mica incizie in timpan. am facut aerosoli timp de 10 zile cu bixtonim si ser fiziologic. o perioada m_am simtit mai bine dar ramasesem cu acel tiut permanent in ureche si cum primul medic nu imi dadea niciun raspuns despre asta am fost la un alt medic care mi- a pus diagnosticul de tinitus si mi-a prescris betaserc de 8mg. tiutul s-a mai diminuat pentru aprox. 2 saptamani. apoi usor au inceput sa se infunde urechile, mai rau pe zi ce trecea, nu mai auzeam si nu suportam sunetele inalte. Asa ca am mers la al treilea doctor care mi-a pus disgnosticul de hipoacuzie de transmisie. mi-a schimbat tratamentul cu betaserc de 24mg de ori pe zi, milgama si celebrex. acum sunt in a 6 -a zi de tratament. m-am simtit ceva mai bine vreio 3 zile. aseara au inceput sa m-i se infunde iarasi urechile, dorm foarte prost din cauza vuietului cu tot cu xanax, si iarasi nu aud. Am 42 de ani. Ce ma sfatuiti sa fac, am ajuns la disperare, toata viata mi-e data peste cap de 2 luni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: