hipertensiune arteriala de 3 ani

04-01-2011
alicepava
Nu este medic/terapeut
alicepava
Buna ziua
Ma numesc Alice, am 38 ani si de trei ani sufar de tensiune arteriala. Tratamentul urmat: nebilet.
Problema mea este urmatoarea: in ultimele doua saptamini ma trezesc cu fata foarte umflată, mai ales in zona ochilor. In acelasi timp tensiunea in variaza de la 12-7 dimineata pina la 14-9 seara. Intrebarea mea este daca fata umflata are vreo legatura cu hipertensiunea si daca da ce imi recomandati sa fac.
cu stima,
Alice
7 comentarii
0
04-01-2011, ora 21:39
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In acesti trei ani de zile ai mai facut un control cardiologic ? Sau analize sanguine si urinare ? La ce valori ale tensiunii ai primit Nebilet ? Cate kg ai ?
0
27-01-2011, ora 16:01
vlnt
Nu este medic/terapeut
vlnt
Buna ziua,
Am 40 de ani si 89 de kg, iar la ultimul control medical din data de 24.01.2011 am efectuat un ekg care a fost normal, dar tensiunea arteriala a avut valoarea de 16/10.
Aceeasi tensiune am avut-o si in luna august 2010 care a oscilat pina la valoarea de 13/8 sau 14/8 pe parcursul acestor luni, am avut o stare de confuzie si un tiuit in urechi in special dimineata.. La ultimul control medicul mi-a prescris nebilet si perindoprilum si regim fara sare. Intrebarea mea este? La aceasta virsta incep sa urmez aceasta medicamentatie si cit timp, daca se se poate reduce HTA si ce recomandari imi dati.
Va multumesc! Valentin.
0
04-03-2011, ora 12:13
aurelia c
Nu este medic/terapeut
aurelia c
buna ziua, sotul meu are tensiunea oscilanta, urmeaza cu tertensif, metoprolol si lipofib...se mentine la valori normale dar, are pulsul scazut 57. De trei zile nu mai ia tratament iar valorile au crescut chiar si pulsul.Ce ma sfatuiti sa faca? Multumesc
0
04-03-2011, ora 15:09
bentea alina
Nu este medic/terapeut
bentea alina
buza ziua ma numesc alina si am 20 si sunt casatorita sotul meu sufera de hipertensiune are urmatoarele simtome tensiunea oscilatorie adica de la 14 in sus a avut si 16 ai 17, are palpitati simte ca al starge ceva de gat si ca in capul pieptului al tine ceva, inima ai bate ne regulat adica daca sta intins in pat ai bate bine daca se ridica al ia cu ameteli si cu batai puternice ale inimi a avut si cateva crize ise inclesta gura si tremura foarte tare avea tensiunea foarte mare, as vrea va rog daca pute-ti sa ma ajutati ce ar trebui sa faca acum urmeaza un tratament, se numeste enap de 0, 5 si are tensiunea putin mai mica dar tot are crize de tremura tot corpul si ise inclesteaza gura si am uitat sa specific ca ai amortese mana stanga aproape ca nu o mai simte.a mers la medicul e familie si ia prescris urmatoarele medicamente Egilok de 25mg, Tertensifde 1, 5 si Prestarium de 5mg, a luat aceste medicamente trei zile dupa care a fost nevoit sa le intrerupa pentru ca se simtea mai rau ca innainte. eu va rog din suflet sa ami spuneti ce ar trebui sa facem, am uitat sa precizez ca el are varsta de 26 de ani.va rog din suflet daca mai sunteti cei care aveti simtomele astea si ati reusit cumva sa scapati de ele sau macar sa le tineti sub control spunetine si noua.va multumesc anticipat.
0
05-03-2011, ora 17:29
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Ti-am trimis mesaj privat
0
22-03-2011, ora 02:15
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna seara,
O am pe mama cu tensiune mare ajunge pina la 18 cu 10,
Problema este ca de o perioada ( 4 luni)tensiunea dimineata si seara este 15 cu 9, 17 cu 10, iar la prinz este 9 cu 5 sau 8, 5 cu 5, 5.
Electrocardiograma este buna, urmeaza tratament cu cotareg 160 o pstila dimineata, iar cind tensiunea este mare ia un lasix.
Intrebarea mea este de ce aceste oscilatii?ce trebuie sa fac?
Multumesc anticipat pentru raspuns, Costy
0
18-04-2012, ora 16:13
alexserban85
Nu este medic/terapeut
alexserban85
buna ziua!
sunt alex. am 26 de ani. am facut azi 1 control medical si medicul mi-a zis ca am tensiunea 14 si cica e la limita. dar totusi zice ca trebuie sa imi pun niste semne de intrebare ca e cam devreme(26 de ani).
cateodata mai simt o durere in piept, in zona inimii dar nu dureza mult.10-15 min. cred ca cel mai mult.
dintotdeauna, medicii mi-au zis ca am tensiunea cam mare, insa ultimul control chiar m-a speriat.
mama are probleme cu tensiunea, parintii ei, suferind ambii de probleme cu tensiunea.
va rog sa imi spuneti si parerea dv.
multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Muzica lui Mozart și Strauss pentru tratamentul hipertensiunii
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Tensiunea arterială măsurată la domiciliu – imprecisă în 70% dintre cazuri (studiu)
  • Un nou contribuitor la bolile cardiovasculare
  •