hipertensiune

20-09-2012
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
Am 38 de ani, sunt obosita tot timpul, somnolenta, ametesc, am dureri de spate, dureri de sani, durere colon stang, furnicaturi si dureri in maini, dureri de ceafa si mai nou am tensiune 130/90/100, alteori 160/90/99, etc, sunt mai rau ca bunica mea care are 89 de ani. I-au metropolol dupa care imi scade la 100/67/80.Analize n-am mai facut de 3 ani, recent am facut niste analize hormonale care mi-au iesit foarte putin peste valoarea normala, in afara de CORTIZOL (hormon secretat de suprarenale) care imi iese foarte mare de fiecare data..Am facut testul cu dexametazona dupa care a scazut la valoarea normala. Medicul a zis ca imi creste de la stres, dar nu mi se pare normal se fie valoarea atat de mare.Valoarea normala e 57 iar mie imi iese tot peste 600. S-ar putea sa am tensiune din acest motiv?Ce investigatii sa fac?
1 comentarii
0
23-09-2012, ora 19:02
cristi741
Nu este medic/terapeut
cristi741
Ema povestea me este foarte incarcata cu interventii chirurgicale. Am o meserie foarte stresanta (plec de acasa si nu stiu cand ma intorc sau uneori daca ma mai intorc) si in aceste conditii sufeream si de hipertensiune de la o varsta tanara. Am dat peste tot felul de doctori si bineinteles am avut si eu hormonul de stress (Icortizolulul) crescut. in schimb cu ocazia ultimei interventii chirugicale facute de dr Sorin Andrei la Mediproct (singura operatie care mi-a reusit pentru fistula mea perianala) am fos vazut in vederea operatiei de d-na dr cardiolog Raluca Popescu. Mi-a explicat pe intelesul meu exact situatia prin care trec si cum imi afecteaza aceasta tensiunea. mi-a mai spus ca un tratament corect trebuie sa ma fereasca exact de situatiile stresante. zis si facut. Cu tratamentul dat de dumneaei tensiunea nu ma mai chinuit. Merg o data pe an la control. Pana acum nu am avut nevoieo de modificari semnificative ale tratamentului. Inceraca sa obtii o programare la dumneaei si cred ca vei fi linistita. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici