hipercolesterlemia congenitala

27-01-2007
capitanud
Nu este medic/terapeut
capitanud
am 38 ani, am hipercolesterolemie congenitala, imi "stapanesc" boala, luand tratamentul corespunzator. dar problema este pentru copiii mei (8 si 12 ani), care au un nivel al colesterolului situat in jurul valorii de 300. mi s-a spus, acum doi ani sa le dau 10 zile/luna ulei de peste si magnerot. cred ca uleiul de peste nu dauneaza, dar despre magnerot nu stiu nimic. le dau de doi ani. oare am gresit? daca puteti sa ma sfatuiti in legatura cu aceasta problema si, eventual alte idei pt problema pe care o am cu copiii.
va multumesc
4 comentarii
0
15-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna ziua! imi cer scuze pentru intarziere cu care raspund. Hipercolesterolemia familiala este o afectiune datorata alterarii receptorilor pentru LDL-colesterol (grasimea "rea"), acesta neputand sa fie preluat din sange, si ajunge sa se depuna pe peretii vaselor. Valorile mai mari de 300 mg/dl ale colesterolului indica faptul ca si copiii dumneavostra au un risc foarte crescut de a face depunderi de grasime pe vase, asa zisa ateroscleroza. urmarea este o boala cardiovasculara la varsta tanara, chiar infarct. Exista medicamente care se dau in aceasta boala, numite statine. sunt studii care arata ca au efect benefic in scaderea colesterolului la copii inca de la varsta de 6 ani! asadar, trebuie sa mergeti cu copiii la un medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice pentru luare in evidenta, urmarire periodica si recomandare de tratament. Uleiul de peste creste grasimile "bune"de sange si ofera protectie pentru vase, la fel ca si sportul. Rolul dumenavostra de parinte este sa incurajati copiii sa faca multa miscare, in fiecare zi, indiferent de sezon, sa ii educati in sensul respingerii fumatului si sa le oferiti o vizita periodica pentru analize si evaluarea eficientei tratamentului la un specialist in boli metabolice!. multa sanatate!
0
25-03-2007, ora 00:00
andreeag
Nu este medic/terapeut
andreeag
Copii au un nivel crescut al LDL colesterol (colesterol "usor"), sau colesterol in general? Analiza aceasta a fost facuta dupa ce nu au mancat nimic timp de 12 ore? Numai asa nivelul LDL colesterolului este relevant. Daca aveti aceasta boala dvs se poate sa va mosteneasca, dar nu se stie niciodata. In rest, raspunsul de mai devreme este destul de detaliat. Mai exista si alte grupe de medicamente care scad colesterolul, pe langa statine, care intr-adevar sunt benefice in multe cazuri.
0
31-03-2007, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Buna ziua,
Din spusele dvs se pare ca si copiii sufera de aceeasi boala mostenita si de dvs.
Magnerot este un medicament care reface depozitele de magneziu. El este indicat de asemenea si in tulburari ale metabolismului lipidic, de aceea va sfatuiesc sa il administrati si sa vedeti rezultatele. Daca, cum s-a mai zis si mai sus, boala este data de cresterea LDL colesterolului, va trebui sa administrati copiilor statine (inhibitoare de hmg-coa red), dar banuiesc ca stiti deja asta.
0
04-02-2010, ora 12:00
capitanud
Nu este medic/terapeut
capitanud
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Ati putea sa-mi recomandati un medic bun, la care sa merg cu copiii? Am fost in 2005 la spitalul Cantacuzino, la o doctorita, care mi-a placut tare mult si care mi-a recomandat medicamentele de care va spuneam, dar s-a mutat de-acolo si nu mai reusesc sa dau de dumneaei. Nu stiu la cine sa ma duc, cineva care sa nu ma asalteze cu medicamente, care sa le fac bine pe de o parte si pe de alta sa le dauneze. Va multumesc inca o data si, daca ma puteti ajuta, astept raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: