hernie inghinala

04-06-2007
paunescum
Nu este medic/terapeut
paunescum
acum 10 ani am facut cezariana la nastere. Dupa cativa ani, in p.inghinala dreapta mi-a aparut o umflatura. Mi s-a spus ca este hernie. Uneori se mareste, alteori dispare si ma doare in zona. Acum, mai nou deasupra liniei taieturii de la cezariana, in partea stanga sunt putin umflata si ma doare si desemenea este intarit. Am un disconfort fizic. Poate fi tot hernie sau altceva?
Mentionez ca ginecologic am metroanexite... nu cunosca sa am chisturi ovariene. Este posibil dc.am chisturi sa ma asemenea simptome?
2 comentarii
0
22-11-2007, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Durerea in zona pe care dvs o mentionati poate fi de la chisturi ovariene. Dar la prima vedere este tot o hernie. Cel mai bine ar fi sa va rezolvati aceste probleme, deoarece heriile se agraveaza cu timpul (unele mai rapid, aletele mai lent, dar niciodata nu se vindeca de la sine), se maresc, si se complica (dupa cum am mai spus, complicatiile pot aparea devreme, sau tardiv): incarcerare (nu mai revine la loc, ci ramane tot timpul umflat) iar apoi strangulare (continutul din umflatura este privat de vascularizatie si se necrozeaza -- in functie de ce se alfa in sacul herniar pot aparea diverse probleme f grave, cea mai frecventa fiind ileusul mecanic complicat cu peritonita prin perforatie intestinala).
Sfatul meu este, ca, daca un MEDIC SPECIALIST CHIRURG v-a pus diagnosticul de hernie inghinala, aceasta nu trebuie ignorata.
Numai bine.
0
02-06-2014, ora 23:45
Crina777
Nu este medic/terapeut
Crina777
Buna.as avea si eu nevoie de o parere.acum o luna am nascut cu cezariana si deasupra taieturii am o umflatura care ma ingrijoreaza pt ca nu stiu ce este.peste o sapt trebuie sa merg la control dar pana atunci as vrea sa stiu o parere cam ce credeti ca este!!!multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: