Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

hernie de disc lombara

07-06-2013, ora 18:47
numele meu este liliana am fost la medic si mia dat injectabilcu dexametazona calcidsi anca 3medicamente care nu le mai inteleg am facut dexa metazona sina sint putin mai bine 5fiole mia dat mam programat la fizioterapie

ce sfat imi dati afara de cel chirurgical am 73de kg
8 comentarii
08-06-2013, ora 12:24
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna ziua!
Exista doar doua tratamente posibile ale herniei de disc: tratamentul chirurgical si tratamentul conservator (repaus 1-2 luni, urmat de kineto-terapie specifica coloanei lombare timp de cativa ani).
Medicamentele nu au decat rolul de a reduce temporar durerea, dar nu influenteaza problema de baza, si anume deplasarea discului inter-vertebral. Nu va recomand produsele cortizonice (dexametazona).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
09-06-2013, ora 15:25
Autor: stevens
Domnule doctor daca nu sunteti de acord cu produsele cortizonice ce parere aveti de medicamentul dimetilsulfoxid (DMSO) folosit in inflamatii ? Este un produs cu reale calitati terapeutice cu efecte multiple considerate chiar miraculoase daca este folosit in contexte potrivite, are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, patrunde foarte usor in tesuturi, pastreaza si restabileste integritatea celulelor, de aceea este folosit ca solutie de conservare pt celule de transplant ( ovule, celule stem, sange..)
Ce parere aveti ?

Cu stima !
11-06-2013, ora 13:30
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna ziua!
Problema herniei de disc este una de tip mecanic si trebuie tratata ca atare: fie interventie chirurgicala, fie kineto-terapie specifica.
Orice anti-inflamator sau substanta imaginabila va indeparteaza de la adevaratul obiectiv, cu agravarea problemei de baza (compresia radacinilor nervilor spinali).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
11-06-2013, ora 17:52
Autor: stevens
Va inteleg perfect punctul de vedere, insa eu ma refeream la o perspectiva biologica care se pare ca poate rezolva (in anumite situatii) si pe cea mecanica, daca se reuseste rehidratarea discului acesta isi recapata forma, mai exact inaltimea si in felul acesta se decomprima automat nervii !
In acest sens cei interesati puteti vedea subiectul meu de ieri de la sectiunea neurologie referitor la infltratiile intradiscale cu ozon, eu ma gandisem la acest DMSO inainte sa descopar aceasta informatie !

Cu stima !

11-06-2013, ora 17:57
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Aceste infiltratii sunt seducatoare dpdv intelectual.
Nu ma pot pronunta in necunostinta de cauza, dar am 3 pacienti care au apelat la acest tratament, avand rezultate mediocre.
Probabil ca este esentiala indicatia, iar aceasta indicatie este mai extinsa decat ar fi cazul...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
11-06-2013, ora 18:18
Autor: stevens
Va multumesc pt opinie ! Asa cum am scris la subiectul cu pricina mai inainte, la noi inflltratia nu se face cu ozon cum o fac acesti incasi geniali :) ci cu cristale ( ?!?) dupa cum mi-au spus respectivii de la clinica de la noi !
Parera mea este ca DMSO-ul are o capacitate de hidratare si refacere mult mai mare, in plus are proprietatea de a potenta si alte substante daca se injecteaza intramuscular sau local unde este inflamatia dar din pacate n-am reusit sa conving neurologul sa introduca dmso in amestecul cu xilina si dexa !
Ma gandeam ca poate incercati dumneavoastra in anumite situatii propice ! :)

Cu deosebita stima !
11-06-2013, ora 18:25
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Eu am incercat alte substante similare (factori de crestere plachetari), cu rezultate bune dar care inca nu m-au convins sa trec la o utilizare pe scara larga.
Asa dupa cum va precizam, nu ma pot pronunta in necunostinta de cauza asupra acestor substante mentionate de catre D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
11-06-2013, ora 18:47
Autor: stevens
Vorbiti cu veterinarii :), ei folosesc destul de mult acest dmso dupa cum mi-a spus doamna de la firma care il comercializeaza ! Eu cred ca este o substanta cu potential neexploatat desi este avizata si pt uzul uman la noi in Europa !
Adaugă un comentariu / răspuns


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK