hernie de disc la L5-L4si L5-S1, pareza pe nerv stang

16-04-2012
Irenn
Nu este medic/terapeut
Irenn
M-am operat de o luna de zile si ma simt in general bine, dar dimineata cand ma ridic din pat ma doare in partea dreapta eu fiind operata pe stanga si trebuie sa stau cateva minute pana sa plec de pe loc ca altfel simt ca o sa cad din picioare. Ma intreb daca e normal sa ma doara si ma intreb daca incep recuperarea scap de aceste dureri?Sper din tot sufletul sa nu recidiveze pe partea dreapta.Mentionez ca nu mai am piciorul amortit deloc dar am facut tratament cu milgama si vitamina C.
3 comentarii
0
30-04-2012, ora 15:20
cpt
Nu este medic/terapeut
cpt
Buna Irenn, si eu sunt operat de HDL L4-L5 de aprox.un an si jumatate, si as vrea s-ti spun ca si eu am umplut forumul cu fel si fel de intrebari la care am primit foarte putine raspunsuri ptr.ca fiecare om are problemele lui.Acum pot sa-ti spun ca abia dupa un an si ceva incep sa-ti dispara din probleme dar sa nu crezi ca vei mai fi cea din-ainte.Nu-ti spun toate acestea sa te descurajez dar as vrea sa fiu cat mai realist.Trebuie sa te impaci cu gandul ca vei fi aproape normala, in schimb nu vei mai putea sa faci tot ce faceai inainte ba din cauza durerilor ba din cauza fricii, ba din cauza timpului etc.Apropo... doctorul care m-a operat pe mine mi-a spus ca este o boala boiereasca (cred ca intelegi).Eu am zile cand nu zic ca am fost operat dar am si zile cand cred ca ajung la operatie din nou.Acum depinde si varsta pe care o ai, dar si cat ai stat cu durerile(eu am stat pana cand am ajuns la semipareza pe piciorul stg, dar acum sunt bine sau cel putin asa cred cand vad altii care in urma operatiei au ramas paralizati sau semiparalizati.Te rog sa fi increzatoare si optimista si sa te feresti de tot ce poate sa-ti faca rau. Multa sanatate.
0
24-05-2012, ora 22:09
ciuli_buli
Nu este medic/terapeut
ciuli_buli
buna. in noiembrie am fost operat de discopatie lombara ca si voi, doar ca eu am ajuns la cutit dupa 6 ani de incercari cu pastile, kineto-terapie si sport. am facut tot posibilul sa scap de operatie dar nu s-a putut. cand mi-a amortit piciorul stang am urcat pe masa de operatie. In mod normal, 99 % din pacienti au 1 disc herniat. Eu am avut 3 discuri (l3-l4, l4-l5, l5-s1, si suprapuse si inca in plus ca gravitate, si pe stanga si pe dreapta. la operatiile mai simple se face doar o mica incizie cu laser si nu se cunoaste nimic. eu am o taietura pe spate la coloana de 10cm. nu vreau sa sperii pe nimeni ci doar sa dau sperante: desi am fost asa de grav, iata ca dupa 7 luni de la operatie, inot in fiecare zi jumatate de ora in mare, merg normal si, sper eu, dupa inca vreo 5 luni de stat in casa, sa incep iar munca. Cea mai mare problema pe care am avut-o a fost ca nimeni nu iti spune ce sa faci dupa operatie: toti doctorii si asistentele iti spun ceva vag: sa nu ridici mai mult de 2 kg; sa stai la pat 6 luni. Daca eu la gravitatea operatie am reusit sa ma recuperez va spun ce exercitii tre sa faceti (cel putin ce am facut eu): toti kinetoterapeutii iti spun ca tre sa faci exercitiile williams dar nimeni nu iti spune care sunt acele exercitii, decat daca dai bani. asa ca uite: http://margareta-cauzelebolilor.blogspot.com/2010/12/durerile-coloanei-cu-programul-williams.html. Faza 1 trebuie facuta cam la 2-3 luni dupa operatie, faza 2 cam 1-2 luni dupa ce ai facut faza 1 in continuu si faza 3 dupa 5 luni. multa sanatate tuturor.
0
21-11-2012, ora 15:01
Bebe_vali
Nu este medic/terapeut
Bebe_vali
Reducerea lordozei lombare cu o scolioza dextroconvexa. Hiposemnal T2 cu deshidratare discala L3-L5 pe spatii intervertebrale moderat pensate. Mic hemangiom vertebral L1. Protruzie focala mediana L3 cu amprenta pe sacul dural si emergentele radiculare L4 bilateral. Debord discal circumfernial L4 cu amprenta foraminala pe radacinile L4 bilateral si tentinta la detasare fragmentara mediana cu amprenta pe sacul dural si emergentele radiculare L5 bilateral. Fisura paramediana stanga a inelului discal L5 cu fragment intracanalar 0, 95/0, 7 cm diametru comprimand emergenta radiculara S1 stanga din sacul dural.
Concluzii: Hernie de disc L5 stanga. Debut herniar L4 median.
Ce sa fac la asa ceva? Ma duc la taiat sau mai pot duce? Multumesc celor care imi raspund cu un sfat bun?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: