hernie de disc

12-07-2007
anailil
Nu este medic/terapeut
anailil
buna ziua, manumesc liliana am 38 ani si in urma cu 9 luni am suferit o interventie chirurgicala de hernie de disc. Multumesc bunului Dumnezeu, ma simt bine. In aceasta vara as dori sa merg la mare.
Este indicat expunerea la soare ?

Multumesc anticipat!
30 comentarii
0
12-07-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
Bine-nteles ca poti sa mergi. Coloana vertebrala trebuie protejata doar prin evitarea suprasolicitarilor fizice. Daca interventia chirurgicala a fost pentru hernie de disc lombara atunci evita sa mai ridici greutati prea mari, evita frigul si mentinerea unei pozitii vicioase pentru mai mult timp(de exemplu sofatul pe distante mari fara pauze).
0
28-09-2007, ora 00:00
adiva
Nu este medic/terapeut
adiva
buna, ma numesc adriana si am fost operata de hernie de disc la L5 S1, acum doua saptamani. problema e ca nu reusesc sa am o pozitie dreapta a coloanei cand merg, pozitia cea mai confortabila e atunci cand coloana e in forma de S. am mers in aceasta pozitie aproape 2 luni inainte de operatie pentru ca nu ma puteam indrepta din cauza durerii, credeti ca se poate recupera?
0
22-10-2007, ora 00:00
crucifex_pax
Nu este medic/terapeut
crucifex_pax
unde v-ati operat? si ce medic?
0
23-10-2007, ora 00:00
anailil
Nu este medic/terapeut
anailil
buna ziua,

m-am operat la Bucuresti, spitalul, Universitar, prof.dr. Iacob.

sanatate !
0
09-06-2008, ora 00:00
marcu66
Nu este medic/terapeut
marcu66
eu m-am operat de 3 luni si nu prea ma simnt bine.Oare asa trebuie? Mai tineti minte?
0
21-02-2009, ora 22:18
pati
Nu este medic/terapeut
pati
mama si-a facut operatie de hernie de disc si la o saptamana a inceput sa-i trosnesca coloana, oare este normal astept cu nerabdare vesti?
0
17-03-2009, ora 23:09
adi_sarmasan
Nu este medic/terapeut
adi_sarmasan
am fost operat de hernie de disc l5 s1 si doctorul mi-a spus ca mai am una insa nu e de operat inca.sa speram ca nu va fi niciodata...peste o saptamana se implinesc 9 luni de la operatie..probleme mele sunt putin mai ciudate...probleme cu coloana nu am avut nici dupa operatie nici inainte...insa ce e drept ca aveam probleme cu piciorul stang ma durea foarte tare...asemenea unor ace sau seringi care ma intepau...nu puteam sta pe varfuri...in fine dar am avut probleme cu incontinenta urinara inainte de operatie si din pacate mai am si acum:incontinenta urinara, constipatie si disfunctii sexuale(dinamica sexuala).mare nedumerirea a mea este ca nu sthiu de la ce poate sa fie.1-ori de la simptomele post operatorice ale unei hernii de disc...ori de la sonda vezicala( ceea ce nu cred, este banala treaba).am vorbit si cu doctorul care m-a operat si mi-a spus ca trebuie sa treaca e de la eliberarea nervului de sub presiunea discului...bla bla bla...insa dupa un timp am m-ai vorbit cu dansul si mi-a spus ca este de la sonda!!!!!!o fi adevarat asa ceva..sondele erau nou noute...nu era uzate...nu cred ca as fi putut face infectie urinara sau cine sthie...nu sunt doctor nici d-zeu ca sa sthiu din pacate...ultima oara cand am vorbit cu dansul mi-a spus ca a facut un efort special si s-a interesat despre ce este vorba si ca sunt unul dintre putinii pacienti de-ai lui care au avut asa ceva..insa ceea ce m-a linistit era faptul ca dansul mi-a spus ca nu voi ramane in situatia asta deoarece operatia a fost reusita si in decurs de 1 jumate -2 voi fi refacut complet...ca inainte!!:Dacuma nu stiu cat de adevarat a fost domnu doctor insa el stie cel mai bine despre ce e vorba.insa tare as vrea sa ma ajutati daca se poate in legatura cu simptomele mele chinuitoare care isi pun amprenta pe viata mea...daca aveti informatii si vreti sa ma ajutati in legatura cu ele va multumesc din suflet!sanatate la toti:|X
0
19-03-2009, ora 20:02
cristina_03
Nu este medic/terapeut
cristina_03
Buna,
sunt Cristina si am fost diagnosticata acum 2 ani cu hernie intrasomatica.Va rog sa-mi explicati ce inseamna intrasomatica.Va rog sa-mi spuneti ce as putea face in afara de fizioterapie si antiinflamatoare?
Doctorul care mi-a vazut RMN-ul a zis ca nu este cazul de operatie, dar eu am dureri continu.Hernia mea este in zona coccisului.Multumesc anticipat.
0
04-06-2009, ora 06:42
nadejdemagda
Nu este medic/terapeut
nadejdemagda
am fost diagnosticata cu HD T11-T12 compresiva. as dori sa stiu ce inseamna, la ce se refera, despre ce este vorba? necesit interventie chirurgicala? e grav? sau e ceva comun de care sufera mai multa lume si nu sint probleme? unde e localizata exact afectiunea? magda
0
27-11-2009, ora 22:45
marilu
Nu este medic/terapeut
marilu
buna,
imi poate spune cineva daca o persoana in varsta de 77 de ani se poate opera de hernie.Mentionez ca este cardiaca si hipertensiva, iar in momentul de fata din cauza herniilor nu se mai poate deplasa decat foarte putin, cu greutate, cu ajutorul unui cadru.
0
23-03-2010, ora 21:54
cipri86
Nu este medic/terapeut
cipri86
Buna seara.Am si eu o intrebare pentru un doctor care ma poate ajuta.Am 23 de ani si in urma cu 1 an am fost diagnosticat cu o herniere medio-laterala dr. a discului L5-S1 de volum mic fara conflict radicular.Fara alte modificari in segmentul examinat.Si doresc sa stiu daca exista alte metode de refacere a discului fara operatie.Nu doresc sa ma operez.BANI NU SUNT O PROBLEMA.Cu doctorii cu care am vorbit mi-au spus ca doar operatia ma poate face bine.Dar problema este ca eu am o pasiune pentru bodybuilding si nu vreau sa ma opresc.Momentan am doar dureri locale (suportabile)si nu coboara pe picior.Pot sa fac sala, nu ma jeneaza asa de tare deoarece ma leg cu centura.Dar sunt sigur ca nu va fi bine in viitor.Deaceea doresc sa ma fac 100% bine, daca existe metode bineinteles.Astept raspunsul Dumneavoastra. -* Va multumesc.

(*modificat de administrator)
0
10-06-2010, ora 09:19
anghelalex
Nu este medic/terapeut
anghelalex
salut.si eu sunt exact in aceasi situatie ca cipri86 dar nu vad nici un raspuns, va-s ruga mult de tot sa imi dati un raspuns trebui sa stiu ce am de facut de acum inainte pentru a nu se agrava, sau cipri dak e te rog sa fi aflat tu ceva posteza un comentariu pt mine te rog sau orice cum te simnti dak sa agravat la tine sau cum procedezi u la sala.multumesc frumos
0
10-06-2010, ora 09:50
cipri86
Nu este medic/terapeut
cipri86
Buna angelalex.Nici eu nu am primit un raspuns dar de 1 an fac un tratament la un cabinet particular.Ma simt extraordinar de bine.Am inceput sa fac sala si ma simt foarte bine.Cu toti doctorii care am vb mi-au spus sa nu ma operez, asta sa fie ultima solutie.Daca vrei sa afli mai multe putem vb -*



(*modificat de administrator)
0
11-06-2010, ora 18:10
anailil
Nu este medic/terapeut
anailil
buna ziua,

imi cer scuze ca nu am raspus la intrebarile dvs. Stiu forte bine ce inseamna o incurajare, o speranta, indrumare.. cind esti bolnav. Ma bucur ca ai gasit o rezolvare cipri, si sper sa-ti fie bine.
Te rog angelalex sa-l cauti pe doctorul Florin Micliuc, un foarte bun medic care a studiat in germania probleme legate de coloana. Inaite sa ma operez am vorbit cu dansul si mi-a spus ca daca discul nu este spart si doar deplasat, el ma poate ajuta.Din pacate la mine discul a fost distrus in totalitate. Te rog sa iei legatura cu acest medic -*




Va rog sa ma iertati ca nu am raspus pana acum
Va doresc multa sanatate si nu va pierdeti speranta.

Cu stima
anailil


(*modificat de administrator)
0
18-06-2010, ora 21:53
anghelalex
Nu este medic/terapeut
anghelalex
multumesc frumos pt raspunsuri, cipri ma bcur nespus de mult sa aud de bine de tine, as vrea sa iau legtura cu u, banuiesc ca miai lasat ceva, dar a fost modificat de administrator, nu stiu cum sa facem sa vb cu u
0
19-06-2010, ora 22:55
cipri86
Nu este medic/terapeut
cipri86
Pentru Angelalex: vorbim pe mess.
0
19-06-2010, ora 23:07
cipri86
Nu este medic/terapeut
cipri86
Chiar ma simt ffff bine.Am inceput sala de o luna si ma simt excelent.In ciuda faptului ca lucrez si cu greutati.Singura data cand mai simt este cand se schimba vremea dar asta am sa o simt toata viata.Dar in rest ma bucur fff mult ca nu am facut greseala sa ma operez.Regretam enorm de mult.E o mare greseala daca te operezi.Operatia sa fie ultima sansa, am vazut atatea complicatii si probleme dupa ce te operezi plus ca nu mai poti sa faci efort toata viata.Ii cam nasol.Dar ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat in cale aceasta doamna doctor si ma simt extraordinar de bine!!!!
0
22-06-2010, ora 10:49
cipri86
Nu este medic/terapeut
cipri86
Angelalex te-as ajuta cu mare placere dar nenea administrator nu ne lasa sa luam legatura sa putem vb.Sper ca te simti bine!!!!Scrie-mi numele meu de la utilizator si putem vb.
0
23-06-2010, ora 23:56
gianizaharia1
Nu este medic/terapeut
gianizaharia1
Desi citirea celor de mai jos necesita ceva rabdare, sunt incredintat ca suferinzii de hernie de disc, tentati de efectuarea unei interventii salvatoare in afara tarii, vor avea rabdarea necesara, fiindu-le, poate, utila
Sunt un pacient suferind de hernie de disc lombara, proaspat intors de la Viena, asa ca va pot impartasi din experienta proprie, la cald.
Deplasarea la clinica a fost determinata de indemnul unui respectabil domn, care mi-a relatat ca i s-a efectuat o infiltratie cu cristale care protejeaza nervul, garantata cel putin 10 ani si caruia, dupa o interventie recenta, i-au disparut toate durerile. Pretul interventiei nu era foarte ridicat (max. 1500 EUR), asa ca suna foarte tentant.
Primul impuls a fost sa caut informatii suplimentare, pe internet - nimic privitor la aceasta metoda revolutionara, doar referinte foarte solide despre medicul al carui telefon mi-a fost furnizat, plus ca stia binisor limba romana.
Pentru ca oferta parea de nerefuzat, am vorbit cu medicul, care a spus ca ne asteapta, cu drag, refuzand a da detalii cu privire la natura si costul interventiei.
Am plecat in cel mai scurt timp posibil in Viena, ne-am cazat in graba, la costuri usor de imaginat si, la ora 8, cum convenisem, am fost prezent in clinica privata, la usa cabinetului.
Totul suna OK, pana aici, nu-i asa?
Dupa cum, probabil, va asteptati, incep surprizele:
1) Medicul vine mai tarziu, dupa cca. 20 min, ca si in tara
2) De pe afisier aflu ca medicul cu care stabilisem efectuarea interventiei e chirurg specialist in colonoscopie, nicidecum in interventii pe coloana vertebrala
3) Pacientii din sala de asteptare, desi suntem in Viena, sunt romani
4) Pe la ora 9, dupa cca. o ora de asteptare, apare un domn, in tinuta de strada, cu ochelari violet, care intra in saloane si in sala de operatie, discuta cu toata lumea, pare sa stie tot si pe toata lumea, vorbind limba romana; ma interesez si aflu ca e "mediator medical"
5) Dupa alte cca. 30. min (ora 9.30), d-l. doctor are amabilitatea de a sta de vorba cu mine si mi-l prezinta pe d-l. de care vorbeam, pe care il recomanda ca fiind "chef kopf alle chef" (seful sefilor), cu un subtil repros ca nu-l cunoscusem deja
6) Intram in cabinetul d-lui doctor si, fara a avea legatura cu intreventia ce urma sa aiba loc, am parte de o consultatie generala, nesolicitata, in care sunt intrebat daca am facut recent analize ale sangelui; raspund ca le-am facut acum cinci zile, dar nu le am la mine, intrucat la discutia telefonica mi s-a spus ca nu sunt necesare; mi se indica efectuarea unor noi analize, "asa, ca sa fie"; sunt de acord, constient ca in Romania costa 50 lei, imi imaginez ca or sa coste maxim 50 Euro;
7) Mi se indica necesitatea efectuarii unei imagistici prin rezonanta magnetica (RMN), la care ma asteptam, care costa 450 Euro.
In aceeasi zi, mai tarziu, sunt consultat in cofetaria (!) unitatii medicale de medicul specialist, austriac, care imi spune ca, din analiza RMN efectuata, a reiesit ca o interventie chirurgicala nu este necesara, fiind indicata o infiltratie (discutia este tradusa de d-l. cu ochelari violet). Mi se sugereaza, de d-l. amintit, ca daca vreau, pot plati, in plic, jumatate din costul interventiei; d-l. doctor mentioneaza, putin fasticit, ca "Herr X ich bin" (ce spune el, spune in numele meu). De asemenea, foarte important pentru mine, mi se spune ca, din analiza RMN reiese ca interventia are sanse de reusita de 100%.
Urmeaza interventia: infiltratie cu CORTIZON si nu cu cristalele miraculoase, dureaza 10 min, nu mai mult, am parte de recuperare de cca. 40 min. in spatele unei usi, langa calculatorul unei asistente, pe un hol mai larg, nicidecum intr-o rezerva, dupa care sunt invitat de d-l. cu ochelari violet la orele 11-12 a doua zi, la cabinetul specialistului ce vorbeste romaneste.
In ziua urmatoare, durerile imi sunt mai mari decat cele cu care am venit; totusi, cu frica de medici in sange, ma prezint la ora si locul indicate; constat ca, din totalul pacientilor, procentul romanilor se apropie de maximul posibil; din fericire pentru mine, am problema medicala cea mai putin grava.
Trecand peste problemele partenerilor de asteptare, revin la situatia mea: dupa cca. 1.5 ore, sunt primit de d-l. doctor, pseudo-romanul: imi spune ca stia ca interventia nu isi avea rostul, solutia constand in gimnastica recuperatorie, imi da, drept consolare, seringi si niste medicamente, cu indicatia "sa nu afle ceilalti pacienti".
Daca ati avut perseverenta de a citi pana aici, urmeaza partea suculenta:
- consultatia generala, descrisa la pct. 6 de mai sus, a trebuit platita cu 200 Euro fara factura, desi nu am solicitat-o si nu avea legatura cu deplasarea mea;
- ultima intalnire, in cadrul careia am primit seringile si niste pastile, m-a costat alte 200 Euro, de asemenea fara factura;
- "consultanta" d-lui. cu ochelari violet, a costat, la indicatia specialistului, alte 150 Euro, bani fara factura;
- costul in plic al interventiei propriu-zise: 300 Euro;
- analizele sangelui, nesolicitate, m-au costat alte 300 Euro;
- costul RMN, pe factura, 450 Euro,
- costul oficial al infiltratiei, 300 Euro.
In concluzie, dintr-un total de 1850 Euro, am platit pentru o interventie a carei utilitate va las sa o apreciati, intr-unul dintre bastioanele democratiei si ale statului de drept, centru universitar cu renume in cercetarea medicala, 850 Euro spaga si 300 Euro analize fara rost. De asemeni, vreau sa subliniez rolul d-lui cu ochelari violet, de rotita esentiala in mecanism, care colecteaza spaga austriecilor, fara de care escrocheria nu ar fi posibila.
Prezenta confesiune este determinata, pe langa motivul facil de dedus, de dorinta de informare a altor posibile victime si de DEGRADAREA pricinuita de escrocarea de catre vorbitori ai limbii romane (pentru ca romani nu mai sunt de mult), la o asa mare distanta de tara.

P.S. 1) In echipa mai intra o domnisoara, de asemenea vorbitoare de limba romana, care conduce pacientii la cabinete si al carei rol in escrocherie este greu de apreciat, fapt pentru care ii acord prezumptia de nevinovatie.
2) Conversatia intr-o limba straina de larga circulatie nu a constituit un impediment
3) Pentru detalieri ale celor de mai sus, va stau la dispozitie -*



(*modificat de administrator)
0
25-06-2010, ora 02:22
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Povestea ta ar trebui sa le dea de gandit la multi dintre cei care sunt suferinzi si pleaca dupa vorbe soptite la ureche.Ce nu inteleg eu din ce ai povestit, de ce cand ai vazut ca.miroase, ai continuat?Iti inteleg supararea si dorinta ta de a deschide ochii altor posibile victime insa nu inteleg cum ai putut fi atat de naiv sa crezi in infiltratia miraculoasa cu"cristale".Infiltratia facuta se numeste epidurala, se practica pentru cei cu dureri nu prea severe, la coloana.Se fac trei la un interval de o luna si se face de catre un anestezist care are experienta, adica unul care zi de zi face anestezie rahidiana, etc trebuie sa aibe mana formata pentru asa ceva.Ce ai facut tu nu e o intepatura in fesa.Pacientul care urmeaza sa faca aceste infiltratii trebuie sa fie informat de riscuri si sa semneze.Asta se practica in toate Clinicile, Spitalele fie ele private, vorbesc de cele din strainatate, nu stiu cum e in Ro dar banuiesc ca tot la fel.In clinicile private medicii neconventionati isi pun preturi cum vor ei, legea le da voie, este problema ta daca vrei sa fii tratat special.Am explicat un pic, ca sa intelegi acele preturi, chiar fara factura, sunt bani la negru care nu sunt declarati la fisc.

Acum, ramane partea.hotiei, e clar ca afacerea e pusa pe picioare de conationalii nostri si ca sa fie credibili, au introdus niste medici, probabil mediocri si dispusi sa castige usor.Problema e ca vor continua sa faca victime printre romanii nostri deci ar trebui demascati, povestea ta ar trebui sa o mediatizezi, nu doar pe acet forum.
Pe factura de la infiltratie, ai detalii de la solutia introdusa?Acum esti bine?Ca in final asta este important, sa fii tu bine si nu cu dureri mai mari.
Multa sanatate!
0
27-06-2010, ora 22:38
gianizaharia1
Nu este medic/terapeut
gianizaharia1
Multumesc pentru mesaj. Am acceptat interventia pentru ca, probabil, era prea tarziu pentru a renunta. Eram deja la Viena cu cazarea platita, d-l. care imi vanduse povestea era o persoana respectabila, pe care o cunosteam de multa vreme, costurile interventiei ce-mi fusese prezentata nu erau atat de mari. De asemenea, desi nu "mirosea" bine, speram ca este doar o suspiciune a mea. Indiferent de motive, faptul e consumat.
Solutia introdusa: 4 parti Bucain, 2 parti Celestan si 2 parti substanta de contrast. Daca se poate, as dori informatii cu privire la efectul lor real, eventuale riscuri, posibilitatea repetarii interventiei. Un amanunt: interventia a fost efectuata sub RMN (mi s-a oferit o a doua fotografie, cu acul introdus).
Ca sa raspund si la ultima intrebare: momentan ma simt bine, dar nu stiu cat o sa dureze efectul ifiltratiei. As fi, de asemenea, sa stiu daca in tara se fac asemenea interventii, eventual sub RMN, pentru ca pare a fi mai sigura.
0
28-06-2010, ora 21:27
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Dupa descriere, pare a fi o myelograma...iar de foto cu ac introdus, n-am auzit!Consulta un specialist pentru problema ta, epiduralele sunt foarte riscante.
0
03-07-2010, ora 19:17
anda_benko
Nu este medic/terapeut
anda_benko
Buna tuturor! Va rog frumos sa-mi spuneti daca stiti unde se opereaza cu ajutorul laserului hernia de disc in Romania. Multumesc mult !
0
08-07-2010, ora 21:50
endrill
Nu este medic/terapeut
endrill
Buna seara!A m fost diagnosticata cu hernie de disc l4-l5cu compresie radiculara bilaterala, predominent dreapta.La examenul rmn a reiesit ca este voluminoasa, ocupa 3/4anterioare din canalul rahidian, bilobata, cu protruzie centrala de 14/7mmsi fragment extruziv plasat pe marginea postero-superioara si migrat cranial, median, paramedian drept, in canalul rahidiancu compresie radiculara severa bilaterala, predominent dreapta.Fragmentul discal are diametrul cranio-caudal de 16mm diametrul transvers de 11mm si diametrul antero-posterior de 7 mm si este relativ slab hipointens, hidratat.Hernie intraspongioasa cu modificari fibrolipomatoase perilezionale, cu adancime de 3-4 mmla nivelul platoului discal superior l4-l5.Hemangiom de 9 mm la nivelul corpului vertebral t 12.V-as ruga sa imi spuneti parerea dvs si ce credeti ca ar trebui sa fac mai departe.Sa recurg la operatie sau...Va multumesc anticipat!Am inteles ca am discul rupt.
0
03-08-2010, ora 20:02
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
buna seara as avea si eu o problema ma numesc luminita am 41 ani.de la o ridicatura am simtit o plesnitura in zona inghinala urmata apoi zile in sir de usturimi arsuri intre picioare catre osul pelvian plus usturimi la urinare am fost la analize urina e bine am fost la ecografie la medic internist chirurg ginecolog am zis ca am cv intern dar nu sant probleme grave.in momentul de fata mai am dureri la incheietura piciorului dar nu asa rau am usturimile alea sau lasat aproape de coloana jos la noada care le simt tot timpul sa fie cv intindere ligamente articulatii si totusi am si o durere in picior pana jos imi puteti da un sfat de ce am ramas eu cu arsurile alea care in timp de 2 luni de sus din zona pubiana mi sa mutat incet incet la tot osul sacral /intre picioare/ pana simt ca a ajuns la noada sa fie cv nerv astept un raspuns.va multumesc. la un alt efort am simtit iar in zona inghinala ca o fulgeratura urmata iar de usturimile alea.
0
15-08-2010, ora 21:14
valicohai
Nu este medic/terapeut
valicohai
salut tuturor! vad aici o problema comuna si as dori sa va impartasesc cate ceva din experientele traite ca bolnav cu aceeasi afectiune (HERNIE DE DISC, lombara, dubla!!!). Nu voi intra in prea multe detalii privind simtomele si suferinta in sine, ci va voi expune metodele curative folosite cu ajutorul carora am reusit sa evit interventia chirurgicala si datorita carora de aproximativ doi ani nu mai am nicio problema. Mi-a fost diagnosticata o dubla hernie lombara in urma cu mai bine de patru ani. Am trecut prin toate fazele prin care vad ca treceti sau ati trecut majoritatea si eram la un pas de a ajunge "la cutit", cum se spune. Traiam pe-atunci in Italia si as fi beneficiat de servicii excelente si GRATUITE fiind asigurat.Unii dintre cunoscutii mei facusera deja interventii de acest gen, insa erau si care recidivasera si asta ma descuraja.Am continuat sa ma mentin pe "linia de plutire" cu antiinflamatorii, masaje, fizioterapie, dar aveam tot mai des crize si incepusem sa ma gandesc la interventie. Acolo medicii te sfatuiesc sa te ingrijesti in asa fel incat sa n-ajungi la interventie decat daca nu mai exista nimic altceva de facut.Norocul a facut ca intors in tara acum vreo trei ani, sa gasesc aici in Romanica asta amarata, solutie la problema mea: cearceaf din lana cu benzi magnetice si brau din lana cu banda magnetica.Le folosesc permanent si n-as renunta pentru nimic la ele, desi durerile si disconfortul au disparut de vreo doi ani. Am uitat de mult de injetii, ma odihnesc foarte bine, am reluat activitatea fizica, chiar unele pasiuni mai vechi ( mers pe bicicleta, inot si exercitii de forta-am o mica sala), de care inainte nici nu putea fi vorba. Si mai fac ceva: recomand la cat mai multe persoane metoda mea, fiindca este bine sa n-ajungem "la cutit"; cred ca sunt de acord si medicii nostri cu asta.Chiar daca administratorul contului este nitel obstructionist si nu putem sa ne lasam nr. de telefon sau adrese e-mail, ne putem contacta usor daca vrem.Multa sanatate tuturor si sa reusiti sa va bucurati macar la fel ca mine de ceea ce boala aceasta incearca sa va fure. Vali Cohai
0
04-10-2012, ora 09:19
ciprian80
Nu este medic/terapeut
ciprian80
Buna! Ma numesc Ciprian si am 35 de ani. In urma cu cateva luni am ajuns sa ma operez de hernie de disc, de urgenta, avand " sindrom de coada de cal". M-am operat la Brasov, la doctorul Dan Suiaga, la spitalul Clinicco. Ma simt excelent acum. Este un medic care a invatat in Elvetia si cu care am putut discuta toate problemele mele. Si nu a fost o exceptie doar in cazul meu. Cu mine in salon a fost un tanar cu fractura de coloana, in urma unui accident de motocicleta. Era foarte speriat si a avut nevoie de foarte multe incurajari dupa operatie, dar finalul a fost foarte bun. Am facut impreuna recuperare si se simte foarte bine.
0
20-09-2013, ora 11:16
giulia b
Nu este medic/terapeut
giulia b
Buna ziua,
Sunt operata de hernie disc lombara l4-l5 in luna februarie a.c. Cred ca operatia a fost reusita, au disparut durerile totul ok. Dupa a 4-a luna au aparut dureri de coccis in pozitia sezut. Acestea persista indiferent de momentul zilei(dimineata, seara) atunci cand ma asez pe scaun. Deasemeni acum dupa 9 luni seara am dureri de gambe asemenatoare febrei musculare. Intrebarea este urmatoarea: este cazul sa ma alarmez sau acestea apar datorita oboselii? Vor disparea intr-o anumita perioada? Mentionez ca am respectat perioada de recuperare, 2 luni am stat cuminte, nici la momentul actual nu car greutati si nu fac efort fizic intens.
Astept un raspuns. Multumesc !
0
27-09-2013, ora 22:56
cristian82
Nu este medic/terapeut
cristian82
Buna seara,
Ma numesc Cristian din Piatra - Neamt si in urma uni RMN cervical am fost diagnosticat cu hernie de disc.Mentionez ca ma dezechilibrez sau ametesc si as dori sa stiu daca din aceasta cauza! Rezultatul RMN-ului suna cam asa:
Degenerarea discurilor intervertebrale C3 si C4 care apar usor hiposemnal T2 si STIR.
Modificari degenerative de semnal tip II (conversia adipoasa a maduvei osoase) in platourile vertebrale C2 si C3.
Prolapsuri cu mici protuzii discale mediane C3 si C5 cu amprenta sacului dural, fara ingustari foraminale, fara atingeri radiculare. Medicul reumatolog mi-a spus ca nu din aceasta cauza ametesc sau ma dezechilibrez.. As dori sa aflu si o alta opinie.
0
31-03-2015, ora 13:56
trabant
Nu este medic/terapeut
trabant
Buna ziua.Am 46 de ani, am facut eforturi fizice la viata mea (alergari de viteza, urcat pe munte, inot, sala, etc.).Acum vreo 10 ani am avut o criza, mi-a iesit la tomograf hernie discala L4- L5, dar am depasit-o cu fizioterapie, bai calde, Techirghiol, kinetoterapie, etc.De vreun an, mi-am reluat activitatile fizice cu munte, sala, etc.La inceputul lui februarie, a inceput o criza majora (o am si acum) cu dureri lombare, pe fesa, sold si inghinal, fara iradiere pe picior.La RMN mi-au iesit ultimele doua discuri deshidratate cu mici protruzii, fara hernia, compresii sau stenoze.Nestiind de ce am totusi dureri asa mari, medical balneolog la care m-am dus, mi-a recomandat radiografie in picioare fata- profil in picioare.Aici s-a vazut adevarata belea: spondilolistezis L4- L5 sau L5- S1 de circa 3 milimetri cu pensarea spatiului intervertebral, modificari discartrozice, inceput de osteofite.Culmea, hernia s-a retras si m-am pricopsit cu spondilolistezisul asta !! (alunecarea unei vertebre una fata de alta).Sau poate il aveam si acum 10 ani, dar nu mi-a facut nimeni radiografia in picioare.Medicii (balneology, de familie si neurochirurg) mi-au zis ca nu e de operat, neurochirurgul mi-a zis ca oricum, operatia de spondilolistezis e foarte complicata (iti baga niste suruburi prin vertebre pe care le sudeaza cu un material de sinteza, brrrr...- pe langa asta, operatia de hernie de disc e floare la ureche !!!) si ca mai bine, sa nu ajung la ea.Oricum, la mine, ultimele doua discuri sunt deshidratate (imbatranite si fortate) si asta, ar accentua alunecarea vertebrei una fata de alta.Pe de alta parte, faptul ca sunt dehidratate, ar avea si o parte buna, balneologul mi-a zis ca nu mai dor si herniaza mai greu (dar sunt si mai fragile si le scade si inaltimea) si ca in timp, fibrozeaza, si se osifica de vertebrele vecine, impiedicand astfel alunecarea.Mi s-a zis ca alifii, calmante, corset lombar, fizioterapie, slabit, gimnastica medicala, pastille sau prafuri cu collagen si, cam asta...Criza e mult mai rea fata de acum un an, o am de doua luni si nu prea trece, acum 10 ani am invins hernia de disc cu balneologie si kinetoterapie, dar spondilolistezisul pare o treaba mult mai serioasa.Cica ar fi de fapt o instabilitate vertebrala, asa se si manifesta, ma doare cand trag spatele inapoi, la stat pe scaun, la vreme rea, cand imping o usa, car ceva, etc.Criza m-a lovit dupa ce am urcat pana la varfu Omu si am venit inapoi.Cine stie mai multe despre spondilolistezisul asta si deshidratarea- degenerarea discurilor, cred ca asta e mai mult de ortopedie sau reumatologie, decat de neurochirurgie, nu ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: