hepatita cronica b

21-03-2009
meda82
Nu este medic/terapeut
meda82
Nu numai la nastere a facut vaccin. Le-a facut pe toate si mai multe dintre ele sint antihepatice. in legatura cu bunica ea si unchii mei care au internat-o in spital cind i-au descoperit ciroza hepatica sustin ca nu li s-a spus nimic in legatura cu cei care locuiesc impreuna cu ea sa faca investigatii sau sa aiba grija ca se poate contacta virusul. Noi eram in Italia cind a descoperit bunica boala de care sufera. Banuiesc, ca daca am contactat-o de la ea a fost inainte sa plecam din tara. Si totusi daca vaccinul este valabil 5 ani atunci de ce fetita s-a imbolnavit? ramine o enigma. De unde si de ce?
1 comentarii
0
22-03-2009, ora 15:34
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Spui ca fetita a facut toate vaccinarile antihepatita B cand era micuta.Raspunsul imun la antigenul vaccinal inoculat este influentat de o serie de factori, ducand la scaderea acestuia.Astfel malnutritia, obezitatea, pastrarea vaccinului prin congelare, nerespectarea frecventei si intervalului de administrare, doze, dilutii sau zone de vaccinare inadecvate pot scadea raspunsul imun dupa efectuarea acestuia.Durata protectiei postvaccinale este de 5 pana la 8 ani.Poate ca in primul an de viata a sarit o doza vaccinala.Sotul este purtator de Ag HBs, daca am inteles eu bine.Nu cumva esti si tu purtatoare, s-au te-ai vaccinat cand ai aflat de sot?Persoana aflata in contact familial sau sexual cu purtatorul de Ag HBs e considerata o persoana cu risc, expusa, si trebuie sa se vaccineze.Si persoanele care stau minim 6 luni in strainatate si se intorc, ar trebui sa-si faca vaccinarea, e un fel de vaccinare "post-expunere", mai ales daca copilul a fost in colectivitate.Este clar ca vaccinarea facuta in primul an de viata nu a protejat-o si principala sursa de Ag HBs sunt cei purtatori de antigen care au stat cu ea.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul