hepatita cronica autoimuna, gammapatie monoclonala

28-11-2007
sergiu a
Nu este medic/terapeut
sergiu a
Pe baza IgG= 1900, IgA, 4, IgE=102, electroforeza proteinelor serice, putinin afara limitelor normale, medicul internist mi-a pus diagnosticul de hepatita cronica autoimuna, iar medicul hematolog, acela de gammapatie monoclonala. Se justifica aceste diagnostice destul de "urate"?.
Simptomele pe care le simt :zilnic la ora 10 se instaleaza o stare de "rau":mi se tulbura mintea, senzatie de lesin, tulburari de vedere, depresie, oboseala intelectuala, dificultati de concentrare etc.
Intrebare: simtomele enumerate se pot datora diagnosticelor puse?
Cu stima,
5 comentarii
0
30-11-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Gamopatie monoclonala este un capitol de boli hematologice, care au drept element comun cresterea gama-globulinelor si a unui subtip de anticorpi.Cea mai frecventa gamopatie monoclonala este mielomul multiplu, in care apar dureri osoase violente, prot Bence Jones in urina, iar hematologic periferic- anemie severa. Asadar, diagnosticul de gamopatie monoclonala este doar un diagnostic de etapa, nu e un diagnostic final. Doar o imun-electroforeza nu e suficienta pt diagnosticul de hepatita cr autoimuna, dar, corelat cu o echografie hepato-splenica, cu date clinice poate fi suspicionat acest diagnostic, iar confirmarea se face prin anticorpi LKM-1 care se dozeaza din singe(Specifici hepatitei cr autoimune). De asemenea, trebuie sa fie si alte elemente biochimice de hepatita, dar nu in mod obligatoriu(transaminaze marite, bilirubina, etc).
0
16-12-2007, ora 00:00
sergiu a
Nu este medic/terapeut
sergiu a
Revin. Dupa 6 luni am facut din nou analizele. IgG a crescut. De la 1700 la 1900 (maxima normala fiind de 1600). Exista vreun tratament pentru a stopa sau a diminua cresterea IgG?
Cu stima,
0
16-12-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nu cresterea IgG in sine trebuie stobata ci- daca exista- proliferarea plasmocitelor(limfocitelor) care secreta aceasta imunoglobulina. Oricum diagnosticul de gamopatie monoclonala nu se sustine doar pe cresterea IgG, IgG creste in f multe boli.
0
17-12-2007, ora 00:00
sergiu a
Nu este medic/terapeut
sergiu a
Buna ziua,
Limfocitele sunt normale, 44, 4(val.n.25-50). In schimb in 6 luni a mai crescut IgE de la 102 la 120, iar cu IgA sunt putin derutat:la Synevo mi-au iesit<4 (ca si in urma cu 6 luni), iar la Lab.Fundeni mi-au iersit 135(recoltat in aceeasi zi ca la Synevo), fata de 35 in urma cu 6 luni. Electoforeza repetata a iesit in limite, cu exceptia gamma, putin marite.
Catre ce specialitate a medicinei ma indrumati sa ma orientez, eventual daca imi puteti recomanda un medic anume.
Cu stima,
0
02-01-2008, ora 00:00
mariana paun
Nu este medic/terapeut
mariana paun
sunt interesata de noul medicament care a aparut in farmaci din luna ianuarie 2008 pentru tratarea hepatitei cronice si a cirozei hepatice nu stiu cum se numeste am auzit de el la tv dar nu ii stiu denumirea va multumesc sau un remediu pentru hepatita cu virus c in afara de interferon va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Biblioterapia - pot cărțile să vindece depresia?
  • Leșinul
  • Depresia la vârstnici
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Lentilele de contact telescopice, o soluție inovatoare pentru afecțiunile oculare
  • Picături oftalmice pentru îmbunătățirea vederii pe timp de noapte
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  •