hepatita autoimuna? Rog raspuns urgent

07-02-2008
adrianutza
Nu este medic/terapeut
adrianutza
Buna ziua,
Am o mare problema. Prietenul meu are probleme cu ficatul din martie 2007. A plecat de la niste valori ale transaminazelor de 500-600, acum ajungand la dublu-triplu. De asemenea are GGT de 10 ori mai mare (constant). S-au facut toate analizale posibile si imposibile si nu are nici un fel de hepatita virala, infectioasa, steatoza alcoolica sau non alcoolica (conform unui test facut in franta).
La un moment dat a iesit markerul imunitar ASMA pozitiv. La un al doilea set de teste, la imunograma, nu au iesit nici un fel de valori anormale.
Cu toate acestea, in testul facut in Franta, apare la capitolul alte boli active, cu valoare pozitiva 2.Ni s-a spus ca desi ASMA e pozitiv, nu prezinta nici un alt semn al hepatitei autoimune si ca e probabil sa nu fie asta diagnosticul.
In romania am ajuns la cei mai renumiti medici (Diculescu, Caruntu etc) si toata lumea ridica din umeri, ii mai da trei seturi de analize, mai exclud cateva boli, dar un diagnostic clar si un tratament nu.
Nu prezinta nici simptomele bolilor genetice (Wilson sa)
Va rog mult dati-mi o sugestie sau recomandati-mi o clinica specializata, eventual pe alte meleaguri pe astfel de boli rare.
Multumesc
2 comentarii
0
19-05-2008, ora 00:00
Dr.Madalina Ilie
Identitate neconfirmată
Dr.Madalina Ilie
In primul rand ar trebui sa-mi spuneti care sunt simptomele prietenului dumneavoastra:scadere ponderala, icter, dureri abdominale, lipsa apetitului?
Apoi cum sunt restul testelor:bilirubina, fosfataza alcalina, imunograma, electroforeza proteinelor, hemoglobina, LDh
Inainte de a sustine diagnosticul de hepatita autoimona trebuie excluse alte cauze de transaminaze sacazute cum ar fi ;boala Wilson prin dozarea ceruloplasminei, dozarea alfa1 antitripsina in caz ca e deficitara, dozarea fierului pt a exclude hemocromatoza, dozarea anticorpilor anti Toxocara, dozarea anticorpilor transglutaminaza in caz ca are si alte simtome, dozarea amilazelor, lipazelor.
In caz ca acestea sunt negative si se sutine diagnosticul de hepatita autoimuna va trebui inceputa terapia cu prednison cu monitorizarea analizelor la o luna.
0
10-08-2009, ora 20:46
emmaa
Nu este medic/terapeut
emmaa
buna
prietena mea si-a facut recent analizele si rezultatul este asa: HCV_3 1, 53; HCV_3_I reactive.asta ce inseamna?ca are hepatita c?la valori normale sau unitati de masura nu scrie nimic.doctora i- a zis sa nu isi faca probleme si i-a mai recoltat o data ca este o valoare foarte mica.eu stiu ca hepatita c e un virus si nu inteleg ori e ori nu e!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne de hepatită - cum recunoaștem hepatita
  • Tipurile de hepatită și gravitatea fiecăreia
  • Hepatita - clasificare, tipuri, diferențe și întrebări frecvente
  •