hepatita C - analize

20-03-2009
vaman valentina
Nu este medic/terapeut
vaman valentina
buna ziua, mama mea a fost diagnosticata cu virus C in martie 2008, de atunci a repetat la fiecare 3 luni analizele iar indicii ALT si AST au fost urmatorii martie 2008 ALT 35 AST 33, 42 - 38, 54 - 45, in prezent 49 - 42. Analizele au fost facute in Italia, iar doctorul i-a spus ca din cauza ca valorile sunt variabile tratamentul cu Interferon poate sa nu dea rezultate. Este posibil sa se intample asta? Valorile de mai sus se incadreaza in cele normale? Va multumesc
10 comentarii
0
27-10-2009, ora 18:42
flory62
Nu este medic/terapeut
flory62
buna!sunt flory din Constanta si am fost depistata cu hepatita C din 2008 am facut viremia care a fost de 308157ul/ML, TGP 128, TGO66 PBH -A2 F3.Am depus un dosar la casa de asigurari CT ptr. interferon in 4 august 2008 si nici pana acum nu am primit tratamentul.Profilactic iau silimarina de 1000mg de 2 ori pe zi si esentiale forte. am incercat si un tratament de la dl. CIUHRI, 3luni dar sa stiti nu am simtit nicio ameliorare.Ma refer la analize, pot sa spun ca au iesit mai mari decat le aveam inaite de a incepe tratamentul de la dansul.OARE CAT MAI AM DE ASTEPTAT!!!!!!!!!!!!!
0
27-10-2009, ora 22:29
geta51
Nu este medic/terapeut
geta51
buna flory,
sunt geta, din iasi.suntem surori in suferinta, numai ca eu am transaminazele mult mai mici si abia acum o saptamana mi-a recoltat sange pt.viremie.mai am de asteptat inca o saptamana pana imi da rezultatul.
din cate am citit pe forum, raspunsul la dosar poate dura un an si jumatate, chiar doi, in functie de puncajul facut de medicul specialist.dar acum, cu criza, au motive sa mai prelungeasca...bine ar fi sa mergi la casa CT, CU NR.DE INREGISTRARE AL DOSARULUI SA INTREBI.
MULTA SANATATE SI RABDARE.
0
13-11-2009, ora 21:34
flory62
Nu este medic/terapeut
flory62
buna!geta din iasi, te anunt ca dupa 1 an si 3 luni am facut primul interferon.cam dupa 6 ore m au luat niste frisoane de nu ma puteam incalzi apoi am facut febra 38 cu 8 la cateva ore m am linistit si am ramas cu o stare de gripa adica imi curgea nasul, stranutam.a doua zi mi am revenit.spersa fie numai atat, oricum vreau sa lupt pana la capat. pa
0
14-11-2009, ora 19:01
geta51
Nu este medic/terapeut
geta51
buna flory.
eu de doi ani de cand mi-am descoperit hepatita am tot citit tot ce mi-a cazut in mana despre hepatita c si cica acestea sunt efectele secundare ale tratamentului cu interferon.
este f. important sa fii optimista, sa crezi ca Bunul Dumnezeu asculta rugaciunile noastr facute cu credinta mare, sa tii regim si sa te odihnesti cel putin o ora la pranz, dar nu oricum ci intinsa la orizontala, ca numai asa ficatul se iriga.stiu ca daca lucrezi este impsibil sa faci aceasta, dar cum ajungi acasa stai intinsa o ora, oricata treaba ai avea.eu de doi ani nu am mai pus in gura nici macar o picatura de alcool, de nici un fel, am tinut regim, ca medicamente am luat silimarina, lagosa, esentiale, in ordinea in care le-am scris.
iti spuneam in celalalt mesaj ca am recoltat pentru viremie si, DOAMNE MULTUMESC!.mi-a iesit nedetectabila.doctorul specialist mi-a spus ca virusul a trecut pe la mine si ca l-am eliminat si ca sunt o norocoasa.
crede-ma ca din toata inima, iti doresc acelasi lucru.
sa te ajute BUNUL DUMNEZEU sa treci cu bine aceasta incercare.
multa sanatate, rabdare si putere.
0
14-11-2009, ora 22:53
ELENA-CARMELA
Nu este medic/terapeut
ELENA-CARMELA
buna Geta si Flory,
Ma numesc Elena-Carmela eu am hepatita B o viremie de 87300 ul/ml descoperita de doi ani, am facut aceasta analiza ca a fost sotul depistat cu hepatita C si eu cu B s-a mirat si medicul, mi-a recomandat regim , sa fac o punctie hepatica s-a pot depune dosarul pt interferon ca cine stie cind imi va veni rindul. Geta tu ce viremie ai avut ca s-a eliminat ?
Multa sanatate,
0
15-11-2009, ora 18:59
geta51
Nu este medic/terapeut
geta51
buna elena(da-mi voie sa-ti spun asa, ca tare mult imi place)
eu parca ma si jenez sa va spun ca viremia la mine a fost nedetectabila.am facut aceasta analiza si la paris, fiica mea locuieste acolo si tot nedetectabila mi-a iesit.aceasta inseamneaza ca am fost infectata cu virus HCV, dar ca l-am eliminat.acest lucru se intimpla f.rar, eu am fost o norocoasa pt.care, din nou, multumesc ca Dumnezeu a fost atat de bun cu mine.nu renunt la regimul alimentar si stilul de viata sanatos si mai ales nu voi renunta niciodata sa ma rog.
oricat de greu vei obtine tratamentul si oricat de greu va fi de suportat din cauza efectelor secundare, nu da inapoi, fii optimista, roaga-te.prin rugaciuni cu credinta se pot face minuni.nu sunt vorbe goale, eu am trait aceasta.
corespondez, tot pe net, cu o doamna din galati care a facut tratament cu interferon si a fost greu, dar este de un optimism debordant.
sotul cum sta cu analizele?
sa va dea Dumnezeu sanatatea de care aveti nevoie.
mult curaj, chiar daca-i greu.
Doamne ajuta!
0
20-11-2009, ora 21:17
ELENA-CARMELA
Nu este medic/terapeut
ELENA-CARMELA
buna geta,
s-a stii ca sotul meu sta m-ai prost cu analizele are viremia 1000000 ul/ml transaminazele cu putin sint marite, mai astept pina in februarie sa mai fac virermia dupa doi ani sa vad ce arata este si analiza foate scumpa sa faci in fiecare an din pensia de 600 la sotul si un salar mic, i s-a recomandat punctie hepatica dar mie frica, cum va suporta tratamentul si nici nu vrea sa faca, sa incepa tratamentul eu va trebui sa ramin acasa cu el, nu stiu acum cu o hepatita se poate intra in pensie de invaliditate, as mai merge si la serv sa am cotizat 30 ani de munca. Eu ma tot gindesc ce usor se poate lua o hepatita de la stomatologie sotul nu a luat injectii, nu avut operatii, prin contact sexual nu se trasmite eu nu am la-o, pt hepatita B la sotul arata la analiza scria " grii" posibilitate ca este ceva urma. eu am luat injectii am fost si la stomat. Te lasa ca am o nepotica 4 ani si vrea sa scrie la mos Nicolae, eu iti doresc multa sanatate, sa ne ajute bunul Dumnezeu pe toti. Ma bucur pentru tine ca ai analizele bune. Noape buna.
0
21-11-2009, ora 16:25
geta51
Nu este medic/terapeut
geta51
buna elena,
inteleg ca sunteti in pragul pensiei, sau pe aproape.poate nu stiti ca tratamentul cu interferon nu se mai face dupa varsta de 65 ani.aceasta pentru ca rectiile adverse fac mai mult rau decat bine ar face tratamentul.nu stiu din ce localitate sunteti.eu sunt din iasi si am facut testul pt.incarcatura virala(viremia)gratis.am fost in evidenta unui medic gastroenterolog si el a zis, la un moment dat ca tr, sa ne grabim sa facem dosarul(am 58 de ani).am mers la control, dupa ce m-am programat si am asteptat destul, si tot la el mi s-a recoltat pt.analiza gratis.sunt in evidenta spitalului judetean iasi.poate am fost o norocoasa si de data aceasta.asa ca.eu cred, ar trebui sa-l sfatuiesti, cu blandete(ca asa sunt barbatii ca niste copii)sa faca punctia si sa astepte aprobarea dosarului.multi bolnavi raspund favorabil la tratament.daca boala avanseaza este tare uracioasa.poate ca pana vine aprobarea, fuge si virusul.ce nu poate omul, la Dumnezeu este cu putinta.
sa va ajute bunul Dumnezeu, sa va dea gandul cel bun.
sanatate multa si un mos Neculai generos, pentru nepotica.
0
07-12-2009, ora 19:22
ramona75
Nu este medic/terapeut
ramona75
sper din tot sufletul sa aveti noroc si sa primiti tratamentul cu interferon caci mama mea a asteptat timp de aproape 1 an si jumatate iar din lipsa de fonduri nu a primit acest tratament iar acum tocmai am aflat ca virusul si-a facut de cap, a dezvoltat o ciroza si o tumora iar sansele de supravietuire sunt destul de mici.chiar daca i-ar veni acum aprobare i s-a spus ca nu il va suporta.e prea tarziu.sper din tot sufletul ca voi cei care asteptati cu sufletul la gura sa aveti mai mult noroc. oare ce as putea sa le transmit celor care conduc destinele acestei tari? oricat as vrea nu le pot transmite sanatate ci poate doar sa le doresc sa ajunga si ei pe o astfel de lista de asteptare.
0
21-03-2010, ora 20:28
flory62
Nu este medic/terapeut
flory62
BUNA SEARA! am inceput a 2 a parte de interferon.am facut viremia nu mi a iesit nedetectabil cum as fi sperat dar mi s a aprobat urmatoarele 3 luni de tratament si sper sa am noroc sa iasa in mai viremia nedetectabil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Islandezii au ca obiectiv eradicarea hepatitei C
  • Tratamentul hepatitei C cronice cu antivirale reduce semnificativ nevoia pacienților de spitalizare pentru diferite probleme de sănătate
  •