hemoragie la ochi?

02-08-2011
anayss11
Nu este medic/terapeut
anayss11
Buna ziua, deranjez si eu cu o intrebare daca se poate.Acum o saptama mi-a aparut la ochiul stang un punct rosu...dupa ora cand m-am uitat in oglinda era jumatate de ochi cu sange..ca o hemoragie..nu stiu cum sa spun, nu ma doare, dar arat groaznic...si trece tare greu.Nu am urmat nici un fel de tratament, dar da semne ca se duce.Acum jumatate de an am patit la fel.
Mentionez ca muncesc f mult si fizic si psihiv, la calculator toata ziua, muncesc cu oamenii.IN jur de 10-15 ore pe zi.Acum un an de zile tatl me a patit cam la fel numai ca la el era tot ochiul plin cu sange si iau spus ca are la inima ceva si..mai multe.M-am cam speriat, ce sa spun.Am 2 copii de crescut.Multumesc.
6 comentarii
0
02-08-2011, ora 18:10
Eyesdoctor
Identitate neconfirmată
Eyesdoctor
Buna ziua! pt formularea unui raspuns as dori sa-mi dati, daca se poate, detalii suplimentare raspunzand la urm. intrebari: 1. hemoragia a aparut in interiorul globului ocular( daca da, incercati sa descrieti mai mult:nivel, culoare, mobilitate etc.)
2. suferiti de diabet zaharat, hipertensiune arteriala, probleme de coagulare a sangelui etc)
3. v-ati lovit la ochiul respectiv recent sau va lovit cineva
Multumesc
0
02-08-2011, ora 18:50
anayss11
Nu este medic/terapeut
anayss11
Multumesc frumos pentru raspuns.
1.Hemoragia e pe exterior...ca o pata de sange, rotunda..acum, ca a inceput sa treaca e mai imprastiat.culoare a rosu, rosu...cum e sangele..nimic deosebit.mobilitate, , , nu se misca..sau ceva de genul
2.nu ma stiu suferind nimic in genul asta...stiu doar ca timpul de coagulare a sangelui e cam mare...daca ma tai...curge mult sange si se opreste greu.
3.nu m-am lovit la ochi, tin minte doar ca in ziua respectiva, ca in orice alta zi..ma grabeam, am venit de la un job.am facut ceva treaba pa acasa, un dus si m-am grabit sa plec la alt job...dupa toata agitatia...am observat ce mi-a aparut la ochi...
0
03-08-2011, ora 09:14
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Ce varsta aveti? Se pare ca este vorba despre o hemoragie subconjunctivala si ar trebui sa gasim si cauza ei. Eu recomand un consult oftalmologic complet( examinarea acuitatii vizuale, refractie, eventual, cicloplegie si refractie, examen biomicroscopic, examenul fundului de ochi, controlul TIO) ; ne mai intereseaza investigatii sangvine screening ( hemoleucograma cu formula leucocitara, VSH, glicemie, colesterol, TGO, TGP, uree, creatinina, acid uric, fibrinogen, proteina C reactiva, examen sumar urina, in plus, coagulograma, Ag HBs, Ac antiHVC) controlul tensiunii arteriale. Ca tratament, va recomand, Tarosin 3 cpr pe zi, 10 zile, vitamina C 1 g -1 cpr pe zi, 10 zile. Numai bine
0
03-08-2011, ora 11:20
cris111
Nu este medic/terapeut
cris111
am si eu o intrebare acum trei zile mi-am spart arcada de la ochiul stang. am tot ochiul vanat mai bine zis negru si umflat ce pot face si cam in cat timp se duce vanataia precizez caci conturu a inceput sa se ingalbeneasca
0
03-08-2011, ora 15:35
Eyesdoctor
Identitate neconfirmată
Eyesdoctor
Pt. domnul cu hemoragia subconjunctivala: recomand comprese reci locale cateva zile la rand, cat de des posibil in ziua respectiva; consult oftalmologic in policlinica sau cabinet particular ( inclusiv fund de ochi pt. ambii ochi); daca episoadele se repeta, mergeti la medicul dvs de familie pt. tensiunea arteriala si analize sange( hemoleucograma, timp de sangerare si coagulare).

Pt. domnul cu fractura de arcada: comprese reci aplicate local; totodata nu ar strica un consult la ORL ( policlinica, urgente sau cabinet particular)
0
04-08-2011, ora 22:02
anayss11
Nu este medic/terapeut
anayss11
Va multumesc frumos pentru sfaturi.eu nu sunt in tara si mie greu sa ajung la medic specialist aici, adica e ff scump si timp nu prea am.A inceput sa mai treaca..sper doar sa nu se mai repete.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mi s-au înroşit ochii şi ce trebuie să fac?
  • Ochiul roșu la copil - cauze și afecțiuni posibile
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  • Ochi înroșiți
  •