hemoragie gastrica

13-08-2008
dana buzgau
Nu este medic/terapeut
dana buzgau
Buna ziua. Tatal meu a suferit in urma cu o luna o operatie de by pass, operatie reusita, dupa sum spun medicii de la INstitutul inimii din cluj, si analizele efectuate. Dupa externare, tatal meu, in virsta 58 ani, a urmat tratamentul prescris, cu trombostop, aspacardin, insa in decurs de o saptamina a prezxentat hemoragii in scaun si stari de ameteala. inetrnat fiind la Spitalul CONSTANTIN OPRIS din Baia Mare, sectia interne, i s0au facut transfuzii de singe, anemia fiind foarte mare, i s0a administrat heparina, medicii spunind ca hemoragia se datoreaza aspacardinului sau trombostopului. Tim, p de o saptamina nu i s0a mai administrat tratamentul pentru inima, iar scaunele erau nomale. La 4 zile de la externare, timp in care a reluat tratamentul pentru inima, fiind inlocuita aspacardinul cu aspirin protect, a observat din nou ssinge in scaun, fiind din nou internat, si i s0a efectuat si o gastroendoscopie, in urma careia a rezultat ca ar avea o gastrita inchisa acum, si diverticuli esofagieni, fiindu/i administrate pansamente gastrice, singe, si alte medicamente, printre care si cel de inima. Primul scaun dupa 3 zile de la internare si de cind a observat ca singe in scaun a fost negru, iar spre sfirsit cu singe. Medicii au spus ca sunt ramasite ale nemoragiei iar singele provine de la hemoroizi.
Intrebarea mea este> intr/adevar cauza hemoragiilor este tratamentul aplicat pentru inima, respectiv trombostopul sau aspirina, este vorba de o gastrita, sau poate fi vorba de un alt diagsnotic si o alta cauza. Cu ce medicamente pot fi inlocuite aspirina si trombostopul, pentru a nu afecta stomacul si care sa fie in acelasi timp eficiente pentru inima. Ce ar trebui sa faca in aceasta situatie. Este adevarat ca tatal meu s0a plins dintotdeauna de stomac, iar diagnosticul de gastrita i/a mai fost pus si acum 7 ani, prezinta din totdeauna balonari, gaze, nu tolereaza laptele, fructele, iaurtul, iar hemoragii nu a mai avut niciodata, decit in urma operatiei de by pass si aplicarea tratamentului. Este de mentionat ca cit timp tratamentul pentru inima a fost oprit, cit a fost spitalizat, nu a prezentat hemoragii, ci doar dupa reluarea acestuia.

In speranta ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
14-08-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Gastrita reprezinta o contraindicatie relativa pentru tratamentul cu aspirina si trombostop. Aceasta inseamna ca pot fi luate numai cu multa precautie, in acest caz concret precautie insemnand cateva analize foarte simple care trebuie facute lunar.
Practic, trebuie vazut care ar fi beneficiile si riscurile inlocuirii combinatiei aspirina-trombostop cu alt tratament, consultati medicul de familie pentru asta, e o decizie care nu poate fi luata de pe net.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici