Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

hematii in urina???

03-09-2007, ora 22:44
Am 20 de ani si cu cateva zile in urma mi-am facut un set de analize, printre care si urina, iar cand am fost la medicul de familie a zis ca sunt perfect sanatoasa cu toate ca erau destule inrosite pe foaia cu rezultate. Va rog ajutati-ma sa inteleg ce am:
granulocite am 47,5. MCHC-CHEM 30,9, acid ascorbic a rezultat 20 cand trebuia sa fie negativ, la hematii in urina 50 pe cand trebuia sa fie negativ si mai scria ca prezinta densitate specifica 1030 pe cand trebuia sa fie maxim 1025, sediment urinar, frecventa epiteliala pavimentoasa si prezinta hematii. Ce inseamna toate astea?? Rog raspuns! Multumesc anticipat.
3 comentarii
04-09-2007, ora 00:00
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Granulocitele sunt in mod normal pana in 40%, dar cresterea la dvs. este moderata, nu cred ca sugereaza infectie bacteriana. Ac. ascirbic=vitamina C si poate aparea in unele situatii (consum de vitamina C). Densitatea urinara crescuta (1030) indica faptul ca nu consumati suficiente lichide. Hematiile in urina pot aparea prin contaminarea urinii in apropierea ciclului menstrual. Eventual, puteti repeta sumarul de urina pentru ca si un calcul renal mic care se elimina sau o banala cistita pot asocia prrezenta de hematii in urina. Alte semne care sa sugereze infectie urinara nu sunt. CHEM sau concentratia medie de hemoglobina in globulele rosii nu indica anemie daca hemoglobina si hematocritul sunt in valori normale.
27-07-2009, ora 15:02
Autor: kcristel
Buna ziua, am 41 de ani si urmez un tratament cu Methotrexat injectabil (15mg/saptamana) - doza intretinere pentru poliartrita reumatoida. analizele medicale le efectuez o data la 3 luni inaintea controlului la medicul reumatolog (dr catalin Codreanu). la ultimele analize, la biochimia urinei, hematiile aveau un nivel de 25. la solicitarea reumatologului am refacut analiza urinei, hematiile: 10. in rest toti indicatorii urinei in limite normale. imi puteti spune ce inseamna? multumesc anticipat pentru raspuns!
04-09-2009, ora 22:44
rog ajutor/interpretare,sfaturi/
analizasumar urina+sediment : glucoza normal, proteina - negativ , urobilinogen-normal , bilirubina-negativ
corpi cetonici-negativ , nitriti-negativ , eritrocite- 10 , leucocite-LEU - 10 , densitate- 1015 , ph- 7 , epitelii plate-rare , leucocite-rare , hematii-RELATIV FRECVENTE ( ce inseamna asta ? )
MULTUMESC anticipat pentru raspuns .-
Adaugă un comentariu / răspuns


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK