help: entorsa de glezna

08-09-2005
Alexandra
Nu este medic/terapeut
Alexandra
Deci, am o problema cu picorul. M/am jucat basket si in drum spre pamant, am nimerit cu piciru rasucint shi am reushit sa sucesc glezna. O asistenta de la spital a zis k am entorsa.
Accidentul s-a petrecut sambata. Am crezut k dak fak miscare, totul va fi bien, shi am m-am plimbat. Cand am ajuns akas, partea dintre talpa shi glezna era umflata rau de tot si durea. Am folosit Diclofenal. A 2a zi, m adurea, si nu am putut merge. A 3a zi, incepuse la fel, dar pan la urma, numai durea. A 4a zi nu era durere shi puteam sa mi pasesk shi cu piciru in cauza. Azi, a 5a zi, e la fel de umflat k shi zilele trecute (umflatura aia mare de la inceput a mai scazut din a 2a zi incepand), dar mult mai vanat shi incepe ushor sa ma doara. SHi azi kiar incerkai sa merg cat mai putin cu putinta.

Deci. imi puteti da shi mie nishte sfaturi despre ce ar trebui sa fak?? Ce e bine? ce e rau?? shi dc nu se vindeca??
2 comentarii
0
09-09-2005, ora 00:00
laggattack
Nu este medic/terapeut
laggattack
Sal.Sa stii k nu's medic dar am avut aceeasi problema k si tine.Continua sa t dai cu diclofenac si incearca sa stai vreo saptamana-doua in repaus, k sa se vindece frumos.Altfel, tot o sa se dezumfle dar mai greu si o sa mai si "simti" cand se schimba vremea.Deci nu e bine sa mai faci miscare, doooh
0
25-07-2016, ora 23:26
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pt Alexandra

Diagnosticul de entorsa este discutabil daca nu aveti o examinare clinica facuta de specialist si certificata de o radiografie de glezna fata si profil.
Este posibil sa fie o fractura de maleola peroniera, eventual nedeplasata, dar asta nu o face mai putin importanta.
In urgenta se foloseste imobilizare in atela gipsata si gheata local, plus tratament anti-inflamator si simptomatic.
Cred ca este cel mai bine daca mergeti la un serviciu de ortopedie, faceti o radiografie si un consult de specialitate. Diferenta intre entorsa si fractura poate fi mare ca imobilizare, adica de la 14 la 45 zile, iar neglijarea oricareia dintre ele va conduce la suferinte prelungite si o glezna instabila, care va durea si se va umfla sistematic la efort si eventual mersul pe tocuri.

Cu stima

SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa de glezna - primul ajutor
  •