helicobacter pylori

11-05-2011
pavlinca
Nu este medic/terapeut
pavlinca
Am fost diagnosticata, in urma unor analize de rutina, cu helicobacter pylori. Simptomele avute: ragait, durere in capul pieptului. Cand am facut ecografie, mi s-a gasit bila marita si cu noroi si mi s-a prescris un tratament de eradicare a bacteriei: klacid, nexium, controloc, de-nol, ibutin. Nu am urmat tratamentul respectiv si m-am adresat unui gastroenterolog din sp. floreasca, care, in urma unei endoscopii digestive, m-a diagnosticat cu reflux gastroesofagian si a zis ca nu a gasit urme ca bacteria respectiva a facut rau (gastrita, ulcer), asa ca nu mi-a recomandat tratamentul pentru eradicarea acesteia, spunand ca ma pot infecta oricand deoarece 90% din populatie o are, si mi-a dat tratament cu controloc si bilichol timp de 2 luni, dupa care sa revin la control.
Nu stiu ce sa fac... sa stau asa cu aceasta bacterie sau sa o tratez dupa schema data de primul medic? Poate aceasta bacterie sa devina periculoasa, se poate trasmite?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
1 comentarii
0
12-05-2011, ora 08:50
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Buna Pavlinca. Aici e o dezbatere intreaga : http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=121id_cat=29id_prod=16886anc=214829.

Multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici