hainele imprumutate transmit boli ginecologice

28-06-2013
Iulliann
Nu este medic/terapeut
Iulliann
Am o prietena ca a avut probleme ginecologice, chist ovarian operat, si mereu are dureri mari la menstruatie. Si-a triat hainele si sunt multe care nu-i mai plac si mie imi plac, daca le spal si le calc cu fierul de calcat se pot transmite totusi. probleme... boli ginecologice?
7 comentarii
0
28-06-2013, ora 12:14
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
In primul rand chistul ovarian nu este o boala cu transmitere, daca doar asta a fost problema prietenei tale, nu ai de ce sa te temi, dar acum nu ai de unde sa stii ca doar despre chist era vorba, asa ca pt siguranta ta mai bine spala si calca hainele respective!
0
28-06-2013, ora 15:12
Iulliann
Nu este medic/terapeut
Iulliann
multumesc frumos de raspuns
0
28-06-2013, ora 16:09
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
daca le speli la programul cu temperatura cea mai ridicata--90 de grade-fierbere--nu este nici o problema sa primesti hainele de la ea.
0
29-06-2013, ora 14:01
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
bia1, cred ca exagerezi! Nu isi imprumuta chilotii ca sa ii spele la acea temperatura! E vorba de niste haine, banuiesc bluzite, tricouri, pantaloni, iar daca prietena ei nu are decat problemele care le-a mentionat mai sus, nu cred ca ar putea contacta vreo boala, iar daca spala si calca acele lucruri normal este pur si simplu o chestie de igiena.Daca stam sa ne gandim, mai degraba ar trebui sa fim ingrijorati cu orice lucru cumparat din magazin, pt ca nu avem de unde sti cine l-a probat inaintea noastra!
0
29-06-2013, ora 23:13
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
nu cred ca exagerez--pentru linistea mea sufleteasca eu as spala hainele prima data la programul cu temp. cea mai ridicata.

------------*

Scabia
Aparitia scabiei presupune prezenta unui parazit femela care sapa un canal in piele in care depune 2 - 3 oua pe zi timp de o luna, ceea ce determina prurit tegumentar si iritarea pielii - leziuni de grataj. Transmiterea acestui parazit se face atat pe cale sexuala, cat si prin contacte curente - gen folosirea in comun de lenjerie si haine. Simptomele sunt reprezentate de mancarimi (prurit localizat) pe fata interioara a mainilor, intre degete, in regiunea sanilor si a organelor genitale. In privinta tratamentului, acesta se aplica atat partenerilor sexuali, cat si persoanelor care coabiteaza cu cei infectati cu scabia. Lenjeriile si obiectele personale folosite de persoanele infectate necesita dezinfectarea

TRICHOMONIAZA

Este o infectie cauzata de un parazit ce se afla uneori in vagin si uretra. Se ia prin contact sexual cu cineva care are trichomoniaza. ATENTIE ! Se transmite si prin lenjerie sau toalete. Simptomele apar la un interval de timp intre patru zile si trei saptamani de la contactul sexual infectant. Pot sa apara: o scurgere (din vagin sau penis) de culoare verzui-galbuie care are un miros neplacut; iritatie si mancarime in zona vaginala. Sau poti sa nu ai nici un semn. Este foarte important sa te intorci la medic dupa tratament. Medicul trebuie sa verifice daca medicamentele pe care ti le-a prescris te-au vindecat complet. Poate ca ai nevoie de un control pentru alte boli. Este posibil sa ai mai multe boli in acelasi timp si tratamentul care vindeca o boala poate sa nu aiba efect asupra alteia.


PĂDUCHII LATI (pediculosis pubis)

sunt niste paraziti de 1-4 mm. Se deosebesc de cei din parul de pe cap care nu se iau prin contact sexual (sunt specii diferite). Paduchii lati ciupesc pielea hranindu-se cu sangele din vasele capilare, provocand mici papule (basici); isi depun ouale pe parul pubian care pot sa se raspandeasca si pe asternuturi sau imbracaminte unde pot trai cateva zile. Pot supravietui o zi departe de corpul uman pe prosoape, asternuturi, imbracaminte, chiar si pe mobila.

Molluscum contagiosum
Răspândire

Virusul se răspândeşte cel mai frecvent prin contact piele - piele[4]. Aceasta include contact sexual sau atingerea sau zgârierea loviturilor persoanei infectate urmată de atingerea pielii persoanei neinfectate. Mai rar, boala se poate transmite şi indirect de exemplu prin folosirea în comun a prosoapelor de baie sau prin hainele purtate în comun. Această boală virală comună are o incidenţă crescută la adulţi activi sexual precum şi la persoanele imunodeprimate. Molluscum contagiosum este contagios până când umflăturile dispar, umflături care, în cazul în care sunt netratate, pot rezista până la 6 luni sau mai mult.

Furuncul
- Nu imprumutati hainele unei persoane care are o problema cu furunculele. Materia infectata se poate transmite prin contact. Din acelasi motiv nu ar trebui sa mai folositi haine sau prosoapele altei persoane. Daca o persoana apropiata are furuncule, rufele acesteia ar trebui sa fie spalate separat, si de preferat in apa calda, la o temperatura de minim 60 °C.

Impetigo
este o infectie a pielii, care determina aparitia unor vezicule rosii care se pot sparge, secreta lichid si dezvolta o crusta galbena maronie. Impetigo este determinat de doua tipuri de bacterii: streptococul sau stafilococul. De cele mai multe ori, aceste bacterii patrund in organism prin zonele in care pielea este lezata din cauza altor afectiuni cum ar fi eczema, leziunile determinate de plante otravitoare, intepaturi de insecte, varicela, arsuri sau taieturi.Copii pot dezvolta impetigo dupa gripa sau alergii care irita pielea de la baza nasului. Cu toate acestea, impetigo se poate dezvolta si la nivelul pielii sanatoase.Se evita contactul cu persoanele cu impetigo pana cand infectia s-a vindecat. Se evita de asemenea folosirea acelorasi prosoape, perne, lenjerie, haine, jucarii sau a altor obiecte cu persoana infectata. Daca este posibil, aceste obiecte vor fi spalate in apa fiarta inainte de a fi folosite.


P.S.
-Spală toate hainele imediat după ce le cumperi, chiar dacă ai încredere în magazinul de unde le-ai luat. Cu fiecare spălare, substanţele nocive pierd din intensitate.
â–º Spală hainele la temperaturi înalte, la peste 60ËšC. Un studiu al Şcolii londoneze de Igienă şi Medicină Tropicală arată că majoritatea germenilor, precum stafilococul auriu, E coli, salmonella sau parazitul care dă râia, nu sunt distrusi la temperaturi mai mici de 40ËšC.
â–º Înmoaie hainele delicate într-o soluţie din apă şi oţet, dacă trebuie să le speli la temperaturi joase. Oţetul previne decolorarea şi ajută la distrugerea bacteriilor, a ciupercilor şi a mucegaiului.
â–º Usucă întotdeauna hainele la soare, în aer liber. Dacă le ţii în spaţii închise şi umede, nu scapi de mucegai şi de bacteriile periculoase.

(*modificat de admin)
0
30-06-2013, ora 10:24
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Doamne, ce ai postat tu aici baga oamenii in alerta! Nu te contrazic, sunt fel si fel de boli, dar in momentul in care le-ai spalat si apoi calcat cu fierul cu abur, cred ca moare si cea mai mica urma de parazit.Si eu spal toate lucrurile pe care le cumpar, pt ca nu suport sa imbrac ceva care stiu ca ar fi fost probat de altcineva inaintea mea. In cazul de fata era vb de prietena ei, care nu cred ca are toate bolile etalate de tine mai sus si care majoritatea se transmit prin contacte sexuale sau contact direct cu pielea!
Tu ce faci cand iti cumperi un palton sau un pulover?Banuiesc ca nu le bagi sa le speli la temperatura maxima...:)
0
30-06-2013, ora 23:22
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
jaquelinne este adevarat ca este vorba de o prietena--cum a explicat titulara topicului dar eu am mentionat ce as face eu daca as fi in situatia ei..e vb. de o parere pur personala--fiecare face cum crede de cuviinta..

exemplele date mai sus sunt orientative...am vrut doar sa enumar unele dintre bolile care se pot ( subliniez se pot-!--asta nu inseamna ca este obligatoriu!) transmite prin imprumutul de haine.

eu cand cumpar haine noi le spal respectand instructiunile de pe etichete...daca as primi haine de la altcineva ( deci purtate) le-as spala la prima spalara la programul cu temp. cea mai inalta + calcare. dar repet aceasta este doar parea mea vis-a-vis de hainele primite de la altcineva.

o seara placuta in continuare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai bune metode de a scăpa de crampele menstruale
  • Chist ovarian depistat întâmplător - ignorare, monitorizare sau tratament?
  • Chisturile ovariene - important de știut
  • Dureri menstruale puternice - cauze, tratament, remedii, sfaturi utile
  •