galme sub piele pe spate

13-10-2007
gogulet
Nu este medic/terapeut
gogulet
am de ceva vreme pe spate 4 galme de marimea unei boabe de fasole pe spate, in zona lombara, situati in ambele parti ale coloanei vertebrale. consider ca nu ar trebui sa le am. Nu am dureri. e motiv de ingrijorare? Si recent mi-a aparut una pe coasta stanga, cam la o palma sub piept care doare usor la atingere. Ce poate fi?
5 comentarii
0
14-10-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cel mai probabil e vorba de lipoame, adica de simple depuneri de grasime care nu prezinta pericol deosebit. Totusi, câteva analize ar fi indicate, care să excludă eventualitatea unei boli de metabolism a grăsimilor. În rest, exereza chirurgicală e indicată numai dacă vă jenează, iar operaţia nu e grea: lipoamele sunt pâinea rezidentului chirurg.
0
16-10-2007, ora 00:00
gogulet
Nu este medic/terapeut
gogulet
Multumesc mult pentru indicatii! Cum pot fi evitate aceste depuneri de grasime?
0
27-04-2008, ora 00:00
Bakunios
Nu este medic/terapeut
Bakunios
Am si eu intrebari referitoare la aceste lipoame: Am un numar considerabil de ele pe brate, mai ales la cot, pe triceps si pe antebrat, si unul mai recent linga coloana vertebrala. Sunt fumator, am un bioritm haotic si in general duc o viata incarcata si uneori cad prada stresului. Pot fi acestea cauele aparitiei acestor noduli? Constitue, de asemenea, vreun risc cronic? aparitia lor este destul de deranjanta, chiar daca nu dor, decat unele si doar la apasare. ce fel de analize recomandati?Vam ultumesc
0
31-01-2011, ora 23:21
Dragomir Paul
Nu este medic/terapeut
Dragomir Paul
Buna ziua am si eu o nedumerire acum 4 luni mi-au aparut cateva galme pe brate una cat un bob de fasole si cateva mai mici am fost la medicul de familie si a spus ca nu stie ca sa imi scrie pe diagnostic a pus "sindrom Raymond in observatie" am mers si la un dermatolog si mi-a spus ca este chist, mi-a prescris antiinflamatorii ketorol si diclofenac dar nu au nici un efect, am mai facut o vizita si la un centru de donari sange pentru analiza sangelui si mi-a spus ca sunt pungi cu grasime.
.. Cu timpul galmele s-au inmultit pe spate, pe abdomen, brate, pe coasta, aceste galme sunt tari, nu se deplaseaza sunt fixe si nu dor nici macar la atingere, sunt ca niste umflaturi sub piele.
Am 1, 83 cm, 93 kg, si 22 de ani.galmele astea pot sa fi cauzate de stres sau pe sistem nervos ?
..am auzit de la unii colegi care au aceleasi umflaturi sub piele ca este leucemie...sunt putin speriat
astept un raspuns, va multumesc !
0
12-03-2012, ora 20:08
Catalin Nastasa
Nu este medic/terapeut
Catalin Nastasa
Buna Seara...Am si eu o galma pe spate...exact la sfarsitul coloanei vertebrale, in partea de jos...E mare cam cat un sambure de pruna si nu este vizibila la ochiul liber dar se simte atunci cand pun mana.Posibil sa fie de la statul pe scaun prea mult? Sau sa fie ceva grav? Va rog un raspuns daca se poate...Multumesc anticipat si sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •