Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

gusa polinodulara

31-10-2007, ora 00:00
Autor: thasha
doresc sa stiu daca nodulii tiroidieni care mi s-au depistat echografic pot fi de natura maligna; mi s-a recomandat extirparea lor printr-o interventie chirurgicala
3 comentarii
23-11-2007, ora 00:00
Autor: gaby_gaby
nu se stie decat dupa extirpare cand se face examenul pentru stabilirea acestora daca sunt maligni sau beligni.dar ca nodulul de tiroida sa fie malign se intampla foarte rar.si eu sunt in aceeasi situatie si sunt programata pentru operatie pe data de 7 ianuarie.daca mai afli ceva in acest domeniu te rog scrie-mi ---.multumesc!
07-12-2007, ora 00:00
eu am facut punctie si au zis ca e beling,iar dupa operatie au facut biopsia si a fost acelasi raspuns
07-12-2007, ora 00:00
Autor: niculinag
doamnelor, eu sunt operata de gusa nodulara. nu va faceti probleme, nu este o operatie grea, dar este mai meticuloasa si impune un anumit risc, mai mult decit celelalte, pt ca pot fi atinse corzile vocale.la mine a fost mai complicat, ca erau noduli multi si mergeau deja spre corzi. si sa stiti, ca am ramas fara voce, timp de 8 luni nu am vorbit. nu a fost vuna chirurgului, el mi-a ras f bine toti nodulii si mi sau slabit un pic corzile vocale. cazuri de acestea se intimpla des, dar cu rabdare se vindeca. mai grea este perioada de refacere, care dureaza poate si un an. eu in prezent sunt pensionata, pt ca nu am mai putut munci. nu te mai simti nicicum, ca inainte.traiesti fara un organ, dar pe care il inlocuiesti in fiecare zi ,cu o pastila. dar e singura solutie , acesti spurcati de noduli nu se absorb cu nici un tratament, iar in timp se pot transforma in maligni. dupa operatie, aveti un rezultat patologic, dar foarte rare sunt cazurile, cind au fost de natura maligna. si in acest caz se face o terapie cu iod radioactiv, si viata merge inainte, nu e cancer propriu zis. sanatate multa si succes.daca puteti evitati punctia. e mai bine pt moralul dvs!
Adaugă un comentariu / răspuns


Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK