greutate mult sub limita la copil de 1 an

09-07-2013
lyzbetth
Nu este medic/terapeut
lyzbetth
Buna ziua,
Fiica mea are 1 an si 1 luna si 7.500 kg. De la 5 luni si pana la 8 luni nu a luat in greutate deloc... Medicul de familie a spus ca asa e ea si nu mi-a recomandat decat sa ii mai bag o masa de cereale. Am consultat un pediatru care de cand a vazut-o a spus ca este anemica si cu un inceput de rahitism. Au urmat 4 luni de tratament cu fier, calciu, vit. c, vigantol doza marita, acid folic. In aceste luni a ajuns de la 6.400 kg cat avea la 5 luni, respectiv 8 luni...la greutatea de 7.480 kg. Acum insa de o luna si jum de cand am intrerupt tratamentul cu aceste suplimente nutritive nu se mai intampla mare lucru. Nici macar 50 g nu a mai luat.
Mentionez ca s-a nascut cu 3.460 kg si mananca destul de bine spun eu.in comparatie cu alti copii de varsta ei. Din ce aud pe la mamici se confrunta cu fel de fel de feluri de mancare refuzate de cei mici. ea nu a refuzat nimik niciodata. mananca laptele dimineata apoi masa de fructe sau ou cu branza, sau cereale cu lapte...apoi la pranz mananca supe, ciorbe, pilaf, ficatei sau peste depinde de meniu, seara mananca iaurt cu biscuiti si intre mese mai roade fructe, biscuiti, grisine...orice ii dai... la culcare bea lapte ingrosat cu cereale si noapte nu mai mananca de la 7 luni...doarme toata noapte. Deasemenea mai are 2 intervale de cate 2 ore de somn ziua sau o ora jum depinde.merge de la 10 luni jum singura. Analize i-am facut doar coprocultura, coproparizitologic si exudat faringian si nazal.Are un streptococ asupra caruia urmeaza un tratament dar orl-istul a zis ca nu ar trebui sa influenteze greutatea. Urmeaza sa terminam tratamentul si sa facem analize de sange.
Si totusi la un an si o luna doar 7.500 kg mi se pare mult sub limita. Ce ma sfatuiti sa incerc?
2 comentarii
0
09-07-2013, ora 17:37
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Greutatea copilului este scazuta comparativ cu idealul varstei. Pornind de la greutatea de la nastere, ar fi trebuisa aiba aprox. 10 kg. Nu ati precizat cresterea staturala. Numarul de mese necesar este de 5 la varsta de 1 an dar in cazul unei greutati necorespunzatoare sunt necesare 6 mese/24 ore. Poate ca aportul caloric este insuficient, deci este necesara o evaluare riguroasa a alimentatiei din punct de vedere calitativ si cantitativ. Va sugerez sa aveti un "jurnal alimentar" in care sa scrieti ce consuma copilul (meniu, cantitate aliment, etc) pe zile si ore, timp de o saptamana. Sa cantariti copilul saptamanal, sa evaluati inaltimea macar o data la 3 luni. Ar fi necesare si investigatii paraclinice, pe langa cele deja efectuate. Sanatate!
0
01-08-2013, ora 10:56
gabrielaalessia
Nu este medic/terapeut
gabrielaalessia
Fetita mea are 2 ani si 3 luni, 88 de cm si 12 kg, este in regula ?
nu a luat in greutate de aprox 4 luni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul