greutate mica prematur

01-04-2014
oramona
Nu este medic/terapeut
oramona
Buna ziua,

Am o fetita de 5 luni jumatate nascuta prematur cu o greutate de 1100g si 37cm la 32 saptamani. Motivul nasterii premature a fost restrictie de crestere intrauterina cauzata de tensiune mare pe sarcina si diabet gestational. Acum la 5 1/2 luni are 4900g si 56cm ceea ce mi se pare destul de putin. Momentan mananca in jur de pana in 100 ml de lapte Prenan Stage2 la o masa (nu vrea mai mult)si ii dau 7 mese pe zi(ziua din 3 in 3 ore si noaptea din 4 in 4 ore). In total pe zi mananca 500-600 ml. A fost diagnosticata cu reflux gastroesofagian si acum e pe tratament cu Motilium si Nexium de 2 saptamani insa tot putin mananca. Ii administrez 5 pic de fier haussman+vit C de 2 ori pe zi si calciu 5 ml primele 10 zile ale lunii. Are probleme cu inimioara DSV, DSA si insuficienta tricuspidiana motiv pentru care i s-a dat spironolactona 6.25 mg de 3 ori pe saptamana. Lapte matern nu i-am dat dacat pana la 4, 5 luni insa combinat cu lapte parf deoarece nu lua deloc in greutate cu laptele meu. Va rog sa imi spuneti cce pot face sa manance mai mult, sa ia mai mult in greutate, exista vitamine sau altceva care sa ii creasca pofta de mancare?
3 comentarii
0
01-04-2014, ora 19:29
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Eu am fost ;;; nascut ;; la 5luni jumate la fel ca si copilul tau numai ca eu avea doar 800grame la nastere si am fost lasat acasa dupa aproximativ 4 luni trei luni am stat numai la incubator din cate mi sa spus si acum am aproape 38 de ani.
Copii sunt foarte rezistenti si atata timp cat ia in greutate este bine o spun in calitate de parinte dar poti suna medicul de familie al copilului si sa intrebi.
0
01-04-2014, ora 19:34
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Cresterea staturo-ponderala la copiii nascuti prematur este conditionata de mai multi factori: greutatea si talia mici la nastere, refluxul gastro-esofagian si nu in ultimul rand patologia cardiaca. Consider ca malformatiile de cord (DSA + DSV) sunt un factor favorizant important al evolutiei lente a curbei ponderale in cazul fetitei D-voastra. Cu privire la alimentatie, nu se poate creste cantitatea/masa, datorita capacitatii gastrice limitate. Este posibil ca datorita problemelor cardiace sa aiba o mai mica toleranta la efort, obosind in timpul alimentatiei. Sugerez sa va prezentati cu fetita la medicul cardiolog care o urmareste pentru o reevaluare. Multa sanatate!
0
13-07-2014, ora 01:07
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Trebuie sa tineti seama de varsta corectata a fetitei, ea are cu 2 luni mai putin decat varsta cronologica si acest lucru trebuie avut in vedere pana spre 2 ani.In ciuda afectiunii cardiace care trebuie supravegheata indeaproape in serviciul cardiologic, dezvoltarea staturo-ponderala este armonioasa iar lipsa afectiunilor pulmonare este un lucru de bun augur.Nu ezitati sa faceti vaccinarile optionale!!! Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: 96% dintre copiii născuți înainte de a 24-a săptămâna de sarcină sunt diagnosticați cu o tulburare neuropsihiatrică sau somatică
  •