granulom dentar

06-04-2012
magda mare
Nu este medic/terapeut
magda mare
buna ziua.am si eu o problema:mult timp am avut o lucrare dentara toata partea de sus.Deoarece mi s-a rupt un dinte pe sub lucrare, a trebuit scoasa si facut alta lucrare.Dar cand am facut ortopantomografie s-a observat existenta unui granulom la dintele din fata.Acum dentistul a intervenit pe canal si imi pune nu stiu ce substante.Pana a nu se interveni nu m-a durut dintele.Acum a inceput sa ma doara.E normal?Trebuie sa mai iau si altceva?
Mentionez ca am dureri mari de cap si nu stiu de la ce.Parca ma strange capul ca intr-o menghina.Si cerul gurii ma doare cateodata.Se poate de la granulom?Se poate trata si fara operatie?Mentionez ca lucrarea e pusa deocamdata provizoriu.Sunt normale aceste dureri(nu foarte mari) care au inceput odata cu interventia pe canal?
1 comentarii
0
07-04-2012, ora 20:36
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
uneori o infectie cronica (un granulom in cazul dvs) poate sa nu doara foarte mult timp, dezvoltandu-se in os fara ca dvs sa va dati seama. in momentul in care se intervine prin tratament de canal si se aplica diverse substante pe canal pentru tratarea infectiei, se poate intampla ca aceasta infectie cronica sa se acutizeze. astfel dintele incepe sa doara, uneori destul de violent, fiind posibila chiar formarea de abccese dentare. in acest caz se asociaza tratament pe cale generala cu antibiotice si antiinflamatoare asociate cu o curatare foarte corecta a canalului prin care se dreneaza infectia.
numai in cazul in care orice incercare de tratament pe canal esueaza, atunci se alege solutia chirurgicala, adica rezectia apicala. prin aceasta interventie se indeparteaza infectia de la varful radacinii printr-o incizie in dreptul varfului dintelui, in gingie. o data cu infectia se indeparteaza si o mica portiune din varful infectat al dintelui, deci dupa rezectie dintele va fi putin mai scurt, ceea ce ii reduce implantarea in os. din acest motiv rezectia nu este prima solutie preferata, ci tratamentul infectiei prin canal.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul