Extraxtie masea, insomnie si gingia umflata

08-11-2007
petcu_nicoletamonica
Nu este medic/terapeut
petcu_nicoletamonica
As dori sa stiu daca dupa ce mi-a fost scoasa o masea care prezenta un granulom este posibil sa mi se umfle si acel granulom inca sa existe acolo.De ce intreb caci dupa extractie nu am dormit deloc de durere si parca si gigia e unflata.
va multumesc
43 comentarii 12 Înainte ›
0
09-11-2007, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Daca ai avut granulom, acesta trebuia chiuretat ca sa nu se dezvolte in continuare.Poti sa iti dai seama daac a fost chiuretat sau nu dupa sangerarea care ai avut-o dupa ce ai plecat de la cabinet.In cazul in care nu a fost chiuretat sangerarea continua uneori si o zi/doua dupa...Gingia este umflata pentru ca acolo a avut loc un mic traumatism=extractia
Sper ca am fost cat de cat pe intelesul tau
0
10-07-2008, ora 00:00
Crista23
Nu este medic/terapeut
Crista23
Ma confrunt si eu cu o problema destul de delicata la unul din dintii frontali: un granulom dentar in tratarea caruia dr stomatolog s-a dovedit intelegator vis-a-vis de reticenta mea de a ma opera si m-a asigurat initial ca va face tot posibilul pt a-l trata cu pansamente si solutii specifice. De 3 luni am fost in fiecare saptamana la doctor pt a schimba pansamentul, iar de o luna incoace a stat si inchis fara sa ma doara. Din motive preventive, la rugamintea dr am fost sa fac inca o radiografie pentru a observa evolutia in timp, si nimic imbucurator... granulomul a ramas in acelasi stadiu, fara sa avanseze, insa singura mea sansa de a rezolva problema ramane rezectia dupa cum mi-a spus doctorul. Sunt foarte inspaimantata la gandul unei astfel de operatii deoarece nu m-am mai confruntat deloc cu interventii chirurgicale stomatologice pana acum(am 20 de ani) si am inteles ca in urma operatiei apar si o serie de reactii negative precum umflarea fetei. In cautarile mele pe Interne, am inteles ca exista posibilitatea de a efectua rezectia cu laser fara recidive, insa as dori sa intreb daca stie cineva mai multe in legatura cu acesta, cat este de sigura si cat ar dura o astfel de interventie, daca este dureroasa totodata. Credeti ca ar fi de preferat rezectiei clasice? Va multumesc anticipat, am mare nevoie de sfaturi din partea persoanelor care s-au confruntat cu asa ceva s a doctorilor specialisi in domeniu!
0
10-07-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Rezectia respectiva nu este traumatizanta!!! Se umfla buza 2 zile doar daca nu iti pui comprese cu apa rece.Crede-ma ca am vazut pacienti de ai mei care au facut rezectii de premolari.si nu au avut nimik...totul este sub anestezie si nu doare.
0
11-07-2008, ora 00:00
Crista23
Nu este medic/terapeut
Crista23
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt si pentru asigurarile de bine :) Insa care ar fi parerea dvs in ceea ce priveste rezectia cu laser? Este o alternativa mai eficienta decat rezectia obisnuita?
0
11-07-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
nu!
0
11-07-2008, ora 00:00
Crista23
Nu este medic/terapeut
Crista23
Profit de rabdarea dvs daca va intreb si de ce?
0
14-07-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
pentru ca nu exista posibilitatea de a vedea daca s-a facut indepartarea in totalitate.
0
15-07-2008, ora 00:00
Crista23
Nu este medic/terapeut
Crista23
Sa inteleg ca radiografia nu ar mai fi elocventa in constatarea indepartarii totale?
0
16-07-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Este vorba de membrana chistului care este ffff aderenta de os.oricum hotararea va apartine.daca sunteti reticenta fata de rezectie(care are ca dezavantaj scurtarea radacinii) alegeti cealalta posibilitate(care are ca dezavantaj posibila recidiva)
0
01-04-2009, ora 11:03
PAMELA87
Nu este medic/terapeut
PAMELA87
Va rog Dl.Doctor daca imi puteti spune si parerea DVS! In urma unei radiografii dentare doctorul mi-a spus ca am granulom la doi din fata( inainte de a-mi spune de granulom, gingia se umflase cu cateva zile in urma).doctorul m-a programat sa-mi scoate nervii de la acesti dintii si sa curete canalele.DVS. credeti ca prin aceasta operatiune problema se rezolva? Granulomul poate recidiva?( asa am citi pe diverse site-uri si sunt c-am speriata)! Acest granulom poate afecta si dintii alaturati? ( fiindca in vecinatatea celor 2 dintii cu pricina am o coroana la un dinte si vad ca intre timp gingia s-a umflat putin si la acesta, cu toate ca in radiografie dintele cu coroane nu pare a avea nimic) Astept parerea DVS. cat mai curand! Va multumesc anticipat!
0
02-04-2009, ora 12:42
Dr. Savu Razvan Alexandru
Stomatologie, Pitesti
Dr. Savu Razvan Alexandru
Intrebati-va medicul daca va "scoate nervii" sub izolare cu diga. In caz afirmativ sansa de a va dispare acele granuloame creste pana la 90%. In caz contrar sansa de vindecare scade dramatic. Umflatura de care vorbiti este doar consecinta procesului acut si nu trebuie sa va sperie.
0
02-04-2009, ora 13:07
PAMELA87
Nu este medic/terapeut
PAMELA87
Va multumesc frumos ptr.rsp. Azi-dimineata am avut programare la dentist.ceea ce mi-a facut a fost de a-mi obtura canalele, mi-a curatat bine(nervii erau deja morti, pana sa ajung la dentist).probabil asta o fi fost si cauza umflarii gingiei, chiar nu stiu ce sa mai zic.si mi-a pus o pasta gen de tratament, pana la plombarea finala.sper sa scap doar cu atat.Ce credeti DVS.?
Dar ceea ce ma face sa disper e ca langa acesti dintii cu pricina am aceea coroana( de care v-am vb mai sus )cu toate ca nervul la acest dinte a fost scos in urma cu 3-4 ani si acum vad ca si acesta are sus gingia umflata si da sa prezinte aceleasi caracteristici cu acesti doi dintii.doctorul spunea ca la vremea respectiva nu a fost curatat bine.oare cu acesta ce o sa se mai intample?!!
Astept parerea DVS. Dl.Doctor!
Cu respect.
0
02-04-2009, ora 13:59
Dr. Savu Razvan Alexandru
Stomatologie, Pitesti
Dr. Savu Razvan Alexandru
domnul doctor are dreptate...la vremea respectiva nu au fost tratate corect...daca va aparaea un proces acut si la dintele cu coroana, din pacate va trebui retratat canalul si acolo. Cat despre celelalte tratamente, care vi s-au efectuat azi, sa speram ca este totul ok si se va rezolva in timp.
0
02-04-2009, ora 14:03
PAMELA87
Nu este medic/terapeut
PAMELA87
Multumesc frumos ptr.rsp! Sper sa fie totul ok cu ajutorul lui Dumnezeu.si mai tinem legatura!
O zi buna!
0
02-04-2009, ora 17:52
natalia1982
Nu este medic/terapeut
natalia1982
Sunt studenta la drept, din pacate si eu am avut o pungulita de puroi pe un dinte din fata. Acum 3 ani am fost la rezectie si de cateva luni iar ma deranja, la urma s-a umflat.
Am revenit la medicul care mi-a facut operatia si el a vrut sa-mi extraga dintele.
Eram foarte suparata.
Am cautat pe internet o alta metoda mai avansata, am auzit despre tratament cu laser fara operatie, dar din pacate la Budapesta am gasit clinica cea mai aproape unde se fac astfel de interventii.
Am si sunat, ei mi-au indicat o clinica din provincie, la Tg-Mures.
De doua luni am fost la Tg-Mures la interventie, au rezolvat foarte prompt problema, sunt foarte draguti au un cabinet foarte curat cu aparatura de ultima ora, chiar am fost mirata cum poate exista asa ceva in Romania.
Chiar saptamana trecuta am mai fost la control totul e in ordine si sunt foarte multumita.
Am postat acest mesaj sa afle si altii de aceasta metoda
Daca doriti va raspund la mesaj si va dau numele cabinetului, stiu ca aici nu e spatiu publicitar.
rusu.natalia@ymail.com
0
02-04-2009, ora 19:25
Dr. Savu Razvan Alexandru
Stomatologie, Pitesti
Dr. Savu Razvan Alexandru
Este trist sa citim ceea ce ne povestesti tu Natalia, si asta pentru ca asa cum am mai spus si-n alte posturi se fac rezectii pe banda in Romania. Din pacate toate astea se intampla din cauza sistemului de invatamant invechit care ni s-a predat la toti in facultate. Si eu am fost educat la fel: cum vad o leziune apicala cum gata, se rezolva cu bisturiul. Din fericire sunt medici in Romania care prin intermediul Internetului si al autodidactului au inteles ca aceste cazuri se pot rezolva si altfel decat prin rezectii apicale. Crede-ma ca nu este nevoie de tratamente cu laser sau mai stiu eu ce alte lucruri complicate ca sa faci un tratament de canal corect si sa eviti o rezectie apicala, care recidiveaza de cele mai multe ori( deoarece si asta este facuta incorect si ma refer aici la faptul ca se pastreaza tratamentul de canal initial sau nu se face deloc). Este nevoie doar de infomatie care sa patrunda si intre medici si mai este nevoie de initiativa din partea acestora de a pune acele informatii in aplicare. Eu nu am nimic cu acei medici care fac aceste rezectii. Din contra, ii consider victime ale sistemului de invatamant prin care au trecut. dar trebuie ceva facut pentru pacienti, caci nu este normal sa se continue asa.Aceasta problema n-o va putea rezolva doar o peroana si nici noi aici pe froum n-o s-o rezolvam, dar cu cat se va vorbi mai mult in diferite medii de asta, lucrurile se vor schimba usor, usor. Impreuna cu niste colegi pregatim un site care va contine urmatoarele trei lucrui foarte importante: adrese de cabinete care au endodont in toate marile orase ale tarii, pentru ca pacientii sa se orienteze catre zonele cat mai apropiate lor, dar si ceilalti medici care doresc sa-si poata trimite pacientii in acele cabinete doar pentru problemele respective, al doilea lucru pe care il va contine acest site va fi cu protocolul minim pe care trebuie sa-l contina orice cabinet de stoma pentru un tratament endo decent si care poate evita rezectiile apicale si al treilea lucru vor fi cazuri concrete cu poze inainte si dupa tratamentele efectuate si care speram sa-i convinga si pe cei sceptici.
0
22-10-2009, ora 12:57
allesia
Nu este medic/terapeut
allesia
Buna ziua. Am un granulom la penultima maseaua de linga cea de minte, in partea stinga jos.Sint f.f.f speriata deoarece nici un medic stomatolog chirurg la care am fost nu s-a bagat spunind ca este periculos sa imi faca rezectie. Mi-a spus ca granulomul este chiar in drept nervului facial si ar putea din greseala sa se atinga nervul si. Am descoperit granulomul la o radiografie dentara acum un an si de atunci tot intreb peste tot sa rezolv aceasta problema, dar imi este f.f.f.frica de rezultat. Oare nu exista medic stomatolog chirurg care sa fca rezectii apicale si la aceste masele? Va rog ajutati-ma!!!!!!!!
0
22-10-2009, ora 15:27
PAMELA87
Nu este medic/terapeut
PAMELA87
Buna-ziua! Am revenit dupa ceva timp si vreau D-l Doctor sa va intreb ceva.referitor la dintii cu granuloma s-a rezolvat problema, mi s-au facut tratamente de canal si e ok.doar ca, de ceva timp incoace simt asa niste impulsuri la acesti dinti cu pricina.maine ma duc sa-mi fac programare ptr o noua radiografie sa vedem ce se mai vede!!!!! Umflatura de la gingie s-a retrans, oricum ma simt bine, dintii si-au recapatat forta ptr ca mentionez ca inainte ii simteam moi ca si cum sa-mi cada(ma refer strict unde am avut problema)! Dvs ce parere aveti despre aceste impulsuri??? nu mananc fierbinte, nici rece, rece sa zic ca poate o fi aceasta cauza!!!
Va multumesc anticipat!
0
22-10-2009, ora 19:30
Dr. Savu Razvan Alexandru
Stomatologie, Pitesti
Dr. Savu Razvan Alexandru
Pt allesia: va rag sa-mi spuneti din ce oras sunteti pentru a va recomanda catre un endodont, la care trebuie neaparat sa ajungeti indiferent ca faceti rezectie apicala sau nu. In ceea ce priveste rezectia apicala, ramane de vazut, oricum trebuie sa faceti un CT ( computer tomograf ) prin care medicul poate vedea exact traiectul nervului dentar inferior( nu este vb de nervul facial aici, acela este ceva mai sus) si numai atunci poate exclude orice tratament chirurgical. Insa, repet, trebuie facut inainte tratamentul endodontic, care va poate scapa de probleme.
Pt Pamela 87: mergeti la consult si explicati medicului curant aceste simptome pe care le aveti, impreuna cu o radiografie si ceva explicatii mai clare din partea dumneavoastra, va poate da un raspuns
0
24-10-2009, ora 13:07
allesia
Nu este medic/terapeut
allesia
Multumesc pentru raspuns. Sint din Bucuresti si astept cu nerabdare sa merg la acel medic care sper ca va gasi modalitatea de a ma scapa de granulomul nedorit. Deja sint obsedata la gindul ca am infectie in corp, intelegind prin asta alte boli nedorite. Va multumesc inca o data.
0
24-10-2009, ora 14:43
Dr. Savu Razvan Alexandru
Stomatologie, Pitesti
Dr. Savu Razvan Alexandru
Dati-mi va rog numarul de telefon - si veti contactata de o clinica din Bucuresti pentru programare. Toate cele bune!
0
30-10-2009, ora 21:46
PAMELA87
Nu este medic/terapeut
PAMELA87
Domnul Doctor, as vrea sa va intreb ceva.am de pus o coroana la un dinte si nu stiu ce sa aleg intre rezina sau ceramica?????am inteles de la dentist ca rezina nu dureaza mult si ceramica ar fi o optiune mai buna dar si un pic costisitoare!!! nu stiu ce sa aleg! eu mai am o coroana la un dinte dar nu stiu din ce material este, ca am facut-o acum 4 ani si vad ca a rezistat si e ok! Astept raspunsul Dvs. si va multumesc anticipat!
0
20-11-2009, ora 13:04
alexa1973
Nu este medic/terapeut
alexa1973
Buna ziua!
Am o problema la maseaua de minte stanga jos si anume, saptamana trecuta m-a durut foarte tare, am mers la stomatolog, mi-a dat antibiotic si mi-a spus sa revin dupa o saptamana pentru a face o radiografie. La radiografie (pe care am facut-o de 2 ori deoarece nu se vedea bine) a aparut un granulom, iar medicul m-a programat pentru extractie, daca nu reuseste sa salveze maseaua. Momentan nu ma doare si nu doresc extractia, deoarece mi s-a spus ca am radacinele incolacite si exista risc de pareza faciala. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!
0
20-11-2009, ora 22:14
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca medicul dvs v-a spus ca incearca sa va trateze pe canale maseaua de minte, care are si radacinile " incolacite". succes! asta inseamna ca are experienta in tratamente de canal complexe si face tot ce se poate pentru ca dvs sa va pastrati molarul. in cazul in care acest lucru nu este posibil, si va fi necesara extractia, nu trebuie sa va fie teama. optati pentru un medic cu specializare in chirurgie pentru o eventuala extractie mai dificila. tulburarile de sensibilitate post extractionale se intampla rar si sunt reversibile daca extractia se face corect. amanarea extractiei in caz de infectie ( granulom) poate duce la reacutizarea infectiei cronice pe care o aveti, cu dureri intense si abcese destul de grave in unele cazuri ce implica molari de minte.
0
15-05-2010, ora 19:45
Elena.taur
Nu este medic/terapeut
Elena.taur
Domnu doctor as dori sa stiu daca granulomul se poate absoarbe cu laserul.Granulomul este situat la radacina dintelui 32 si daca stiti vreun cabinet care lucreaza cu asa ceva.
0
02-07-2010, ora 08:31
mircea_n
Nu este medic/terapeut
mircea_n
Buna ziua. Acum 2 zile m-am trezit dimineata cu durere la maseaua de minte din stanga sus, care este cariata de ceva vreme (vreo 2 ani). Cand m-am spalat pe fata am observat ca o parte a fetei e amortita (jumatatea stanga a buzei superioare si zona maxilarului stang pana la pleoapa stanga inferioara). Ce ar putea sa fie si ce imi recomandati sa fac? Va multumesc.
0
02-07-2010, ora 09:03
mircea_n
Nu este medic/terapeut
mircea_n
Am uitat sa adaug ca am si o stare subfebrila si dureri musculare, in special la muschii cefei, si dureri articulare la articulatiile mari.
0
02-11-2010, ora 23:51
adelina_mihut
Nu este medic/terapeut
adelina_mihut
Buna ziua. Imi puteti recomanda un endodont in Sibiu, va rog?
0
04-11-2010, ora 12:29
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
pt adelina_mihut

v-am trimis un mesaj privat cu o recomandare pt sibiu.
0
27-03-2011, ora 18:56
pispirei
Nu este medic/terapeut
pispirei
Buna ziua!
Am un granulom care ma sacaie de un an, problema este ca sa format la un dinte care este pus cu pivot.Eu am mare incredere in dentistul meu dar as vrea sa mai cer o parere.El mi-a spus ca nu se rezolva decta cu inlaturaea dintelui pus, operatie si pus alt dinte cu legatura.nu as dori operatie si inlaturarea celui pus.Cred ca granulomul este fornmat dupa radacina sau...?.Exista alta posibilitate, sau cea cu laser despre care am citit. o adresa daca se poate la un cabinet cu laser
Adaugă un comentariu / răspuns
43 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Afecțiunile gingivale asociate cu un risc crescut de cancer la femeile în vârstă
  • Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •