glicemia buna Hg glicata mare...rog mult lamuriri

28-06-2009
Alice-bv
Nu este medic/terapeut
Alice-bv
Buna ziua Doresc sa stiu daca avand mereu glicemia in limite normale si la analiza din sange venos in conditii de laborator dar si monitorizata acasa cu un glucometru poti avea Hemoglobina glicozilata trecuta de 7 si asta in conditiile in care in urma cu o luna o aveam sub 6 si-n tot acest timp am renuntat total la dulciuri concentrate Mentionez ca am o greutate in limite normale fac miscare zilnic am toate celelalte analize f bune si mananc sanatos de cand ma stiu. La ultima analiza ieri glicemia era 104 iar Hemoglobina glicozilata in mod total neasteptat era 7 04 Poate fi o eroare de laborator sau pot fi si alte cauze ale cresterii hemoglobinei glicozilate Va multumesc mult pt raspuns PS.Scuze daca semnele de punctuatie nu vor aparea.nu-i din vina mea.observ ca mai nou asa apar aici mesajele:-
20 comentarii
0
28-06-2009, ora 17:55
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Stai linistita si nu-ti fa probleme este bine inca am sa-ti fac cunoscute regulile in aceasta situatie.HbAIc hemoglobina glicozilata este un predictor al evolutiei unui diabet zaharat pe termen lung. Valoarea recomandata a HbAIc este sub7 .Intre 7-8 5 se considera ca fiind valori la limita iar peste 8 5 sunt valori patologice.Valoarea optimala a glicemiei din sangele venos capilar este intre 70-126 mg/dl iar glicemia postprandiala dupa masa la 2 ore normal este sub 160mg/dl.Deci tu stai bine si nu ai motiv de ingrijorare.Valoarea lipidelor sanguine a creatininei sumarul de urina sunt normale Caci valorile tale sunt bune dar totusi in crestere.Deci trebuie sa fii atenta si sa faci asa cum spui adica sa mentii greutatea in limite normale sa ai o alimentatie sanatoasa numai cu ulei de masline peste carne slaba cu consum mare de fibre vegetale legume fructe piine integrala reducerea dulciurilor cu absorbtie rapida limitarea consumului de alcool renuntarea la fumat reducerea consumului de sare efort fizic zilnic minim 30 de minute de mers pe jos zilnic in ritm mediu si alert si totul va fi bine.Numai bine
0
28-06-2009, ora 17:57
nicolla_75
Nu este medic/terapeut
nicolla_75
poate exista si eroare de laborator.cresterile de hgb glicolizata se mai pot intalni si in bolile cu deficit de folate sau vit B 12 testul aceste hgb nu se face daca recent a existat o schimbare majora in dieta dumneavoastra sau ati facut un tratament in ultimul timp mai exact 6 sapt.
0
28-06-2009, ora 18:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
SEMNELE DE PUCTUATIE Administratorii ROmedic sunt in vacanta
0
28-06-2009, ora 21:27
Alice-bv
Nu este medic/terapeut
Alice-bv
Stimata Dna Dr Balcan Va multumesc mult pt raspuns Chiar m-ati linistit. Eu am mare grija la ceea ce mananc evit grasimile animale dulciurile nu fumez nu beau cafea alcool si fac zilnic miscare.Eu inca mai sper c-a fost o eroare de laborator mai ales ca si sotul meu a primit acelasi gen de rezultat cu glicemia normala dar cu hgb glicozilata peste 7 motiv pentru care vom repeta analiza maine dimineata la un alt laborator. O sa revin cu noi informatii. Inca o data multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului.
0
29-06-2009, ora 09:45
Alice-bv
Nu este medic/terapeut
Alice-bv
Asa cum banuiam a fost vorba de-o eroare de laborator in aceasta dimineata ne-a sunat si si-a cerut scuze chiar medicul sef al laboratorului.Fiind o analiza facuta sambata Hgb glicozilata nici nu se lucra aparatul nu era calibrat pentru asta si a afisat un rezultat eronat pt Hgb glicozilata.O asistenta nepriceputa din exces de zel ni l-a trimis pe mail Iata ca se mai intampla si asa:- Inca o data multumesc mult pentru incurajari Toate cele bune
0
05-12-2009, ora 19:00
elena muresan
Nu este medic/terapeut
elena muresan
Buna ziua, as vrea sa va intreb si eu ceva, la niste analize de rutina sotului meu i-a fost gasita glicemia marita, adica 141, vrea sa mentionez ca are 33 de ani nu consuma alcool, nu fumeaza, dar a fost foarte stresat in ultima vreme, poate sa fie si aceasta cauza? Sa mai spun ca nimeni din familie nu a avut diabet. As vrea niste lamuriri cu privire la aceasta si ce-am putea face.Va multumesc.
0
22-04-2010, ora 04:17
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Valabil si pentru Alice si pentru Elena

Nu prea conteaza in general ce mananci atat timp cat mananci curat, deci ecologic !!! Evitati mancarea toxic cu tot felul de E-uri, fast-food-urile, sucurile.
NU inseamna ca daca nu mananci dulciuri curate, nu faci Diabet, este o totala tampenie, nu conteaza daca bei sau nu bei, conteaza predispozitia genetica.
Poti manca legume si fructe, Peste si sa faci DZ de nu se poate, poti manca de toate pe saturate si sa nu ai nimic 50 ani, deci nu este o regula "domne, eu reduc dulciurile, grasimile animale", poti sa le eviti si sa constati ca le-ai evitat degeaba. Sunt o gramada de cazuri din astea.
Toti hop cu dietele, e f usor sa dai vina pe mancare, cand cauzele sunt cu totul altele.
Bunicii nostrii au mancat pe saturate zi de zi paine alba cu grasimi animale si nu au avut nici un diabet, nici nu se mai ingrasau, mancau mamaliga cu branza si Smantana, mancau paine cu Miere, Paine cu zahar pe ea, cine e predispus genetic face DZ oricum, cine nu este, nu face.
Sigur ca se poate face si de la mancare, insa cam greu, poate de la E-urile din mancare si de la mancarea toxica gen fast-food, asta da.
Elena, sotul tau are predispozitie pur si simplu ptr Diabet, e irelevant ca nu a avut pe nimeni in familie cu DZ, a facut el primul poate, poate si stresul a "ajutat" sa se instaleze DZ-ul, sa-si faca inca 2 masuratori in 2 zile diferite, daca da Glicemia egala sau mai mare cu 126, are Diabet. Daca e asa, trebuie sa va adresati unui medic diabetolog.
Uite mie-mi plac dulciurile, ce sa fac acum, sa le evit ca doar nu oi face DZ ?! Daca fac si fara ele ?
Evident nu lipsesc zilnic salate bogate in legume, Peste fript, branza degresta vaci, dar bag si dulciuri ecologice bazate pe faina integrala, zahar brun nerafinat sau Miere, asta e. Evit doar otravurile si margarina, fac destula miscare.
Iar grasimile animale le mai evit dar nu de tot, pai cand fac Spaghete integrale cu branza la cuptor.e bun de nu se poate, sa ma abtin si de la aia ca...fac DZ ?! E culmea.
0
29-05-2010, ora 18:03
nedelcu simona
Nu este medic/terapeut
nedelcu simona
Ma numesc Nedelcu Simona, am 43 de ani, am diabet din 2005 iar din 2008 fac insulina Novomix si Novorapid. Din decembrie 2009 fac tratament cu Travatan pt. glaucom. In data de 20.05.2010 am facut analizele la sange si am constatat ca HbA1c era 8, 2 fata de 6, 6 cat a fost in decembrie. Tot in aceasta perioada am observat ca glicemiile de dimineata sunt foarte mari iar glicemia postprandiala, la 3 ore, nu mai scade sub 140, ci este foarte mare, 198-200, azi a fost 255 inainte de ora 13. Mananc numai 50 de gr de paine pe zi. Am renuntat la painea de la pranz iar glicemia dupa masa, de ex.ora 16, este 178-180, ca si cum as fi mancat 100 de grame de paine. Colesterolul total este 214, fata de 178 in decembrie, trigliceridele=369 fata de 206 in decembrie. Nu mi-am modificat nici programul de masa, nici numarul de glucide (120 glucide/zi). HbA1c a scazut la mine, in mod constant, din 2008 pana in decembrie 2009, de la 9.4 in mai 2008, cand am inceput sa fac insulina, la 6.6 in decembrie 2009. As dori sa stiu daca exista o legatura de cauzalitate intre Travatan sau excipienti si cresterea glicemiei pt.ca nu-mi pot explica acest fenomen al cresterii glicemiei dupa masa. De ex. aseara la ora 19 am mancat o salata de rosii, branza si paine neagra 40 de grame. La ora 22 aveam glicemia 304 si am facut 22 ui de Novomix.
0
29-05-2010, ora 18:07
nedelcu simona
Nu este medic/terapeut
nedelcu simona
Scuze, am vrut sa spun ca la ora 19 am facut 22 de ui de Novomix iar la ora 22 era 304
0
05-10-2010, ora 21:39
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Buna ziua,

Am 37 ani si in ultima vreme am tot avut glicemia intre 95-105.Din februarie 2008 am luat prednison timp de un an si 5 luni pentru sarcoidoza. In timpul tratamentului am avut valori normale, in jur de 80.de un an nu mai iau tratament dar observ ca glicemia este mai mare. Ieri mi-am facut glicemia din sange venos si mi-a iesit 115 iar valorile de referinta ale laboratorului sunt pana la 99.Cu o zi inainte nu am mancat dulciuri dar cu 2 zile inainte de recoltare am mancat diferite dulciuri(bezele si ciocolata). Hemoglobina glicozilata mi-a iesit 4.8 ceea ce e foarte bine dar ma sperie glicemia asta si trigliceridele marite 186( tot asa le aveam si acum 3 luni) Mama mea are diabet iar eu ma tot gandesc sa nu ma pricopsesc si cu aceasta boala. Va rog dati-mi un sfat. Multumesc
0
07-10-2010, ora 11:41
costiholo
Nu este medic/terapeut
costiholo
Va rog frumos sa-mi spuneti, ce trebuie sa fac ? acum apox o luna am facut analizele si toate au iesit la limite normale, inclusiv glicemia, dar azi dimineata am avut posibilitatea sa-mi fac un test la laborator cu aparatul si spre surpriderea mea am descoperit glicemia de 128. Acum am intrat in panica, am 52 de ani, mama desi are 91 de ani duce un diabet de tip II de vreo 40 de ani, sunt putin supraponderal am 1, 74 m si 95 kg deci cam toate premizele care sa ma duca la aceasta panica ? cu o dimineata inainte de acest test am baut o ceasca de cafea cu o lingurita de miere dupa amiaza in jur de ora 15:00 am mancat cateva felii destul de consistente de paine cu icre apoi din nou o cafea indulcita cu zahar apoi mai tarziu cascaval pane cu cartofi prajiti. Credeti ca dimineata existau motive intemeiate pentru aceasta valoare la glicemie ? Sunt destul de panicat din acest motiv.
0
26-10-2010, ora 12:20
wwww
Nu este medic/terapeut
wwww
Stimata d-na doctor, am rugamintea de a ma lamuri in privinta a doua neclaritati:
In cazul TOTG : glicemie de 172 la 2 h ( dar cu... 280 la 1 h), este / trebuie sa fie un motiv serios de ingrijorare ?

Polineuropatia diabetica se poate "dezvolta" si in conditii de prediabet (prelungit in timp) ?
0
28-10-2010, ora 09:40
wwww
Nu este medic/terapeut
wwww
Costiholo, de ce nu faceti (in conditii de spital, sub supravegherea medicului diabetolog) un test oral de toleranta la glucoza ("hiperglicemie provocata")?
Atunci va veti convinge exact in ce "etapa" va aflati (prediabet sau deja diabet); caci cu siguranta ceva nu e in regula.
0
28-10-2010, ora 13:58
costiholo
Nu este medic/terapeut
costiholo
Am avut glicemia de 128 si m-am speriat, dar dupa aceia am facut la zile diferite mai multe teste si au iesit in ordinea urmatoare, 99, 100, 112, 119, 100. va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa merg la un control. Va multumesc frumos
0
28-10-2010, ora 15:40
wwww
Nu este medic/terapeut
wwww
Da, sigur trebuie sa mergeti la un control.

Ca simplu pacient, din ceea ce am citit pana acum, reiese ca :
-intre 100-120 (a jeun) - este o glicemie bazala modificata (unii zic ca pana la 126)
-peste 120 (a jeun)- este diabet ; unii zic ca peste 126

Daca doua valori (dintr-o serie de mai multe valori) sunt peste limita (120 sau 126), atunci se cam cheama diabet.

Daca ati face si TOTG (sub supravegherea medicului specialist in diabet si boli de nutritie) ati vedea daca nu cumva este toleranta modificata la glucoza ; atunci s-ar putea spune (mai sigur) ca e prediabet (daca dupa doua ore ar fi intre 140 si 200). Daca dupa 2 ore ar fi peste 200, atunci ar fi clar diabet.

Nu intotdeauna prediabetul progreseaza catre diabet (mai ales daca, la sfatul medicului incepeti un regim serios, mariti timpul alocat miscarii fizice si scadeti greutatea corporala).

Si eu fac eforturi in sensul asta, fiinca am prediabet. Cu multi ani in urma aveam, invers, stari hipoglicemice, dar usor-usor, am "alunecat" in partea cealalta. Evolutia e lenta, insidioasa, uneori pot aparea complicatiile inca inainte de a fi diagnosticat (oficial) cu diabet.
0
28-10-2010, ora 17:32
costiholo
Nu este medic/terapeut
costiholo
Va multumesc foarte mult pentru sfat. Sunt deja programat la medicul de familie pe data de 11 noiembrie, atunci am gasit loc liber. Eu cred ca este un prediabet, dar pana la proba contrarie., nu simt nimic din simptomele clasice, cu exceptia gurii uscate, in timpul noptii, dar si aici sunt nesigur, deoarece am o deviatie de sept, sunt mereu infundat, sforai, si dorm cu gura deschisa. va multumesc !
0
29-05-2011, ora 01:03
al3xandr1
Nu este medic/terapeut
al3xandr1
Ce naiba oameni buni, va speriati de glicemii la limita superioara, ce sa zica cei cu 400, 500, cu 4 5 insuline pe zi ? Regim alimentar sarac in glucide dar nu mai jos de 140CH
0
09-10-2011, ora 20:26
viki2
Nu este medic/terapeut
viki2
Am glicemia 300, am slabit foarte mult, nu mai amnanc paine, dulciuri, sare si toate celelalte contraindicate cand ai glicemie mare, maine fac alte analize, credeti ca poate reveni la normal glicemia mea? Am deja diabet?
0
23-07-2012, ora 13:56
cetatean2006
Nu este medic/terapeut
cetatean2006
Buna ziua. Am 45 de ani si in mai 2007, in urma unor analize din vena, dimineata, pe nemancate, am avut o glicemie de 152. Eram in timpul unui tratament cu cipralex (ca urmare a unei depresii, dupa o colecistectomie laparoscopica, efectuata dupa 8 luni de stare subfebrila continua, datorate unei infestari cu stafilococ auriu, tratata ulterior dupa inca trei spitalizari si alte tratamente cu antibiotice forte). Am intrerupt tratamentul cu Cipralex si am repetat analizele, timp de 8 luni, la interval de cate o luna si glicemia s-a situat intre 130 si 158, cu un regim alimentar relativ corect. Dupa primele 6 luni, m-am adresat medicului de familie si astfel am urmat un tratament cu FITODIAB (am solicitat varianta naturista) si in aproximativ o luna de regim alimentar destul de riguros, am ajuns la normale, cu minime de 77 - 85 (teste capilare), insa din vena, dimineata obtineam in continuare aceleasi valori mari (pana in 155). Devenise un cosmar analiza din vena si o frica cumplita ma coplesea si deveneam livid, cand ma prezentam la acest tip de analiza, gandindu-ma ca iar vor fi valori mari ale glicemiei.
Am mers si la un medic diabetolog, pentru consultatie si pe nemancate (adica dupa aproximativ 3 ore de la ultima masa) am avut glicemia 99, capilar (in jurul orei 14 - 15). Nu am avut o solutionare, in urma consultatiei.
Precizez ca de 15 ani, lucrez intr-un domeniu care ma predispune la sedentarism, in contact direct cu publicul (clienti), cate 12 - 14 ore pe zi si mananc neregulat, ultima masa fiind seara in jurul orei 22-24 si aceasta destul de consistenta. Am 1, 82m si greutatea de 104 Kg (am reusit sa slabesc in ultimele 3 luni, aproximativ 5 Kg).
De dormit, dorm doar noaptea si aproximativ 6 ore.
Am considerat ca stresul este factorul principal si am incercat diminuarea lui, de atunci si pana in prezent.
Din 2008 si pana in prezent, nu am mai facut analize. Pe la inceputul lunii mai, anul acesta, am urmat un tratament pentru o raceala mai serioasa, imediat dupa Paste si am efectuat iar teste capilare pentru determinarea glicemiei ai am avut 240, la aproximativ 4 zile de la terminarea tratamentului. Am inceput tratament cu SIOFOR 850 (dimineata, o pastila pe zi) si in urmatoarea luna, la fiecare saptamana, am obtinut, dimineata, pe nemancate, valorile 194, 150 si respectiv 132 (capilar). Am inceput apoi, in paralel sa iau si Momordica, Fitodiab si Dialevel. Am urmat si regim riguros in primele 2 luni. Am constat urmatoarele: testele glicemiei (capilar) de foarte multe ori, dimineata sunt pana in 150, apoi, in cursul zilei, de la 12- 14 pana seara, ajung sa fie in jurul lui 100 (adica am avut valori de la 88 pana la 115).
Sub tratament cu momordica si fitodiab si capsule antistres (din plante), am testat cu glucometru, alternative diverse ca sa vad reactia, incercand fie o inghetata, fie o felie de cozonac sau o napolitana si la 2 ore dupa, am avut glicemie de 105 sau chiar si intre 95 si 100. Ceea ce ma nelamureste, totusi, de ce dimineata se obtin uneori valori mari: 130 - 150 (pe nemancate), iar in cursul zilei valorile scad, pana la aprox 80, adica in jurul valorii de 105 ? Mananc rational, miscare putina, dar nu zilnic, urmez tratament cu FITODIAB, DIALEVEL, MOMORDICA SI ceaiuri. Multumesc.
0
16-02-2013, ora 21:04
barcan danut
Nu este medic/terapeut
barcan danut
buna ziua am si eu glicemia 155 dar am luat-o dupa ce am mancat are ceva este prea mare?am luato la o 1-2 dupa ce am mancat e vreo suspiciune de diabet? raspundetimi si mie va rog frumos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Plimbarea scurtă după masă are efect terapeutic în diabetul de tip 2
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Un nou senzor ce ar putea măsura glicemia din lacrimi
  • Tatuaj biosensibil ce își schimbă culoarea în funcție de nivelul glicemiei
  • O nouă perspectivă în tratamentul diabetului tip 2
  • Căderea glicemiei sau cădere de calciu?
  • Diabetul tip 2: noi recomandări pentru controlul glicemiei
  •