glezna umflata si zona rosie la un varstnic

08-06-2013
evelyn39
Nu este medic/terapeut
evelyn39
Buna ziua,
Aduc si eu o problema in atentia medicilor specialisti si anume:
bunica mea in varsta de 81 ani a fost internata si a fost sub tratament prin perfuzie cu piracetam si ketoprofen dupa externare a doua zi a aparut aceasta umflatura la glezna si zona rosie si cu dureri. A luat un voltarean si durerile au mai cedat, in prezent nu o mai doare si poate merge insa nu se retrage umflatura si este tot rosie zona. Acest fapt este de 5 zile. Ce poate fi si ce ar fi de facut, sigur avand in vedere si problemele asociate varstei. Este hipertensiva sub tratament, cu insuficienta circulatorie cerebrala.
Va multumesc pentru un raspuns de specialitate.
2 comentarii
0
09-06-2013, ora 09:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Pot fi zeci de cauze ale inflamatiei actuale: traumatice, vasculare, metabolice, reumatologic-inflamatorii, dermatologice, cardiace, hepatice sau renale.
Cum am putea sa va oferim un raspuns viabil fara examinare directa, fara cunoasterea datelor personale: greutate/inaltime, antecedente raumatice, vasculare, metabolice, reumatologic-inflamatorii, dermatologice, cardiace, hepatice sau renale?????
Este cumva diabetica???? Are cumva vreo alergie la antiinflamatorii?? Are insuficienta venoasa periferica (varice)???
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
09-06-2013, ora 22:29
evelyn39
Nu este medic/terapeut
evelyn39
Buna seara,
Va multumesc pentru solicitudine si sigur sunt de acord cu faptul ca nu se pot pune diagnostice pe vorbe si mai ales aici, insa ma gandeam ca poate fi buna o parere a unui specialist, deoarece mama chiar nu stie unde sa mearga cu bunica pentru o consultatie si un diagnostic de specialitate(acum este in Comarnic si a fost internata la Sinaia|).
Aduc in completare precizarile solicitate.
Bunica are 1, 60, aproximativ 60-62 kg., un glaucom sub tratament si observatie, are hernie de disc, hipertensiune sub tratament, sigur ca are si reumatism deoarece aproape toti anii de munca a desfasurat activitate in frig si umezeala. Mentionez ca nu a avut inflamatii articulare, nu are diabet si nici varice, in decursul ultimilor 15 ani a mai fost internata pentru tratamente si diverse proceduri reumatice si nu stiu pana acum sa fi avut alergie la vreun antiinflamator insa daca ma gandesc bine nu a avut pana acum administrat acest ketoprofen(este singurul la care ma gandesc acum). Nu stiu daca aceasta umflatura la glezna(acum s-a mai desumflat si nu mai este asa rosu) poate avea legatura cu o insuficienta circulatorie, o proasta circulatie sau eu stiu... si doar coincide cu acest moment, spitalizarea.
Va multumesc anticipat pentru preocuparea de a ne raspunde si timpul alocat.
Cu consideratie
Simona Manta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.