glaucom juvenil | Forumul Medical ROmedic

glaucom juvenil

20-08-2009
mishapreda
Nu este medic/terapeut
mishapreda
Bună ziua

Sunt mama unei fetiţe de 12 ani care în primăvară a fost diagnosticată cu glaucom juvenil. La vremea respectivă mi-ati dat câteva sfaturi. Acum revin foarte debusolată pentru că acelaşi medic care a pus diagnosticul de glaucom şi a prescris tratamentul cu xalatan timp de trei luni, refăcând tomografia Heidelberg şi câmpul vizual computerizat a decis că nu este vorba de aşa ceva (totul a ieşit normal). Cum este posibil ca de la aspect bordeline şi prezenţa norch-ului rimului (nu ştui dacă este corect) totul să dispară şi să fie în limite normale? Tensiunea oculară iniţial 17 şi 18 a fost 13 şi 14. Menţionez că a mai văzut-o un medic la spitalul de ochi care nu a considerat că are glaucom. Ceea ce mă frământă este dacă tratamentul cu xalatan nu i-a făcut foarte rău în condiţiile în care nu are glaucom. Pe de altă parte, de ce o dor ochii în continuare?

Vă mulţumesc
7 comentarii
0
20-08-2009, ora 16:02
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Doamna, daca doctorii nu v-au rezolvat problemele incercati mai bine o consultatie si un tratament la un medic homeopat cu experienta. Mai ales ca fata este tanara si la copii homeopatia are efecte mult mai rapide.

Cauza problemelor de la ochi este de cele mai multe ori nu in ochi ci altundeva in corp caci ochii sunt alimentati si ei prin sange si dependeti de calitatea sangelui si de functia altor organe.

Problemele cu digestia si mai ales cu rinichii duc in general la afectiuni la ochi si degeaba se trateaza numai ochiul ca nu duce la nimic bun!
Daca cauza este la rinichi vor fi prezente simptome la ochi -care ARATA OMULUI ca ceva nu este in regula - atata timp rinichii nu functioneaza cum trebuie.

Prin tratarea exclusiva a simptomelor aparute la ochi se mascheaza mult timp cauza adevarata a boli si multi oameni sunt suprinsi de alte boli noi inainte sau dupa tratamente la ochi.
La adulti apar des probleme cu rinichii dupa care de abia glaucomul.

Astfel de neconcordante pe care le-ati trait cu privire la analize cat si dignostice gresite acestea sunt zilnic intalnite, nu trebuie sa va mirati.

Cat despre medicamentele chimice TOATE fac pe altundeva rau, indiferent daca sunt potrivite sau nu la o boala. Acest lucru este descris mereu (in parte) pe hartia insotitoare. Nici nu conteaza prea mult daca se potriveste bolii respective in aceasta privinta.

Exista insa diferenta mare intre medicamente, de la toxice pana la extrem de toxice.

Xanalan-ul nu nu pare sa fie chiar asa de rau desi poate avea efecte mult mai mari decat le banuiesc eu si contine Latanoprost, un Prostaglandin-F2α-Analog, adica un hormon sintetic asemanator celui uman.
Hormonul acesta este produs in mod natural la nastere pt. contractia uterului in timpul nasterii iar dereglarea productiei naturale prin luarea celui in forma sintetica sau din alte cauze impiedica fertilitatea la femei. Asta ar putea fi efectul adevers.

Aceste picaturi ceeaza la ochi o contractie puternica care scade in mod artifical tensiunea din ochi, ca si cum cineva ar strange ochiul cu pumnul in mod artificial. Trebuie mentionat ca cauza presiunii marite din ochi NU este cunoscuta de medicina, se trateaza exclusiv simptomele.

Prostaglandinul est folosit datorita contractiilor puternice pe care le produce in afara medicamentelor pt. ochi si vene si la :
- producerea de avorturi ( sub numele de Sulproston - Nalador-500)
- facilitarea expulzarii fatului la nastere (sub numele de Dinoproston - Minoprost E2)
- folosit la avorturi manuale pt. inmuierea cervixului (sub numele de Gemeprost - Cergem)
0
20-08-2009, ora 18:55
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Din punctul meu de vedere, deoarece concentratia Latanoprostului in colir este mica, 50mcg/ml, cantitatea absorbita sistemic este neglijabila, prin urmare, reactii adverse apar local si sunt mentionate pe prospect; ele dispar dupa ce se opreste administrarea( este adevarat, Xalatanul nu se indica femeilor gravide); Pe parcursul tratamentului cu Xalatan, s-au mentinut durerile oculare? Daca s-a infirmat diagnosticul de glaucom, v-as intreba mai intreba daca s-a facut examen cicloplegic; ar fi bine sa se faca si un astfel de examen pentru a evidentia un eventual mic viciu de refractie care necesita corectie optica; Si ar fi bine ca, peste 1 an , sa repetati tomografia retiniana si campul vizual computerizat; numai bine
0
21-08-2009, ora 19:10
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
La hormoni nu prea conteaza cantitatea, hormonii actioneaza informativ.
0
21-08-2009, ora 21:08
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Mr scare... :), nu stiu care sunt efectele homeopatice ale Xalatanului absorbit sistemic, dar intrucat nu este vorba despre o femeie gravida, eu cred ca nu a fost si nu este nimeni in pericol.
0
22-08-2009, ora 23:16
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da doamna Zorca, aveti perfecta dreptate, dar am scris acel lucru pt. dvoastra, nu pt. doamna de mai sus. :-)
0
23-08-2009, ora 19:13
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Si , totusi, in bolile endocrine, se evidentiaza o cantitate de hormoni mai mare sau mai mica fata de normal.Prin urmare, si cantitatea conteaza; de altfel si preparatele homeopatice trebuie sa aiba o anumita dilutie ( concentratie) pentru a produce efectul dorit ; numai bine
0
24-08-2009, ora 16:11
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu este chiar asa, caci exista o diferenta intre hormonii sintetici care vin dinafara si cei produsi in corp !
In afara de faptul ca nu sunt identici, efectul lor nu se poate compara cu fectul remediilor homeopate
In homeopatie este indiferent daca dai o singura granula, 10 sau o sticla intreaga din ACEEASI dilutie.

Cat despre dilutiiile diferite acestea au puteri diferite si efecte diferite si actioneaza exact invers remediilor in doze materiale: cu cat mai "slaba" o dilutie cu atat mai puternic efectul remediului.

Nu se poate face deci o analogie directa in toate privintele intre aceste 3 lucruri diferite : hormoni sintetici, hormoni produsi de corp si remedii homeopate.

Lucrurile sunt mult mai complicate decat la prima vedere.

Exista toxine care in doze infime, chiar si numai prin atingere produc boli grave.
O singura picatura dintr-o dilutie homeopata inalta uitata intr-un pahar poate creea simptome la cineva care nu are nevoie de acest remediu iar cu hormonii sintetici situatia este din pacate similara, desi este evident ca la hormoni cu dozajul de mareste si efectul asupra intregului organism, efect care poate in cantitati minuscule era limitat numai la anumite organe, etc.

Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Numărul de cazuri de orbire din cauza glaucomului a crescut îngrijorător
  • Un nou test ar putea detecta glaucomul mult mai devreme
  • Cel mai bun test de diagnostic pentru pacienÈ›ii cu glaucom
  •