gingie arsa

04-11-2014
dayanag
Nu este medic/terapeut
dayanag
Buna ziua.acum cateva zile am observat gingia inflamata iar la baza dintelui un punct negru, iar uitandu -ma mai atent este ceva negru care la atingere agata...cred ca este tartru depus pe dinte. Practic intre dinte si gingie gingia este inflamata si are o alta culoare insa nu sangereaza la periaj. Am facut o spalatura cu bitter care evident ca desi diluat ff putin mi a ars gingia...acum gingia mea este albicioasa-asra si practic se ia la periaj partea arsa... nici nu am insistat prea tare la periaj. Cu ce as putea sa imi dau pe gingie sa se refaca. Multumesc
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 09:00
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca punctul negru pe care l-ați observat sa fie tartru, iar inflamatia gingiei sa fie cauzata de acumularea de placă bacteriană sub marginea gingivală. Este important să îndepărtați tartrul și placa bacteriană cât mai curând posibil, deoarece acestea pot cauza deteriorarea gingiei și a țesutului osos care susține dinții, ducând la probleme mai grave.

Pentru a trata inflamația gingiei și a preveni acumularea de tartru și placă bacteriană, trebuie să acordați o atenție specială igienei orale. Vă recomand să vă spălați pe dinți de cel puțin două ori pe zi, folosind o periuță de dinți cu peri moi și pastă de dinți care conține fluor. De asemenea, este important să folosiți ață dentară sau periuțe interdentare pentru a curăța între dinți și sub marginea gingivală.

Pentru a ajuta la reducerea inflamației gingivale, puteți să clătiți gura cu o soluție de apă și sare sau apă și bicarbonat de sodiu. De asemenea, puteți să aplicați o compresă rece pe zona inflamată a gingiei pentru a ajuta la ameliorarea durerii și inflamației.

Dacă inflamația gingiei nu se ameliorează sau dacă observați că problemele persistă, vă sfătuiesc să consultați un medic dentist pentru evaluare mai exactă și tratament adecvat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală
  •